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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
28/09/1994 |
Data da última atualização: |
28/09/1994 |
Autoria: |
THATCHER, W. W.; WILCOX, C. J.; BAZER, F. W.; COLLIER, R. J.; ELEY, R. M.; STOVER, D. G.; BARTOL, F. F. |
Título: |
Bovine conceptus effects prepartum and potential carryover effects postpartum. |
Ano de publicação: |
1978 |
Fonte/Imprenta: |
In: BELTSVILLE SYMPOSIA IN AGRICULTURAL RESCARCH. 3., 1978, Beltsville. |
Páginas: |
p.259-277 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Bovine conceptus effects prepartum and potential carryover effects postpartum. |
Palavras-Chave: |
Bovine; Carryover; Effects; Postpartum; Potential; Prepartum. |
Thesaurus Nal: |
conceptus. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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 | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
05/02/2024 |
Data da última atualização: |
06/12/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CASSOL, G. Z.; SOUZA, J. H. R. DE; FOGACA, F. H. dos S.; SILVA, C. M.; PACHECO, S.; PÉREZ, J. L. R.; MORZELLE, M. C.; SAMPAIO NETO, O. Z.; SILVA, L. K. S. DA. |
Afiliação: |
GEODRIANE ZATTA CASSOL, UNIVERSIDADE FEDERAL DO MATO GROSSO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; JONATÃ HENRIQUE REZENDE DE SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO MATO GROSSO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; JORGE LUIS RODRÍGUEZ PÉREZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DO MATO GROSSO; MARESSA CALDEIRA MORZELLE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO MATO GROSSO; OSCAR ZALLA SAMPAIO NETO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO MATO GROSSO, UNIVERSITY OF CAMBRIDGE; LUCIANA KIMIE SAVAY DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO MATO GROSSO. |
Título: |
Influence of delipidification on protein concentrate extracted from fish by-products: technical process, nutritional value, and amino acid bioaccessibility. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Aquatic Food Product Technology, 2024. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/10498850.2024.2305966 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fish by-products were used to manufacture delipided fish protein concentrate (FPC), using Soxhlet method or single stage immersion, with n-hexane or anhydrous ethanol solvents. n-Hexane produced the best results. Soxhlet led to the highest protein content (86%), lipid extraction efficiency (92%), and protein digestibility (75%). The single stage immersion method resulted in higher amino acid bioaccessibility values (90%). Soxhlet associated with n-hexane led to an acceptance index above 70% for sensory attributes. FPC is a source of protein of high biological value and can be used by the food industry as an alternative for the preparation and/or fortification of foods. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Digestibilidade proteica; Lipid extraction; Protein digestibility; Sensory test. |
Thesagro: |
Colossoma Macropomum; Digestibilidade; Extração; Lipídio. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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