BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 4
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoLOURENÇONI, D.; YANAGI JUNIOR, T.; ABREU, P. G. de; CAMPOS, A. T.; YANAGI, S. de N. M. Productive responses from broiler chickens raised in different commercial production systems - part I: fuzzy modeling. Engenharia Agrícola, v. 39, n. 1, p. 1-10, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoLOURENÇONI, D.; YANAGI JUNIOR, T.; YANAGI, S. de N. M.; ABREU, P. G. de; CAMPOS, A. T. Productive responses from broiler chickens raised in different commercial production systems ? part II: Impact of climate change. Engenharia Agrícola, v. 39, n. 1, p. 11-17, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoCECCHIN, D.; CAMPOS, A. T.; YANAGI JUNIOR, T.; PIRES, M. de F. A.; LOURENÇONI, D.; SOUSA, F. A.; CECCHIN, D. Frequency of free-stall occupancy by dairy cows. Journal of Animal Behaviour and Biometeorology, v. 3, n. 4, p. 107-115, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoLOURENÇONI, D.; ABREU, P. G. de; YANAGI JUNIOR, T.; CAMPOS, A. T.; YANAGI, S. de N. M. Pertinence curves in fuzzy modeling of the productive responses of broilers. Revista Engenharia Agrícola, Jaboticabal, v. 39, n. 3, p. 265-271, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 4
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  04/11/2019
Data da última atualização:  04/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  LOURENÇONI, D.; YANAGI JUNIOR, T.; YANAGI, S. de N. M.; ABREU, P. G. de; CAMPOS, A. T.
Afiliação:  DIAN LOURENÇONI, UNIVASF; TADAYUKI YANAGI JUNIOR, UFLA; SILVIA DE N. M. YANAGI, UFLA; PAULO GIOVANNI DE ABREU, CNPSA; ALESSANDRO T. CAMPOS, UFLA.
Título:  Productive responses from broiler chickens raised in different commercial production systems ? part II: Impact of climate change.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Engenharia Agrícola, v. 39, n. 1, p. 11-17, 2019.
DOI:  10.1590/1809-4430
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Broiler chickens are homoeothermic animals, i.e., animals capable of maintaining their body temperature within quite narrow limits; therefore, climate change poses a great challenge to poultry. With this in mind, this research aims to evaluate the performance of broilers submitted to different commercial production systems and exposed to different future scenarios, taking into account the climate change trends. To achieve this objective, we developed and validated a fuzzy model able to predict the performance of a broiler as a function of enthalpy along its life stages. This model was developed and validated in part I of this article based on experimental data collected for one year in three aviaries: conventional, negative pressure, and dark house systems. A Mann?Kendall nonparametric test and linear regression analysis were applied to the enthalpy values, which were calculated as a function of the ambient air temperature and relative humidity in order to study the climate change trends. Later, simulations were performed using the fuzzy model for 2025, 2050, 2075, and 2100 future scenarios. Specific improvements were observed when the heating trends coincided with the initial stages of breeding; however, in general, the productive responses of broilers in the different evaluated systems worsened with the climate change trends. Faced with the climate change trends, the responses improved in the order dark house aviary > negative pressure aviary> conventional aviary.
Palavras-Chave:  Produção comercial.
Thesagro:  Frango de Corte; Indústria; Sistema de Produção.
Categoria do assunto:  --
URL:  http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204229/1/final9019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21687 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Informática Agropecuária
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
PABX: SAC (19) 3211-5743
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional