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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
14/09/1999 |
Data da última atualização: |
29/03/2018 |
Autoria: |
MARTINS, G. C.; BARRETO, J. F.; DIAS, M. C.; XAVIER, J. J. B. N. |
Afiliação: |
GILVAN COIMBRA MARTINS, CPAA; JOAO FERDINANDO BARRETO, CPAA; MIGUEL COSTA DIAS, CPAA. |
Título: |
Avaliação de cultivares/linhagens de arroz de sequeiro no Estado do Amazonas. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
Manaus: EMBRAPA-CPAA, 1998. |
Páginas: |
6 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CPAA. Pesquisa em Andamento, 40). |
ISSN: |
1414-9079 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Ensaios Comparativos Avancados nos municipios de Humaita, Iranduba e Apui (AM), constante de 25 tratamentos (cultivares/linhagens), dispostos em blocos casualizados, com quatro repeticoes, utilizando as mesmas cultivares/linhagens para as tres localidades, com o objetivo de identificar as mais promissoras. |
Palavras-Chave: |
Amazonas; Apui; Brasil; Cultivo; Humaita; Iranduba; Oryza sativum. |
Thesagro: |
Arroz Sequeiro; Linhagem; Variedade. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/bitstream/doc/666481/1/avaliacaodecultivareslinhagendearrozdesequeiro.pdf
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Marc: |
LEADER 01071nam a2200301 a 4500 001 1666481 005 2018-03-29 008 1998 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a1414-9079 100 1 $aMARTINS, G. C. 245 $aAvaliação de cultivares/linhagens de arroz de sequeiro no Estado do Amazonas. 260 $aManaus: EMBRAPA-CPAA$c1998 300 $a6 p. 490 $a(EMBRAPA-CPAA. Pesquisa em Andamento, 40). 520 $aEnsaios Comparativos Avancados nos municipios de Humaita, Iranduba e Apui (AM), constante de 25 tratamentos (cultivares/linhagens), dispostos em blocos casualizados, com quatro repeticoes, utilizando as mesmas cultivares/linhagens para as tres localidades, com o objetivo de identificar as mais promissoras. 650 $aArroz Sequeiro 650 $aLinhagem 650 $aVariedade 653 $aAmazonas 653 $aApui 653 $aBrasil 653 $aCultivo 653 $aHumaita 653 $aIranduba 653 $aOryza sativum 700 1 $aBARRETO, J. F. 700 1 $aDIAS, M. C. 700 1 $aXAVIER, J. J. B. N.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
08/03/2021 |
Data da última atualização: |
26/08/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
OLIVEIRA, T. C. de; BARELLI, M. A. A.; SILVA, V. P. da; FELIPIN-AZEVEDO, R.; GONÇALVES, D. de L.; SANTOS, P. R. J. dos; POLETINE, J. P.; GALBIATI, C.; TARDIN, F. D. |
Afiliação: |
TANIELE CARVALHO DE OLIVEIRA, Universidade do Estado de Mato Grosso; MARCO ANTONIO APARECIDO BARELLI, Universidade do Estado de Mato Grosso Marco Antonio Aparecido Barelli; VALVENARG PEREIRA DA SILVA, Universidade do Estado de Mato Grosso; RAFHAEL FELIPIN-AZEVEDO, Universidade do Estado de Mato Grosso; DANILO DE LIMA GONÇALVES, Universidade do Estado de Mato Grosso; PAULO RICARDO JUNGES DOS SANTOS, Universidade do Estado de Mato Grosso; JULIANA PARISOTTO POLETINE, Universidade Estadual de Maringá; CARLA GALBIATI, Universidade do Estado de Mato Grosso; FLAVIO DESSAUNE TARDIN, CNPMS. |
Título: |
Correlations between characters and path analysis in sweet sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) genotypes for juice production. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Australian Journal of Crop Science, v. 15, n. 2, p. 290-296, 2021. |
DOI: |
10.21475/ajcs.21.15.02.p3083 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Sweet sorghum presents stems with juice similar to that of sugar cane, rich in fermentable sugars, that may be used in off-season for sugar and ethanol production optimizing the sugar-ethanol sector. The objective of this work was to determine genetic correlations between characters and perform path analysis between juice volume and its components. Twenty-five sweet sorghum genotypes were evaluated in randomized blocks design with three repetitions and studied variables were: number of days to flowering; plant height; number of stems; weight of green mass; weight of dry mass; number of leaves; diameter of stems; volume of extracted juice and percentage of total soluble solids. In order to verify the existence of variability among the genotypes, data were subjected to variance analysis by F-test. Subsequently, genetic parameters were determined, as soon as genetic correlation estimator?s method, performed by t-test, to determine phenotypic correlation and bootstrap method for determining environmental and genetics correlation coefficient. Before performing path analysis a multicollinearity diagnosis was also conducted. The results of genetic correlation and path analysis point weight of green mass as the main variable influencing the juice volume, allowing these characters in indirect selection for increasing juice volume. |
Palavras-Chave: |
Correlação genética; Setor Sucroenergético; Volume do suco. |
Thesagro: |
Melhoramento Genético Vegetal. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1130542/1/Correlations-between.pdf
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Marc: |
LEADER 02262naa a2200277 a 4500 001 2130542 005 2021-08-26 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.21475/ajcs.21.15.02.p3083$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, T. C. de 245 $aCorrelations between characters and path analysis in sweet sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) genotypes for juice production.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aSweet sorghum presents stems with juice similar to that of sugar cane, rich in fermentable sugars, that may be used in off-season for sugar and ethanol production optimizing the sugar-ethanol sector. The objective of this work was to determine genetic correlations between characters and perform path analysis between juice volume and its components. Twenty-five sweet sorghum genotypes were evaluated in randomized blocks design with three repetitions and studied variables were: number of days to flowering; plant height; number of stems; weight of green mass; weight of dry mass; number of leaves; diameter of stems; volume of extracted juice and percentage of total soluble solids. In order to verify the existence of variability among the genotypes, data were subjected to variance analysis by F-test. Subsequently, genetic parameters were determined, as soon as genetic correlation estimator?s method, performed by t-test, to determine phenotypic correlation and bootstrap method for determining environmental and genetics correlation coefficient. Before performing path analysis a multicollinearity diagnosis was also conducted. The results of genetic correlation and path analysis point weight of green mass as the main variable influencing the juice volume, allowing these characters in indirect selection for increasing juice volume. 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 653 $aCorrelação genética 653 $aSetor Sucroenergético 653 $aVolume do suco 700 1 $aBARELLI, M. A. A. 700 1 $aSILVA, V. P. da 700 1 $aFELIPIN-AZEVEDO, R. 700 1 $aGONÇALVES, D. de L. 700 1 $aSANTOS, P. R. J. dos 700 1 $aPOLETINE, J. P. 700 1 $aGALBIATI, C. 700 1 $aTARDIN, F. D. 773 $tAustralian Journal of Crop Science$gv. 15, n. 2, p. 290-296, 2021.
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Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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