BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  18/05/1999
Data da última atualização:  18/05/1999
Autoria:  ROSA, I. V.
Afiliação:  EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Gado de Corte (Campo Grande, MS).
Título:  Calcio e fosforo na nutricao de ruminantes.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO SOBRE NUTRICAO MINERAL PARA RUMINANTES, 1988, Nova Odessa. [Anais...] Nova Odessa: IZ, [1988].
Páginas:  p.46-63.
Idioma:  Português
Notas:  CNPGC.
Conteúdo:  Funcoes do calcio e fosforo. Relacao calcio e fosforo. Alteracoes osseas relacionadas ao metabolismo do calcio, fosforo e vitamina D. Osteomalacia. Raquitismo. Osteoporose. Deficiencia de calcio em pastagens. Diagnostico da deficiencia de fosforo. Deficiencia de fosforo e apetite, reproducao e producao de leite. Exigencias de fosforo e resposta animal a suplementacao do elemento. Prioridade na suplementacao de fosforo.
Palavras-Chave:  Deseases; Mineral deficiencies; Nutritional requirements; Suplementacao; Supplements.
Thesagro:  Cálcio; Deficiência Mineral; Doença; Exigência Nutricional; Fósforo; Nutrição; Ruminante.
Thesaurus Nal:  calcium; nutrition; phosphorus; ruminants.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC5322 - 1UPCPL - --636.085E56a1999.00030
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  13/10/2021
Data da última atualização:  13/10/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  VIZZOTTO, E. F.; STIVANIN, S. C. B.; PARIS, M. de; PASSOS, L. T.; WERNCKE, D.; KLEIN, C. P.; STONE, V.; MATTÉ, C.; ZANELA, M. B.; FISCHER, V.
Afiliação:  E. F. VIZZOTTO, UFRGS; S. C. B. STIVANIN, UFRGS; M. DE PARIS, UFRGS; L. T. PASSOS, UFRGS; D. WERNCKE, UFRGS; C. P. KLEIN, UFRGS; V. STONE, UFRGS; C. MATTÉ, UFRGS; MAIRA BALBINOTTI ZANELA, CPACT; V. FISCHER, UFRGS.
Título:  Supplementation with green tea and oregano extracts on productive characteristics, blood metabolites, and antioxidant status of Jersey cows during the transition period.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Animal, The international journal of animal biosciences, v. 15, n. 2, Feb. 2021.
Páginas:  8 p.
ISSN:  1751-7311
DOI:  doi.org/10.1016/j.animal.2020.100032
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Plant extracts have been recognized as beneficial to human health and have been evaluated as feed additive for domestic and companion animals. This study evaluated oregano and green tea extracts fed to Jersey cows from approximately 21 d before calving to 21 d after calving on milk production, milk composition, and blood metabolites as well as investigated immunological and antioxidant attributes. Twenty-four Jersey cows with 441 ± 27 kg of BW, 3.5 ± 0.3 of body condition score (BCS), and 2.7 ± 1.8 lactations were selected at approximately 28 d before the expected parturition date and were randomly assigned to three treatments with eight cows each: without plant extracts in diet (control ? CON), addition of 10 g per day of oregano extract (OR), and addition of 5 g per day of green tea extract (GT). Feed intake, BW, BCS, blood metabolites, hemogram as well as oxidative stress biomarkers were evaluated from approximately 3 weeks prepartum to 3 weeks postpartum (transition period) while milk production and composition were evaluated during the first 3 weeks of lactation. Plant extracts did not change BW, BCS, and DM intake (DMI) throughout the transition period, but OR increased in approximately 20% total digestive nutrients and metabolizable energy intake on days 15 and 16 postpartum compared with CON. In the prepartum, OR increased in 48% platelets count compared to the CON, while GT augmented in 142% eosinophils compared with CON. Oregano extract reduced the levels of reacti... Mostrar Tudo
Thesagro:  Chá; Chá Verde; Extrato Vegetal; Gado Jersey; Orégano; Ração; Vaca Leiteira.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1135299/1/Vizzotto-2021.pdf
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Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT22004 - 1UPCAP - DD
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