BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  24/08/2023
Data da última atualização:  08/11/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GALANTE, P.; CAMPOS, G. A. A.; MOSER, J. C. G.; MARTINS, D. B.; CABRERA, M. P. dos S.; RANGEL, M.; COELHO, L. C.; SIMON, K. S.; AMADO, V. M.; MULLER, J. de A. I.; KOEHBACH, J.; LOHMAN, R.-J.; CABOT, P. J.; VETTER, I.; CRAIK, D. J.; TOFFOLI-KADRI, M. C.; MONGE-FUENTES, V.; GOULART, J. T.; SCHWARTZ, E. F.; SILVA, L. P. da; BOCCA, A. L.; MORTARI, M. R.
Afiliação:  PRISCILLA GALANTE, University of Brasília; GABRIEL A. A. CAMPOS, University of Brasília; JACQUELINE C. G. MOSER, University of Brasília; DANUBIA B. MARTINS, São Paulo State University; MARCIA P. DOS SANTOS CABRERA, São Paulo State University; MARISA RANGEL, Butantan Institute, Sao Paulo; LUIZA C. COELHO, University of Brasilia; KARINA S. SIMON, University of Brasilia; VERONICA M. AMADO, University of Brasilia; JESSICA DE A. I. MULLER, Federal University of Mato Grosso do Sul; JOHANNES KOEHBACH, The University of Queensland, Australia; RINK‑JAN LOHMAN, The University of Queensland, Australia; PETER J. CABOT, The University of Queensland, ,Australia; IRINA VETTER, The University of Queensland, ,Australia; DAVID J. CRAIK, The University of Queensland, Australia; MONICA C. TOFFOLI-KADRI, Federal University of Mato Grosso do Sul; VICTORIA MONGE-FUENTES, University of Brasília; JAIR T. GOULART, University of Brasília; ELISABETH F. SCHWARTZ, University of Brasília; LUCIANO PAULINO DA SILVA, Cenargen; ANAMELIA L. BOCCA, University of Brasilia; MÁRCIA R. MORTARI, University of Brasília.
Título:  Exploring the therapeutic potential of an antinociceptive and anti-inflammatory peptide from wasp venom.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Scientific Reports, v. 13, 2023. Article number: 12491.
DOI:  https://doi.org/10.1038/s41598-023-38828-w
Idioma:  Inglês
Notas:  Na publicação: Luciano P. Silva.
Palavras-Chave:  Animal venoms; Anti-inflammatory; Antiepileptic; Ntinociceptive.
Thesaurus Nal:  Parachartergus fraternus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN39211 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  29/05/2019
Data da última atualização:  02/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CAMARGO, A. C. de; BIASOTO, A. C. T.; SCHWEMBER, A. R.; GRANADO, D.; RASERA, G. B.; FRANCHIN, M.; ROSALEN, P. L.; ALENCAR, S. M.; SHAHIDI, F.
Afiliação:  Adriano Costa de Camargo; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; Andrés R. Schwember; Daniel Granato; Gabriela Boscariol Rasera; Marcelo Franchin; Pedro L. Rosalen; Severino Matias Alencar; Fereidoon Shahidi.
Título:  Should we ban total phenolics and antioxidant screening methods? The link between antioxidant potential and activation of NF-KB using phenolic compounds from grape by-products.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 290, p. 229-238, 2019.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2019.03.145
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Free radical imbalance is associated with several chronic diseases. However, recent controversies have put in check the validity of colorimetric methods to screen the functionality of polyphenols. Therefore, in this study two antioxidant methods, based on chemical reactions, were tested for their ability in anticipating the reduction of the activation of NF-κB using LPS-activated RAW 264.7 macrophages, selected as a biological model. Grape processing by-products from winemaking showed higher total phenolic content (TPC), antioxidant capacity towards peroxyl radical (31.1%) as well as reducing power (39.5%) than those of grape juice by-products. The same trend was observed when these samples were tested against LPS-activated RAW 264.7 macrophages by reducing the activation NF-κB. Feedstocks containing higher TPC and corresponding ORAC and FRAP results translated to higher reduction in the activation of NF-κB (36.5%). Therefore, this contribution demonstrates that colorimetric methods are still important screening tools owing their simplicity and widespread application.
Palavras-Chave:  Compostos fenólicos; Fenólicos bioativos; Redução de poder antioxidante férrico.
Thesagro:  Subproduto; Uva.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA58605 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional