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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCORASSA, G. M.; SANTI, A. L.; SILVA, V. R. da; BARON, F. A.; REIMCHE, G. B.; FIORESI, D.; DELLA FLORA, D. P. Soil chemical attributes restricting grain yield in Oxisols under no-tillage system. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 11, p. 1203-1212, Nov. 2018. Título em português: Atributos químicos do solo restritivos à produtividade de grãos em Latossolo sob sistema plantio direto.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPINHEIRO, C. A.; PEREIRA, L. L.; FIORESI, D. B.; OLIVEIRA, D. da S.; OSÓRIO, V. M.; SILVA, J. A. da; PEREIRA, U. A.; FERRAO, M. A. G.; RIVA-SOUZA, E. M.; FONSECA, A. F. A. da; PINHEIRO, P. F. Physico-chemical properties and sensory profile of Coffea canephora genotypes in high-altitudes. Australian Journal of Crop Science, v. 13, n. 12, p. 2046-2052, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  13/01/2020
Data da última atualização:  13/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PINHEIRO, C. A.; PEREIRA, L. L.; FIORESI, D. B.; OLIVEIRA, D. da S.; OSÓRIO, V. M.; SILVA, J. A. da; PEREIRA, U. A.; FERRAO, M. A. G.; RIVA-SOUZA, E. M.; FONSECA, A. F. A. da; PINHEIRO, P. F.
Afiliação:  Carlos Alexandre Pinheiro, Universidade Federal do Espírito Santo - UFES/Departamento de Química e Física, Centro de Ciências Exatas, Naturais e da Saúde; Lucas Louzada Pereira, Instituto Federal do Espírito Santo - IFES/Departamento de Ciência de Alimentos; Deusélio Bassini Fioresi, Instituto Federal do Espírito Santo - IFES/Departamento de Ciência de Alimentos; Daniela da Silva Oliveira, Universidade Federal do Espírito Santo - UFES/Departamento de Farmácia e Nutrição, Centro de Ciências Exatas, Naturais e da Saúde; Vanessa Moreira Osório, Universidade Federal do Espírito Santo - UFES/Departamento de Química e Física, Centro de Ciências Exatas, Naturais e da Saúde; Josimar Aleixo da Silva, Universidade Federal do Espírito Santo- UFES/Departamentode Biologia, Centro de Ciências Exatas, Naturais e da Saúde; Ulisses Alves Pereira, Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG/Instituto de Ciências Agrárias - ICA; MARIA AMELIA GAVA FERRAO, CNPCa; Elaine Manelli Riva-Souza, Instituto Capixaba de Pesquisa, Assistência Técnica e Extensão Rural - Incaper; AYMBIRE FRANCISCO A DA FONSECA, CNPCa; Patrícia Fontes Pinheiro, Universidade Federal do Espírito Santo - UFES/Departamento de Química e Física, Centro de Ciências Exatas, Naturais e da Saúde.
Título:  Physico-chemical properties and sensory profile of Coffea canephora genotypes in high-altitudes.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Crop Science, v. 13, n. 12, p. 2046-2052, 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In Brazil, Coffea canephora coffee is generally cultivated in hot climate regions and at altitudes below 400 - 450 m. There is little information on C. canephora cultivation at higher altitudes. Thus, the objective of this work was to determine the physicochemical properties and to perform the sensorial analysis of 21 different Coffea canephora coffee genotypes, grown at 720 m altitude in the state of Espírito Santo, Brazil. The field experiment was implemented in 2011 at the Incaper, Experimental Farm of Venda Nova using randomized block design, with four replications, eight plants per plot and spacing of 3.0 x 1.0 m. Thirteen clones of the clonal cultivar Vitória Incaper 8142 (V1 to V13) and eight clones of the clonal cultivar Robustão Capixaba Emcapa 8141 (R1, R2, R3, R6, R7, R8, R9 and R10) were studied. Grain samples were obtained from the third harvest in 2016. The harvest was performed when more than 80% of the fruits were ripe (August) and the freshly harvested coffee was processed using the conventional terrace drying method (natural processing). After the coffee was dried and processed, the four replicates were of each treatment were combined for the physicochemical analyses. The physicochemical analyses were performed (total titratable acidity, pH at 25oC and 96oC), reducing, non-reducing and total sugars were determined, chlorogenic acid (5-CQA), trigonelline and caffeine levels were determined by HPLC using the external standard method. Chlorogenic acid contents... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Conilon coffee; Genotypes; Quality; Robusta coffee.
Thesagro:  Altitude.
Thesaurus NAL:  Chemical composition.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208560/1/Physico-chemical-properties-and-sensory.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1361 - 1UPCAP - DD
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