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Registros recuperados : 80 | |
61. | | FERREIRA, E. C.; MILORI, D. M. B. P.; FERREIRA, E. J.; SANTOS, L. M. dos; MARTIN NETO, L.; NOGUEIRA, A. R. de A. Evaluation of laser induced breakdown spectroscopy for multielemental determination in soils under sewage sludge application. Talanta, v. 85, n. 1, p. 435-440, jul. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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62. | | SANTOS, L. M. dos; SANTOS, N. de A.; ALMEIDA, L. A. da H.; COSTA, S. N.; COELHO FILHO, M. A.; GESTEIRA, A. da S. Desenvolvimento de metodologia para obtenção de tetraploides em citros. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 9., 2015: Cruz das Almas, BA. Pesquisa: para quê? para quem? : resumos. Brasília, DF : Embrapa, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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63. | | SANTOS, L. M. dos; SIMÕES, M. L.; SILVA, W. T. L. da; MILORI, D. M. B. P.; MELO, W. J. de; MARTIN-NETO, L. Spectroscopic studies of tropical soil organic matter under sewage sludge application. In: FRIMMEL, F. H.; ABBT-BRAUN, G. (Ed.). MEETING OF THE INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 13TH ., 2006, Karlsruhe. Humic substances - Linking structure to functions. Proceedings... [S. l.]: IHSS, 2006. p. 521-524. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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64. | | SANTOS, L. M. dos; FERRAZ, G. A. E. S.; MARIN, D. B.; CARVALHO, M. A. de F.; GUIMARÃES, R. J.; ALECRIM, A. de O. NDVI aplicado em imagens multiespectrais de cafeeiros sadios e cafeeiros infestados com bicho-mineiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA AGRÍCOLA, 49., 2020, On-line. Anais... Campinas: SBEA, 2020. CONBEA 2020. Congresso On-line. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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65. | | MEDEIROS, E. A. de; ARAÚJO, M. de; BELLONI, M. F.; LEONARDI, R. B. de A.; BASTOS, E. T.; SANTOS, L. M. dos; FRESNEDA, P. S. V.; CONTINI, E. Prioridades estratégicas do Mapa 2005-2006. Revista de Política Agrícola, Brasília, ano 14, n.3, pag. 5-13, jul/set. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Unidades Centrais. |
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66. | | COSTA, E. B. S. da; FIGUEIREDO, V. M. de A.; SANTOS, L. M. dos; ARAÚJO, P. B. de; LIMA, M. A. C. de. Perfil e teores de antocianinas em uva BRS Magna sob diferentes porta-enxertos em ciclos distintos. In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 4., 2019, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2020. p. 21-22. (Embrapa Semiárido. Documentos, 294). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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67. | | SANTOS, L. M. dos; FIGUEIREDO, V. M. de A; COSTA, E. B. S da; BONFIM, W. M. D.; LIMA, M. A. C. de. Qualidade da uva BRS Magna sob influência de sistemas de condução e do porta--enxerto IAC 766 em quinto e sexto ciclo de produção. In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 4., 2019, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2020. p. 23-24. (Embrapa Semiárido. Documentos, 294). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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68. | | SANTOS, L. M. dos; FERRAZ, G. A. e S.; CARVALHO, M. A. de F.; TEODORO, S. A.; CAMPOS, A. A. V.; MENICUCCI NETO, P. Use of RPA images in the mapping of the chlorophyll index of coffee plants. Sustainability , v. 14, n. 20, 13118, 2022. 16 p. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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69. | | SANTOS, C. H. dos; SILVA, R. M. da; NARIMOTO, K. M.; SANTOS, L. M. dos; MILORI, D. M. B. P.; MARTIN-NETO, L.; MONTES, C. R.; MELFI, A. J. Avaliação do grau de humificação da matéria orgânica de solos com aplicação de águas residárias. