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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/01/2017 |
Data da última atualização: |
07/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CUNHA, T. J. F.; FLORES, C. A.; SA, I. B.; RIBEIRO FILHO, M. T.; MAZUTII, M.; TAURA, T. A.; SANTANA, M. de B.; PEREIRA, G. E. |
Afiliação: |
TONY JARBAS FERREIRA CUNHA, CPATSA; CARLOS ALBERTO FLORES, CPACT; IEDO BEZERRA SA, CPATSA; MATEUS ROSA RIBEIRO FILHO, UFRPE; MARCOS MAZUTII, IF PERNAMBUCANO, petrolina, PE; TATIANA AYAKO TAURA, CPATSA; MAYAME DE BRITO SANTANA, UFRPE; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV. |
Título: |
Quadro guia para elaboração do zoneamento edáfico para certificação de vinhos no Vale do Sub-Médio São Francisco. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO SOLO E ÁGUA NO CONTEXTO DE DESENVOLVIMENTO EM BACIAS HIDROGRÁFICAS, 2., 2016, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: CODEVASF, 2016. |
Páginas: |
p. 21. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este trabalho teve como objetivo a elaboração de um quadro guia para nortear o zoneamento edáfico com vistas a certificação de vinho do Vale do Sub-Médio São Francisco. |
Palavras-Chave: |
Certificação; Vale do São Francisco; Vinho tropical; Vitivinicultura; Zoneamento. |
Thesagro: |
Qualidade; Solo; Uva; Vinho; Vitis Vinifera. |
Thesaurus Nal: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/154081/1/Tony-2.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
28/11/2021 |
Data da última atualização: |
28/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
COSTA, D. P. da; CASTILHO, C. de L.; SANTOS, U. R. A. dos; GEMAQUE, T. C.; DAMASCENO, L. F.; LIMA, J. de F.; MIRANDA FILHO, K. C. |
Afiliação: |
DANIEL PEREIRA DA COSTA, UEAP; CLAUDIANA DE LIMA CASTILHO, UFRA; UCLÉDIA ROBERTA ALBERTO DOS SANTOS, UFSC; TAINÁRA CUNHA GEMAQUE, UFMG; LEANDRO FERNANDES DAMASCENO, CPAF-AP; JO DE FARIAS LIMA, CPAF-AP; KLEBER CAMPOS MIRANDA FILHO, UFMG. |
Título: |
Effect of dietary carotenoids on reproducers of Amazon River prawn Macrobrachium amazonicum. Part 1: metabolism,morphometric / zootechnical indexes, body composition and gametes. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural Studies, v. 9, n. 2, p. 32-56, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The inclusion of natural extracts and solution of synthetic astaxan thin in the Macrobrachium amazonicum diet w ere tested to verify their effect on performance, body indexes and total accumulation of astaxanthin in the reproductive tissues and gametes of this crustacean in comparison with newly captured wild animals. The e xperi ment was randomized in blocks (five treatments with three replicates). Four groups were submitted, during 20 days, to diets in recirculation tanks: control diet (CONT); diet containing natural extract of “buriti” (CAR); diet with inclusion of natural “uruc um” extract (BIXN), diet with syntheti c astaxanthin (ASTX) and NATURAL group (not fed with ration). 180 prawns were used, with 60 males (6.08±1.96 g) and 120 females (4.55±1.03 g) distributed in five groups containing four males and eight females each . The re were no significant differences in performance and body indexes. The number of released spermatozoids, live spermatozoids, body and egg pigmentation was higher in BIXN and ASTX treatments. The ASTX treatment was superior to the NATURAL group in the body pigmentation of females and eggs and release of spermatophores by males. These results demonstrate that the use of natural and artificial carotenoid pigments in the diet are beneficial for reproduction of M. amazonicum. |
Palavras-Chave: |
Electroejaculation; Prawn culture. |
Thesagro: |
Buriti; Urucum. |
Thesaurus NAL: |
Astaxanthin; Reproductive performance. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228190/1/CPAF-AP-2021-Effect-of-dietary-carotenoids-part-1.pdf
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Marc: |
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