BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  08/04/2016
Data da última atualização:  08/04/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MENEZES, C. B. A.; TONIN, M. F.; SILVA, L. J.; SOUZA, W. R.; PARMA, M. M.; MELO, I. S. de; ZUCCHI, T. D.; DESTEFANO, S. A. L.; FANTINATTI-GARBOGGINI, F.
Afiliação:  CLAUDIA BEATRIZ AFONSO MENEZES, CPQBA-UNICAMP; MARIANA FERREIRA TONIN, Instituto Biológico - Campinas; LEONARDO JOSE SILVA, ESALQ-USP; WALLACE RAFAEL DE SOUZA, FAJ; MARCIA MARIA PARMA, CNPMA; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; TIAGO DOMINGUES ZUCCHI, Agrivalle; SUZETE APARECIDA LANZA DESTEFANO, Instituto Biológico - Campinas; FABIA ANA FANTINATTI-GARBOGGINI, CPQBA-UNICAMP.
Título:  Marmoricola aquaticus sp. nov. an actinomycete isolated from marine sponge.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology, Reading, v. 65, n. 7, p. 2286-2291, 2015.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: A novel marine actinomycete, designated isolate B374T, was isolated from marine sponge Glodia corticostylifera, collected from São Paulo, Brasil, and its taxonomic position was established by using data from a polyphasic approach. The organism showed a combination of chemotaxonomic and morphological characteristics consistent with its classification in the genus Marmoricola and formed a distinct phyletic line in the clade of the genus Marmoricola based on the 16S rRNA gene sequences. Strain B374T was most closely related to Marmoricola aequoreus SST-45T (98.5 % 16S rRNA gene sequence similarity) but was distinguished from this strain and from the other type strains of Marmoricola species based on a combination of phenotypic properties. Based on the data obtained, the isolate B374T (=CBMAI 1089T =DSM 28169T) should therefore be classified as the type strain of a novel species of the genus Marmoricola, for which the name Marmoricola aquaticus sp. nov. is proposed.
Thesagro:  Actinomiceto; Esponja.
Thesaurus Nal:  Actinomyces; Porifera.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA15041 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  23/10/2017
Data da última atualização:  23/10/2017
Autoria:  AMARANTE, C. V. T. do; SOUZA, A. G. de; Dal TOÉ BENINCÁ, T.; STEFFENS, C. A.
Afiliação:  Cassandro Vidal Talamini do Amarante, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Alexandra Goede de Souza, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Thalita Dal Toé Benincá, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Cristiano André Steffens, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias.
Título:  Fruit quality of Brazilian genotypes of feijoa at harvest and after storage.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 734-742, ago. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Qualidade dos frutos de genótipos brasileiros de goiabeiraserrana na colheita e após o armazenamento.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the physicochemical attributes and vitamin C contents of fruits of five Brazilian genotypes of feijoa (Acca sellowiana), at harvest and after cold storage. The Alcântara, Mattos, Helena, and Nonante cultivars, as well as accession 2316, were studied. The assessed attributes were: fresh mass loss, titratable acidity, soluble solids contents, soluble solids contents/titratable acidity ratio, pH, skin and flesh color, texture, and vitamin C contents (skin and flesh). After storage, there were reductions of 2.9% in soluble solids contents, of 32.2% in titratable acidity, and of approximately 85% in texture attributes, besides increases of 36.3% in the soluble solids contents/titratable acidity ratio and of 21.7% in the pH of fruits. The vitamin C content in the skin was higher than that in the flesh, and increased in both skin and flesh after storage. 'