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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCOLOMBO, R. C.; CARVALHO, D. U.; CRUZ, M. A. da; SUMIDA, C. H.; AHMED, S.; BASSOLI, P. A.; SOUZA, R. T. de; ROBERTO, S. R. Cold storage and biocontrol agents to extend the storage Period of 'BRS Isis' seedless table grapes. Horticulturae, v. 4, n. 18, p. 1-10, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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2.Imagem marcado/desmarcadoAHMED, S.; ROBERTO, S. R.; DOMINGUES, A. R.; SHAHAB, M.; CHAVES JUNIOR, O. J.; SUMIDA, C. H.; SOUZA, R. T. de. Effects of different sulfur dioxide pads on botrytis mold in 'Italia' table grapes under cold storage. Horticulturae, v. 4, n. 4, p. 1-11, Sep. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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3.Imagem marcado/desmarcadoAHMED, S.; ROBERTO, S. R.; YOUSSEF, K.; COLOMBO, R. C.; SHAHAB, M.; CHAVES JÚNIOR, O. J.; SUMIDA, C. H.; SOUZA, R. T. de. Postharvest preservation of the new hybrid seedless grape, 'BRS Isis', grown under the double-cropping a year system in a subtropical area. Agronomy, v. 9, n. 603, 2019. 11 Online n. 9100603.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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4.Imagem marcado/desmarcadoDOMINGUES, A. R.; ROBERTO, S. R.; AHMED, S.; SHAHAB, M.; CHAVES JUNIOR, O. J.; SUMIDA, C. H.; SOUZA, R. T. de. Postharvest techniques to prevent the incidence of botrytis mold of 'BRS Vitória' seedless grape under cold storage. Horticulturae, v. 4, n. 17, p. 1-11, Aug. 2018

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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5.Imagem marcado/desmarcadoARIEIRA, G. O.; SANTIAGO, D. C.; GUIMARÃES, M. F.; FRANCHINI, J. C.; RAMOS, L. C. L. G.; SHIDLOWSKI, E. N.; SUMIDA, C. H.; PEITL, D. C.; ALMEIDA, A. A. Estratificação de amostras de solo em diferentes profundidades para avaliação de comunidades de nematoides bioindicadores. In: REUNIÃO PARANAENSE DE CIÊNCIA DO SOLO, 3., Londrina. Sistemas conservacionistas de produção e sua interação com a Ciência do Solo: resumos. Londrina: IAPAR, 2013. p. 234.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  03/01/2019
Data da última atualização:  27/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  COLOMBO, R. C.; CARVALHO, D. U.; CRUZ, M. A. da; SUMIDA, C. H.; AHMED, S.; BASSOLI, P. A.; SOUZA, R. T. de; ROBERTO, S. R.
Afiliação:  Ronan Carlos Colombo, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box 10.011, Londrina ZIP 86057-970, PR, Brazil; ronancolombo@yahoo.com.br (R.C.C.); deived10@gmail.com (D.U.C.); mary_ac18@hotmail.com (M.A.d.C.); cirosumida@uel.; Deived Uilian Carvalho, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box 10.011, Londrina ZIP 86057-970, PR, Brazil; ronancolombo@yahoo.com.br (R.C.C.); deived10@gmail.com (D.U.C.); mary_ac18@hotmail.com (M.A.d.C.); cirosumida@uel.; Maria Aparecida da Cruz, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box 10.011, Londrina ZIP 86057-970, PR, Brazil; ronancolombo@yahoo.com.br (R.C.C.); deived10@gmail.com (D.U.C.); mary_ac18@hotmail.com (M.A.d.C.); cirosumida@uel.; Ciro Hideki Sumida, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box 10.011, Londrina ZIP 86057-970, PR, Brazil; ronancolombo@yahoo.com.br (R.C.C.); deived10@gmail.com (D.U.C.); mary_ac18@hotmail.com (M.A.d.C.); cirosumida@uel.; Saeed Ahmed, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box 10.011, Londrina ZIP 86057-970, PR, Brazil; ronancolombo@yahoo.com.br (R.C.C.); deived10@gmail.com (D.U.C.); mary_ac18@hotmail.com (M.A.d.C.); cirosumida@uel.; Paulo Augusto Bassoli, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box 10.011, Londrina ZIP 86057-970, PR, Brazil; ronancolombo@yahoo.com.br (R.C.C.); deived10@gmail.com (D.U.C.); mary_ac18@hotmail.com (M.A.d.C.); cirosumida@uel.; REGINALDO TEODORO DE SOUZA, CNPUV; Sergio Ruffo Roberto, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box 10.011, Londrina ZIP 86057-970, PR, Brazil; ronancolombo@yahoo.com.br (R.C.C.); deived10@gmail.com (D.U.C.); mary_ac18@hotmail.com (M.A.d.C.); cirosumida@uel.
Título:  Cold storage and biocontrol agents to extend the storage Period of 'BRS Isis' seedless table grapes.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Horticulturae, v. 4, n. 18, p. 1-10, 2018.
DOI:  https://doi.org/10.3390/horticulturae4030018
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  "BRS Isis" is a novel hybrid seedless table grape with large reddish bunches. This cultivar is cultivated in tropical and subtropical areas and has potential to be exported overseas; however, under these growth conditions, grapes can be severely damaged by gray mold (Botrytis cinerea), the main postharvest disease of table grapes. Thus, this study aimed to evaluate different pre- and postharvest strategies to extend the storage period of ?BRS Isis? seedless table grapes. The treatments consisted of grapes packed into carton boxes under cold storage (1 ◦C and high relative humidity), pre- and/or postharvest treatment with potassium bicarbonate or a biological control agent (Bacillus subtilis), all with Botrytis inoculation. Additionally, two controls, with and without Botrytis inoculation, were also evaluated. The experimental design was completely randomized with eight treatments and three replications, and each plot consisted of four bunches. After a 50-day cold storage period, the carton boxes were kept for five days at room temperature (22 ◦C). Gray mold incidence and water loss, as well as soluble solids (SS), pH, titratable acidity (TA), SS/TA ratio, and color attributes were evaluated during both periods. Cold storage effectively reduced gray mold in "BRS Isis" seedless grape for a period of 50 days, even when grapes were inoculated; however, no difference among treatments was observed. Higher water loss was observed in both non-treated control treatments. ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Salt strategy; Seedless grapes.
Thesagro:  Botrytis Cinerea.
Thesaurus NAL:  Bacillus subtilis; Potassium bicarbonate.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189726/1/horticulturae-04-00018-v2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18046 - 1UPCAP - DD18.02423
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