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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
30/01/1998 |
Data da última atualização: |
30/01/1998 |
Autoria: |
CAROLINO, J. T.; AIRES, R. A.; ROCHA, R. V. |
Título: |
Efeito de diferentes niveis de saturacao de aluminio num latossolo do cerrado tocantinense, sobre o crescimento do milho em casa de vegetacao. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA DO SOLO, 26., 1997, Rio de Janeiro. Informacao, globalizacao, uso do solo: anais. Rio de Janeiro: SBCS, 1997. |
Páginas: |
p.1-2. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Aluminium; Brasil; Casa de vegetacao; Maize; Tocantins. |
Thesagro: |
Alumínio; Cerrado; Latossolo; Milho; Zea Mays. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; Ferralsols; greenhouses. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00909naa a2200301 a 4500 001 1553738 005 1998-01-30 008 1997 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCAROLINO, J. T. 245 $aEfeito de diferentes niveis de saturacao de aluminio num latossolo do cerrado tocantinense, sobre o crescimento do milho em casa de vegetacao. 260 $c1997 300 $ap.1-2. 650 $aBrazil 650 $aFerralsols 650 $agreenhouses 650 $aAlumínio 650 $aCerrado 650 $aLatossolo 650 $aMilho 650 $aZea Mays 653 $aAluminium 653 $aBrasil 653 $aCasa de vegetacao 653 $aMaize 653 $aTocantins 700 1 $aAIRES, R. A. 700 1 $aROCHA, R. V. 773 $tIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA DO SOLO, 26., 1997, Rio de Janeiro. Informacao, globalizacao, uso do solo: anais. Rio de Janeiro: SBCS, 1997.
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
16/12/2020 |
Data da última atualização: |
16/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
QUADROS, C. da C. de; LIMA, K. O.; BUENO, C. H. L.; FOGACA, F. H. dos S.; ROCHA, M. da; PRENTICE, C. |
Afiliação: |
Camila da Costa de Quadros, UFRGS; Karina Oliveira Lima, UFRGS; Caio Hendrix Luz Bueno, UFRGS; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; Meritaine da Rocha, UFRGS; Carlos Prentice, UFRGS. |
Título: |
Effect of the edible coating with protein hydrolysate on cherry tomatoes shelf life. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal Of Food Process Preservation, e14760, 2020. p. 1-9. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/jfpp.14760 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Alternatives to increase fruit shelf life without the addition of synthetic preserva-tives, such as the use of edible coatings incorporated with bioactive compounds, should be explored. This study evaluated the effects of edible coating with fish pro-tein hydrolysate on the quality and shelf life of cherry tomatoes. The cherry tomatoes were divided into four treatments: Control; coated with glycerol (5%; w/v); coated with glycerol (5%; w/v) and added with protein hydrolysate (1%; w/v) and coated with glycerol (5%; w/v) and added with protein hydrolysate (2%; w/v). The coated or uncoated cherry tomatoes were evaluated at 0, 7, 14, 21, and 45 days of chilled or room temperature storage for color, weight loss, firmness, soluble solids, pH, and molds and yeasts. The microbiological data suggested the edible coating with protein hydrolysate has bioactivity because inhibited the proliferation of molds and yeasts. However, in the other analyses showed no superior shelf life compared to the control. |
Thesaurus NAL: |
Food technology. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01646naa a2200205 a 4500 001 2128257 005 2020-12-16 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1111/jfpp.14760$2DOI 100 1 $aQUADROS, C. da C. de 245 $aEffect of the edible coating with protein hydrolysate on cherry tomatoes shelf life.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aAlternatives to increase fruit shelf life without the addition of synthetic preserva-tives, such as the use of edible coatings incorporated with bioactive compounds, should be explored. This study evaluated the effects of edible coating with fish pro-tein hydrolysate on the quality and shelf life of cherry tomatoes. The cherry tomatoes were divided into four treatments: Control; coated with glycerol (5%; w/v); coated with glycerol (5%; w/v) and added with protein hydrolysate (1%; w/v) and coated with glycerol (5%; w/v) and added with protein hydrolysate (2%; w/v). The coated or uncoated cherry tomatoes were evaluated at 0, 7, 14, 21, and 45 days of chilled or room temperature storage for color, weight loss, firmness, soluble solids, pH, and molds and yeasts. The microbiological data suggested the edible coating with protein hydrolysate has bioactivity because inhibited the proliferation of molds and yeasts. However, in the other analyses showed no superior shelf life compared to the control. 650 $aFood technology 700 1 $aLIMA, K. O. 700 1 $aBUENO, C. H. L. 700 1 $aFOGACA, F. H. dos S. 700 1 $aROCHA, M. da 700 1 $aPRENTICE, C. 773 $tJournal Of Food Process Preservation, e14760, 2020. p. 1-9.
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