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1.Imagem marcado/desmarcadoDIAS, E. C. B.; CÂNDIDO, M. J. D.; FURTADO, R. N.; POMPEU, R. C. F. F.; SILVA, L. V. da. Nutritive value of elephant grass silage added with cottonseed cake in diet for sheep. Revista Ciência Agronômica, v. 50, n. 2, p. 321-328, abr./jun. 2019.

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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  07/03/2019
Data da última atualização:  07/03/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DIAS, E. C. B.; CÂNDIDO, M. J. D.; FURTADO, R. N.; POMPEU, R. C. F. F.; SILVA, L. V. da.
Afiliação:  ELYANE CRISTINA BORGES DIAS, Universidade de Cabo Verde - Praia, Cabo Verde.; MAGNO JOSÉ DUARTE CÂNDIDO, Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brasil; RAFAEL NOGUEIRA FURTADO; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; LEANE VERAS DA SILVA, Pós-graduação - UFC/UFPB/UFRPE - Fortaleza,CE, Brasil.
Título:  Nutritive value of elephant grass silage added with cottonseed cake in diet for sheep.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Revista Ciência Agronômica, v. 50, n. 2, p. 321-328, abr./jun. 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The objective was to evaluate the intake, nutrient digestibility and nitrogen balance in sheep fed diets containing elephant grass (Pennisetum purpureum Schum) silage containing 0; 7; 14 and 21% cottonseed cake. Twenty Morada Nova sheep were used in a completely randomized design with four treatments and five replicates. The diets were isoproteic, isoenergetic and isofibrous. There was no effect of cottonseed cake levels on nutrient intake and digestibility coefficient of ether extract. The digestibility coefficients of dry matter, organic matter, crude protein, total carbohydrates and non-fiber carbohydrates presented a linear reduction with the levels of cottonseed cake varying from, respectively, 537.97 to 421.21; 566.54 to 446.42; 595, 38 to 415.62; 544.90 to 421.84 and 697.85 to 521.03, at levels 0 and 21%. The N intake and the urinary N, in the various forms, as well as the fecal N expressed in g day-1 and g kg-0.75, were not influenced by the cottonseed cake levels in the silages. The fecal N presented a quadratic response with a minimum value of 39.09% NI when 3.20% cottonseed cake was added to elephant grass silage. Nitrogen balance showed a quadratic response with a maximum value of 6.50 g day-1; 0.79 g kg-0.75 and 35.07% NI at the levels of 3.25, 5.00 and 4.95% cottonseed cake, respectively. The inclusion of 5% cottonseed cake in elephant grass silage promotes better efficiency in the use of protein sources when aimed at using silage in the composition o... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Balanço de nitrogênio; Brasil; Coeficiente de digestibilidade; Digestibility coefficient; Feed crops; Feed grasses; Semiárido; Torta de algodão.
Thesagro:  Aditivo; Alimento Alternativo; Alimento Para Animal; Capim Elefante; Ingestão; Nutriente; Ovino; Pennisetum Purpureum; Silagem.
Thesaurus NAL:  Additives; Animal feeding; Cottonseed cake; Digestible protein; Feed intake; Nitrogen balance; Nutrient intake; Sheep feeding.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/193686/1/CNPC-2019-Nutritive.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC38917 - 1UPCAP - DD
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