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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
11/11/1998 |
Data da última atualização: |
11/11/1998 |
Autoria: |
BORGES NETO, C. R.; AVILA, A. C. de; GIORDANO, L. B. |
Afiliação: |
EMBRAPA-CNPH, Brasilia, DF. |
Título: |
Novas fontes de resistencia a tospovirus em Lycopersicon peruvianum. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.23, p.313, ago. 1998. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumo. Suplemento. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Brasilia; Diseases; Distrito Federal; Lycopersicon peruvianum; Resistance. |
Thesagro: |
Cerrado; Doença; Resistência; Tomate; Vírus. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; tomatoes. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00783naa a2200301 a 4500 001 1761954 005 1998-11-11 008 1998 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBORGES NETO, C. R. 245 $aNovas fontes de resistencia a tospovirus em Lycopersicon peruvianum. 260 $c1998 500 $aResumo. Suplemento. 650 $aBrazil 650 $atomatoes 650 $aCerrado 650 $aDoença 650 $aResistência 650 $aTomate 650 $aVírus 653 $aBrasil 653 $aBrasilia 653 $aDiseases 653 $aDistrito Federal 653 $aLycopersicon peruvianum 653 $aResistance 700 1 $aAVILA, A. C. de 700 1 $aGIORDANO, L. B. 773 $tFitopatologia Brasileira, Brasilia$gv.23, p.313, ago. 1998.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
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Volume |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
05/02/2024 |
Data da última atualização: |
23/05/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CASSOL, G. Z.; SOUZA, J. H. R. DE; FOGACA, F. H. dos S.; SILVA, C. M.; PACHECO, S.; PÉREZ, J. L. R.; MORZELLE, M. C.; SAMPAIO NETO, O. Z.; SILVA, L. K. S. DA. |
Afiliação: |
GEODRIANE ZATTA CASSOL, UFMT, UNICAMP; JONATÃ HENRIQUE REZENDE DE SOUZA, UFMT, UNICAMP; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; JORGE LUIS RODRÍGUEZ PÉREZ, UFMT; MARESSA CALDEIRA MORZELLE, UFMT; OSCAR ZALLA SAMPAIO NETO, UFMT, University of Cambridge; LUCIANA KIMIE SAVAY DA SILVA, UFMT. |
Título: |
Influence of delipidification on protein concentrate extracted from fish by-products: technical process, nutritional value, and amino acid bioaccessibility. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Aquatic Food Product Technology, 2024. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/10498850.2024.2305966 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fish by-products were used to manufacture delipided fish protein concentrate (FPC), using Soxhlet method or single stage immersion, with n-hexane or anhydrous ethanol solvents. n-Hexane produced the best results. Soxhlet led to the highest protein content (86%), lipid extraction efficiency (92%), and protein digestibility (75%). The single stage immersion method resulted in higher amino acid bioaccessibility values (90%). Soxhlet associated with n-hexane led to an acceptance index above 70% for sensory attributes. FPC is a source of protein of high biological value and can be used by the food industry as an alternative for the preparation and/or fortification of foods. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Digestibilidade proteica; Lipid extraction; Protein digestibility; Sensory test. |
Thesagro: |
Colossoma Macropomum; Digestibilidade; Extração; Lipídio. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01758naa a2200337 a 4500 001 2161604 005 2024-05-23 008 2024 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/10498850.2024.2305966$2DOI 100 1 $aCASSOL, G. Z. 245 $aInfluence of delipidification on protein concentrate extracted from fish by-products$btechnical process, nutritional value, and amino acid bioaccessibility.$h[electronic resource] 260 $c2024 520 $aFish by-products were used to manufacture delipided fish protein concentrate (FPC), using Soxhlet method or single stage immersion, with n-hexane or anhydrous ethanol solvents. n-Hexane produced the best results. Soxhlet led to the highest protein content (86%), lipid extraction efficiency (92%), and protein digestibility (75%). The single stage immersion method resulted in higher amino acid bioaccessibility values (90%). Soxhlet associated with n-hexane led to an acceptance index above 70% for sensory attributes. FPC is a source of protein of high biological value and can be used by the food industry as an alternative for the preparation and/or fortification of foods. 650 $aColossoma Macropomum 650 $aDigestibilidade 650 $aExtração 650 $aLipídio 653 $aAnálise sensorial 653 $aDigestibilidade proteica 653 $aLipid extraction 653 $aProtein digestibility 653 $aSensory test 700 1 $aSOUZA, J. H. R. DE 700 1 $aFOGACA, F. H. dos S. 700 1 $aSILVA, C. M. 700 1 $aPACHECO, S. 700 1 $aPÉREZ, J. L. R. 700 1 $aMORZELLE, M. C. 700 1 $aSAMPAIO NETO, O. Z. 700 1 $aSILVA, L. K. S. DA 773 $tJournal of Aquatic Food Product Technology, 2024.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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