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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
05/04/2006 |
Data da última atualização: |
26/10/2009 |
Autoria: |
BARIONI, L. G.; MARTHA JÚNIOR, G. B. |
Título: |
Método para estimar o tamponamento nutricional para vacas de corte em sistemas pastoris. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2003. |
Páginas: |
4 p. |
Série: |
(Embrapa Cerrados. Comunicado Técnico, 100). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Planning forage needs in beef cattle enterprises is necessary for efficient utilization of genetic and environmental resources in pastoral systems and to generate economic benefits in an environmentally sound way. Production risk evaluation is essential in feed planning for cow-calf operations in pastoral systems. The proposed method to accomplish with production risk in these systems is based on the time biological system is maintained in an acceptable state under adverse climate conditions. This is coined "buffering time". The buffering time is calculated for both animals and pasture using an energetic approach. For cows, the buffering time is the minimum period the animal takes to reach the lowest acceptable body weight. for pasture, it is period for herbage mass to decrease to its mininum acceptable pasture buffering time indicated that increasing stocking rates put grazing systems at a higher risk. |
Palavras-Chave: |
Bovinae. |
Thesagro: |
Bovino; Gado de Corte; Modelo Matemático; Nutrição Animal; Pastejo; Planejamento; Risco. |
Thesaurus Nal: |
animal production; beef cattle; grazing; mathematical models; planning; risk. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/bitstream/doc/569498/1/comtec100.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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 | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
12/12/2023 |
Data da última atualização: |
12/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CARVALHO, J. E. de; AZEVEDO, C. L. L.; PEREIRA, M. E. C.; ARAÚJO, A. M. de A. |
Afiliação: |
JOSÉ EDUARDO DE CARVALHO; CLAUDIO LUIZ LEONE AZEVEDO, CNPMF; MARCIO EDUARDO CANTO PEREIRA, CNPMF; ANA MARIA DE AMORIM ARAÚJO. |
Título: |
Evolução da produção integrada de citros na Bahia. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO BRASILEIRO DE PRODUÇÃO INTEGRADA DE FRUTAS, 6., 2004, Petrolina, PE. Anais... Petrolina: Embrapa Semi-Árido: Embrapa Uva e Vinho: Embrapa Agroindústria Tropical: Embrapa Meio Ambiente: Valexport, 6 outubro, 2004. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Citricultura; Produção. |
Thesaurus NAL: |
Citrus. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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