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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
09/02/2011 |
Data da última atualização: |
09/02/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. A. M. de; MOURA, M. R. L.; GODOY, R. L. de O.; NELE, M.; DELIZA, R.; VENDRAMINI, A. L. do A. |
Afiliação: |
MARCO ANTONIO MONTEIRO DE OLIVEIRA, UFRJ; MIRIAN RIBEIRO LEITE MOURA, UFRJ; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; MÁRCIO NELE, UFRJ; ROSIRES DELIZA, SRI; ANA LÚCIA DO AMARAL VENDRAMINI, UFRJ. |
Título: |
Development of an acai-soymilk beverage: characterization and consumer acceptance. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Food Technology, Campinas, v. 13, n. 4, p. 306-312, out./dez. 2010. |
DOI: |
10.4260/BJFT2010130400041 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Aceitação do consumidor; Bebida de soja; Composição nutricional. |
Thesagro: |
Açaí; Modelo Matemático. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/876435/1/2010182.pdf
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Marc: |
null Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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 | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
11/04/2018 |
Data da última atualização: |
07/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
LIMA, N. K.; LOPES, A. R.; GUERRERO JÚNIOR, P. G.; YAMAMOTO, C. I.; HANSEL, F. A. |
Afiliação: |
NATHALYA KOSINSKI LIMA, UFPR; ANDRÉ ROMUALDO LOPES, UFPR; PALIMECIO GIMENES GUERRERO JÚNIOR, UFPR; CARLOS ITSUO YAMAMOTO, UFPR; FABRICIO AUGUSTO HANSEL, CNPF. |
Título: |
Determination of volatile organic compounds in eucalyptus fast pyrolysis bio-oil by full evaporation headspace gas chromatography. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Talanta, v. 176, p. 47-51, Jan. 2018. |
DOI: |
10.1016/j.talanta.2017.08.008 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This paper reports a full evaporation (FE) headspace gas chromatographic (HS-GC) method for the determination of the volatile organic compounds (VOCs) in bio-oil (i.e. methanol, ethanol, acetone, acetic acid and furfural). The method uses a 4 ?L sample of bio-oil in a headspace vial (ca. 20 mL). Complete evaporation of the compounds was achieved after seven minutes at 90 °C. The method showed good precision and accuracy for methanol, ethanol, acetone and acetic acid. The recovery of furfural was low (74.3%). The results showed that the protocol can be applied for the determination of methanol, ethanol, acetone and acetic acid in bio-oil. Detection limits ranged from 0.13 to 0.16 ?g. Acetic acid was the dominant analyte in the heavy bio-oil and light bio-oil analysis (113. 3 and 85.1 ?g mg?1, respectively), followed by methanol, ethanol, and acetone. The polymerisation of furfural was suspected as the cause of its poor quantification. |
Palavras-Chave: |
FID. |
Thesagro: |
Biocombustível; Biomassa; Eucalipto; Madeira. |
Thesaurus NAL: |
Biofuels; Biomass; Eucalyptus; Wood. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
null Download
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
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