BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoFONSECA, V. V. Avaliação sensorial/instrumental de salsicha de carne de rã durante o armazenamento. 2005. 30 f. Monografia (MBA em Gestão da Qualidade e Segurança de Alimentos, especialização Lato Sensu) - Universidade Veiga de Almeida, Rio de Janeiro. Orientadora: Regina Célia Della Modesta.

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2.Imagem marcado/desmarcadoFONSECA, V. V.; ARES, G.; DELIZA, R. Development of scales to evaluate emotions associated to food context. In: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 11., 2015, Gotemburgo. Abstracts... [S. l.]: Elsevier, 2015. Ref. [P1.020].

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3.Imagem marcado/desmarcadoFONSECA, V. V.; ARES, G.; DELIZA, R. Do food-related emotional associations differ with socio-economic status? An exploratory qualitative study with Brazilian consumers. Food Research International, v. 116, p. 687-696, feb. 2019,

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4.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, W. S.; FONSECA, V. V.; DELIZA, R. Utilizando grupo focal para identificar as frutas para elaboração de smoothie para público infanto-juvenil. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 11., 2015, Campinas. Ciência de alimentos: Qualidade de vida e envelhecimento saudável: [resumos]. Campinas: SLACA: Unicamp/FEA, 2015. 1 p.

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5.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, W. S.; FONSECA, V. V.; OLIVEIRA, D.; MARTINS, I. B. A.; ALCANTARA, M.; DELIZA, R. Developing fruit smoothie for children and adolescents. In: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 12., 2017, Providence, Rhode Island. [Proccedings. Amsterdã: Elsevier, 2017]. P2.4.08. 20 a 24 ago. 2017.

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6.Imagem marcado/desmarcadoFONSECA, V. V.; ROCHA, W. S.; MARTINS, I. B. A.; ARES, G.; DELIZA, R. Emoções associadas a diferentes sabores de iogurte de frutas: estudo com consumidores de distintas classes sociais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SESSION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida. Anais... Gramado: SBCTA Regional, 2016. Food: the tree that sustains life. 535.

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7.Imagem marcado/desmarcadoFONSECA, V. V.; OLIVEIRA, D. C. R.; ROCHA, W. S.; ARES, G.; DELIZA, R. Emotional responses associated with food: a study with Brazilian Consumers. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 11., 2015, Campinas. Ciência de alimentos: Qualidade de vida e envelhecimento saudável: [resumos]. Campinas: SLACA: Unicamp/FEA, 2015. 1 p.

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8.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, W. S.; FONSECA, V. V.; CANELAS, A. A. S.; DELIZA, R. Identificando as frutas para o desenvolvimento de smoothie para público infanto-juvenil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SESSION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida. Anais... Gramado: SBCTA Regional, 2016. Food: the tree that sustains life. 477.

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9.Imagem marcado/desmarcadoOIGMAN, S. S.; ANDRADE, J. C.; RODRIGUES, F. R.; OLIVEIRA, D. C. R.; FONSECA, V. V. Taste-odour interaction as a strategy to reduce sugar in yogurt. In: THE ASIAN SENSORY AND CONSUMER RESEACH SYMPOSIUM, 2014, Singapure. SenseAsia 2014. Oxford: Elsevier, 2014. Ref. P1.28.

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10.Imagem marcado/desmarcadoCANELAS, A. A. DA S.; MARTINS, I. B. A.; ROCHA, W. S.; FONSECA, V. V.; OLIVEIRA, D.; ROSENTHAL, A.; DELIZA, R. Light and diet products: do Brazilian consumers know their meaning? In: ANNUAL GENERAL MEETING AND TECHNICAL CONFERENCE; CIGR TECHNICAL SYMPOSIUM, 6., 2017, Winnipeg. Food, Fuel, and Fibre for a Sustainable Future : abstract book. Winnipeg: CSBE/SCGAB, 2017. p. 39. 1 p. Session 4B.

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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  30/04/2018
Data da última atualização:  30/04/2018
Autoria:  RIBEIRO, M. G.; NARDI JÚNIOR, G. de; MEGID, J.; FRANCO, M. M. J.; GUERRA, S. T.; PORTILHO, F. V. R.; RODRIGUES, S. A.; PAES, A. C.
Afiliação:  Márcio G. Ribeiro, Departamento de Higiene Veterinária e Saúde Pública, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia/Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - Unesp; Geraldo de Nardi Júnior, Faculdade de Tecnologia - FATEC; Jane Megid, Departamento de Higiene Veterinária e Saúde Pública, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia/Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - Unesp; Marília M. J. Franco, Departamento de Higiene Veterinária e Saúde Pública, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia/Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - Unesp; Simony T. Guerra, Departamento de Higiene Veterinária e Saúde Pública, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia/Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - Unesp; Fábio V. R. Portilho, Departamento de Higiene Veterinária e Saúde Pública, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia/Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - Unesp; Sérgio A. Rodrigues, Departamento de Biotecnologia e Bioprocessos/Faculdade de Agronomia/Unesp; Antonio C. Paes, Departamento de Higiene Veterinária e Saúde Pública, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia/Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - Unesp.
Título:  Tetanus in horses: an overview of 70 cases
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 2, p. 285-293, fevereiro 2018
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Tétano em equinos: um panorama de 70 casos.
Conteúdo:  Tetanus is characterized by high case fatality rates in horses. Comprehensive case series studies involving equine tetanus from different geographic areas enable the evaluation of prognosis, efficacy of treatment, and control measures. We retrospectively investigated some selected epidemiological data (breed, age, gender, use of the horses, history of vaccination, seasonality, presence of wound/history of surgical procedures, clinical outcomes) and main clinical aspects (clinical signs, incubation period, length of hospitalization, and period between onset signs and hospitalization) in 70 cases of equine tetanus over 1990-2015, with emphasis in the association between these data and the clinical outcomes. High mortality rate (72.9%) was observed in this study. Forty (57.1%) horses presented history of wounds or surgical procedures related with tetanus, represented mainly by lesions in the hind limbs (42.5%), front limbs (15.0%), umbilical infections (7.1%), castration (4.3%), and face wounds (4.3%). Hyperesthesia, limb spasticity, cervical stiffness, tetanic spasms, and restriction of jaw movement were the main consistent clinical signs. Besides no statistical association, all the horses with umbilical infections, wounds in face, prolonged recumbency, sweating, dysphagia/aphagia died, and together with delay between onset of first clinical signs and prompt veterinary assistance (< 5 days) were considered indicative of poor prognosis; whereas there was a significant associati... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Clinical signs; Epidemiological data; Sinais clínicos.
Thesagro:  Bacteriose; Epidemiologia; Eqüino; Tétano.
Thesaurus NAL:  Bacterial infections; Clostridium tetani; Horses; Tetanus.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/176165/1/Tetanus-in-horses-an-overview.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE62569 - 1UPEAP - DD
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