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 31., 2007, Gramado, RS. Conquistas e desafios da ciência do solo brasileira. Anais... Porto Alegre: SBCS, 2007. não paginado. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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70. | | SANTOS, C. H. dos SILVA, R. M. da; NARIMOTO, K. M.; SANTOS, L. M. dos; MILORI, D. M. B. P.; MARTIN-NETO, L.; MONTES, C. R.; MELFI, A. J. Avaliação do grau de humificação da matéria orgânica de solos com aplicação de águas residuárias. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 31., 2007, Gramado, RS. Conquistas e desafios da ciência do solo brasileira. Livro de resumos... Porto Alegre: SBCS, 2007. p. 121 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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71. | | SANTOS, L. M. dos; SILVA, W. T. L. da; SIMOES, M. L.; MILORI, D. M. B. P.; NOGUEIRA, A. R. de A.; MELO, W. J. de; MARTIN NETO, L. Avalilação da matéria orgânica de solos tropicais submetidos à adição de lodo de esgoto em um experimento de longa duração. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2006. 6 p. (Embrapa Instrumentação Agropecuária. Circular Técnica, 36). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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72. | | SANTOS, L. M. dos; SILVA, W. T. L. da; SIMOES, M. L.; MILORI, D. M. B. P.; NOGUEIRA, A. R. de A.; MELO, W. J. de; MARTIN NETO, L. Avaliação da matéria orgânica de solos tropicais submetidos à adição de lodo de esgoto em um experimento de longa duração. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2006. 6 p. (Embrapa Instrumentação Agropecuária. Circular Técnica, 36) Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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73. | | SANTOS, N. de A.; JESUS, M. A. dos S. de; SANTOS, L. M. dos; ALMEIDA, L. S.; SOUSA, E. M. R.; ALMEIDA, L. A. da H.; COELHO FILHO, M. A.; SOARES FILHO, W. dos S.; GESTEIRA, A. da S. Estudo de características morfológicas de um híbrido de citros de florescimento precoce. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 10., 2016: Cruz das Almas, BA. Traduzindo ciência para o mundo : resumos. Brasília, DF : Embrapa, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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74. | | JESUS, M. A. dos S. de; SANTOS, N. de A.; SANTOS, L. M. dos; ALMEIDA, L. A. da H.; NEVES, D. M.; VIEIRA, D. D.; COELHO FILHO, M. A.; GESTEIRA, A. da S. Efeito da deficiência hídrica recorrente em diferentes combinações de copa/porta-enxerto de plantas cítricas. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 10., 2016: Cruz das Almas, BA. Traduzindo ciência para o mundo : resumos. Brasília, DF : Embrapa, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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75. | | SANTOS, L. M. dos; NEVES, D. M.; ALMEIDA, L. A. da H.; VEIRA, D. D. S. S.; SOUSA, A. R. de O.; COELHO FILHO, M. A.; SOARES FILHO, W. dos S.; GESTEIRA, A. da S. Efeito de estresses hídricos sucessivos em plantas de citros utilizadas como portaenxertos. In : JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 12., 2018. Ciência profissional : resumos. Cruz das Almas, BA: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2019. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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76. | | SANTANA-VIEIRA, D. D. S.; FRESCHI, L.; ALMEIDA, L. A. da H.; MORAES, D. H. S. de; NEVES, D. M.; SANTOS, L. M. DOS; BERTOLDE, F. Z.; SOARES FILHO, W. dos S.; COELHO FILHO, M. A.; GESTEIRA, A. da S. Survival strategies of citrus rootstocks subjected to drought. Scientific Reports, v.6, p.38775, December 2016. