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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBEM, B. P. de; BAGO, A.; ALLEBRANDT, R.; MARCON FILHO, J. L.; WURZ, D. A. Botrytis bunch rot on 'Sauvignon Blanc' grapevine on the Y-trellis and vertical shoot-positioned training systems. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 818-822, ago. 2017. Título em português: Podridão cinzenta em videira 'Sauvignon Blanc' sob sistemas de sustentação ípsilon e espaldeira.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBUFFARA, C. R. S.; ANGELOTTI, F.; VIEIRA, R. A.; BOGO, A.; TESSMANN, D. J.; BEM, B. P. de. Elaboration and validation of a diagrammatic scale to assess downy mildew severity in grapevine. Ciência Rural, Santa Maria, v. 44, n. 8, p. 1384-1391, ago, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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3.Imagem marcado/desmarcadoWURZ, D. A.; MARCON FILHO, J. L.; BRIGHENTI, A. F.; ALLEBRANDT, R.; BEM, B. P. de; RUFATO, L. Phenolic composition of wine from 'Cabernet Sauvignon' grapes subjected to leaf removal at different timing in Southern Brazil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 55, e01919, 2020. Título em português: Composição fenólica do vinho de uvas 'Cabernet Sauvignon' submetidas a diferentes épocas de desfolha na região Sul do Brasil.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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4.Imagem marcado/desmarcadoWURZ, D. A.; BRIGHENTI, A. F.; MARCON FILHO, J. L.; ALLEBRANDT, R.; BEM, B. P. de; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A. Agronomic performance of 'Cabernet Sauvignon' with leaf removal management in a high-altitude region of Southern Brazil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 10, p. 869-876, out. 2017. Título em português: Desempenho agronômico de 'Cabernet Sauvignon' com manejo de desfolha em região de elevada altitude no Sul do Brasil.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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5.Imagem marcado/desmarcadoWURZ, D. A.; MARCON FILHO, J. L.; BRIGHENTI, A. F.; ALLEBRANDT, R.; BEM, B. P. de; MAGRO, M.; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A. Effect of shoot topping intensity on 'Cabernet Franc' grapevine maturity in high-altitude region. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 10, p. 946-950, out. 2017. Notas Científicas. Título em português: Efeito de intensidade de desponte na maturação de 'Cabernet Franc' cultivada em região de altitude.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBOGO, A.; GONÇALVES, M. J.; SANHUEZA, R. M. V.; RUFATO, L.; CASA, R. T.; BEM, B. P. de; SILVA, F. N. da. Relationship among Entomosporium severity, defoliation, and vegetative-reproductive variables in pear in Brazil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 8, p. 892-899, Aug. 2018. Título em português: Relação entre severidade da entomosporiose, desfolha e variáveis vegetativas-reprodutivas em pereira no Brasil.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  20/11/2017
Data da última atualização:  30/03/2023
Autoria:  WURZ, D. A.; MARCON FILHO, J. L.; BRIGHENTI, A. F.; ALLEBRANDT, R.; BEM, B. P. de; MAGRO, M.; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A.
Afiliação:  Douglas André Würz, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; José Luiz Marcon Filho, Viticultura Vinícola Legado; Alberto Fontanella Brighenti, Estação Experimental de São Joaquim/Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina; Ricardo Allebrandt, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Betina Pereira de Bem, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Maicon Magro, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Leo Rufato, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Aike Anneliese Kretzschmar, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC.
Título:  Effect of shoot topping intensity on 'Cabernet Franc' grapevine maturity in high-altitude region.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 10, p. 946-950, out. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Notas Científicas. Título em português: Efeito de intensidade de desponte na maturação de 'Cabernet Franc' cultivada em região de altitude.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the chemical composition of 'Cabernet Franc' grape subjected to different levels of shoot topping. The experiment was conducted in the 2008 and 2009 vintages, and the levels of shoot topping consisted of: control, without topping; and reductions of 15, 30, and 45% in total leaf area. The effect of shoot topping intensity on the chemical composition of the 'Cabernet Franc' grape berries was observed. A reduction of 26% in the vegetative canopy through a moderate shoot topping increased the total polyphenol index and the anthocyanin content. Shoot topping is a practice that must be carried out with caution, since severe shoot topping, i.e., a reduction greater than 26% of the leaf area, may negatively impact grape quality by reducing the content of soluble solids and decreasing the total polyphenol index and the content of anthocyanins of 'Cabernet Franc' grape berries.
Palavras-Chave:  Courdec 3309; Crescimento vegetativo; Poda verde; Summer pruning.
Thesagro:  Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Vegetative growth.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/166999/1/Effect-of-shoot-topping-intensity-on-Cabernet-Franc.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE61908 - 1UPEAP - DD630.72081P474
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