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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77. | | SANTOS, L. M. dos; FERRAZ, G. A. e S.; MARIN, D. B.; CARVALHO, M. A. de F.; DIAS, J. E. L.; ALECRIM, A. de O.; SILVA, M. de L. O. e. Vegetation indices applied to suborbital multispectral images of healthy coffee and coffee infested with coffee leaf miner. AgriEngineering, v. 4, n. 1, p. 311-319, Mar. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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78. | | WADT, P. G. S.; PEREZ, D. V.; TURCATO, C. S.; JESUS, A. G. de; SILVA, J. G. da; SILVA, A. F.; SANTOS, M. J. L. dos; SPIROTTO, E. de O.; RODRIGUES, B.; RIBEIRO, C. de O.; SANTOS, L. M. dos; COSTA, R. F.; DELARMELINDA, E. de A.; PRADO, R. de M. Normas CND preliminares para a avaliação do estado nutricional de lavouras cacaueiras em Rondônia. In: WORKSHOP CADEIAS DE PRODUÇÃO AGROFLORESTAL PRIORITÁRIAS DA AMAZÔNIA, 2., 2023, Ouro Preto do Oeste, RO. Caminhos da produção agroflorestal da Amazônia: anais. Ouro Preto do Oeste: SBCS. Núcleo Regional Noroeste: Embrapa Rondônia, 2024. p. 141-149. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia; Embrapa Solos. |
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79. | | SOUSA, A. R. de O.; COELHO FILHO, M. A.; SILVA, A. R. da; SANTOS, L. M. dos; SILVA, M. de C.; CRUZ, E. S. da; LEDO, C. A. da S.; SOARES FILHO, W. dos S.; COSTA, M. G. C.; MICHELIA, F.; GESTEIRA, A. da S. Water competition in the soil by rootstocks is used to assess drought tolerance in citrus. South African Journal of Botany, v. 164, p. 23-30, 2024. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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80. | | BARROS, J. D.; ARCOVERDE, G. F. B.; CARVALHO, A. C. F. de; VILA, A. J. T.; FAUSTINO, A. B.; MELO, A. A. de; VERAS, A. L.; MARTINS, C. S. G.; MELO, D. M. A. de; SANTOS, D. C. dos; VERDE, D. C. A. L.; TROVÃO, D. M. de B. M.; SILVA, E. S. da; SILVA, E. D. da C.; BARBOSA, E.; SILVA, F. G. C. da; ARAÚJO, H. F. P. de; MAIA, I. C.; SA, I. B.; RODRIGUES, J. de D.; CUNHA, J. E.; COSTA, J. D. da; CARVALHO, J. V.; LIMA, L. de C.; SANTOS, L. M. dos; ARAÚJO, L. N. de; COELHO, L. F. M.; VEIGA, M. E. B. da; ARAÚJO, M. C.; OLIVEIRA, M. G. de; MELO, M. G. P. de; GADELHA, M. A. da M. B.; SANTOS, M. C. dos; LIRA FILHO, P. de B.; LIMA, R. B. de; BATISTA, R. D.; OLIVEIRA, T. C. T. de; BEZERRA, U. A.; SOUZA, V. N. de. Processo participativo sobre degradação da terra em regiões do Semiárido brasileiro. São José dos Campos: SP, INPE, 2023. 53 p. il. color sid.inpe.br/mtc-m21d/2023/04.18.16.48-RPQ Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 80 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
22/12/2023 |
Data da última atualização: |
22/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
LEAL, F. C.; UEDA, K. M.; M. S. T, ARANTES; LIMA, T. A. de M. de; HANSEL, F. A.; MAGALHAES, W. L. E.; HELM, C. V.; FREITAS, R. A. de; FARIAS, F. O.; MAFRA, M. R.; IGARASHI-MAFRA, L. |
Afiliação: |
FERNANDO CASTRO LEAL, FEDERAL UNIVERSITY OF PARANÁ; KARINA MAYUMI UEDA, FEDERAL UNIVERSITY OF PARANÁ; MATHEUS SAMPONI TUCUNDUVA ARANTES, FEDERAL UNIVERSITY OF PARANÁ; TIELIDY ANGELINA DE MORAIS DE LIMA, TECHNOLOGICAL UNIVERSITY OF THE SHANNON; FABRICIO AUGUSTO HANSEL, CNPF; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; RILTON ALVES DE FREITAS, FEDERAL UNIVERSITY OF PARANÁ; FABIANE OLIVEIRA FARIAS, FEDERAL UNIVERSITY OF PARANÁ; MARCOS R. MAFRA, FEDERAL UNIVERSITY OF PARANÁ; LUCIANA IGARASHI-MAFRA, FEDERAL UNIVERSITY OF PARANÁ. |
Título: |
Impact of defibrillation technique on the rheological, thermo-mechanical, and nutritional properties of nanosuspensions produced from multiple fractions of pinhão seed (Araucaria angustifolia (Bertol.) Kuntze). |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 440, 138195, p. 1-10, 2024. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2023.138195 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work aimed to evaluate the influence of the mechanical defibrillation technique on the pinhão nano-suspensions production obtained from the whole pinhão, its coat, and almond. The nanosuspensions were characterized concerning their composition, morphology, thermal stability, rheological behavior, compound profiling, and cytotoxicity. The results revealed a significant fiber content in pinhão coat nanosuspension (63.12 ± 0.52 %) and non-fiber carbohydrates in whole pinh˜ao (59.00 ± 0.13 %) and almond (74.39 ± 0.23 %) nanosuspensions. The defibrillation process led to micro/nano-sized fibers in pinh˜ao coat nanosuspensions and small-size starch granules in almond nanosuspensions. The nanosuspensions containing pinhão coat exhibited a gel-like behavior, while almond nanosuspensions displayed liquid-like characteristics. Pinhão coat nano- suspensions presented a significant content of flavonoids and phytosterols, whereas almond-based nano- suspensions contained substantial sugar amounts. No cytotoxicity was observed at the concentrations evaluated. These findings demonstrated that the defibrillation technique impacted the properties of pinhão constituents, allowing their application in new product development. |
Palavras-Chave: |
Almond sourced bioactives; Defibrillation process operation; Desfibrilação mecânica; Nanotecnologia; Pinhão-based nanosuspension; Pinhão-seed fractions. |
Thesagro: |
Pinhão; Produto Florestal. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02437naa a2200349 a 4500 001 2160205 005 2023-12-22 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2023.138195$2DOI 100 1 $aLEAL, F. C. 245 $aImpact of defibrillation technique on the rheological, thermo-mechanical, and nutritional properties of nanosuspensions produced from multiple fractions of pinhão seed (Araucaria angustifolia (Bertol.) Kuntze).$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThis work aimed to evaluate the influence of the mechanical defibrillation technique on the pinhão nano-suspensions production obtained from the whole pinhão, its coat, and almond. The nanosuspensions were characterized concerning their composition, morphology, thermal stability, rheological behavior, compound profiling, and cytotoxicity. The results revealed a significant fiber content in pinhão coat nanosuspension (63.12 ± 0.52 %) and non-fiber carbohydrates in whole pinh˜ao (59.00 ± 0.13 %) and almond (74.39 ± 0.23 %) nanosuspensions. The defibrillation process led to micro/nano-sized fibers in pinh˜ao coat nanosuspensions and small-size starch granules in almond nanosuspensions. The nanosuspensions containing pinhão coat exhibited a gel-like behavior, while almond nanosuspensions displayed liquid-like characteristics. Pinhão coat nano- suspensions presented a significant content of flavonoids and phytosterols, whereas almond-based nano- suspensions contained substantial sugar amounts. No cytotoxicity was observed at the concentrations evaluated. These findings demonstrated that the defibrillation technique impacted the properties of pinhão constituents, allowing their application in new product development. 650 $aPinhão 650 $aProduto Florestal 653 $aAlmond sourced bioactives 653 $aDefibrillation process operation 653 $aDesfibrilação mecânica 653 $aNanotecnologia 653 $aPinhão-based nanosuspension 653 $aPinhão-seed fractions 700 1 $aUEDA, K. M. 700 1 $aM. S. T, ARANTES 700 1 $aLIMA, T. A. de M. de 700 1 $aHANSEL, F. A. 700 1 $aMAGALHAES, W. L. E. 700 1 $aHELM, C. V. 700 1 $aFREITAS, R. A. de 700 1 $aFARIAS, F. O. 700 1 $aMAFRA, M. R. 700 1 $aIGARASHI-MAFRA, L. 773 $tFood Chemistry$gv. 440, 138195, p. 1-10, 2024.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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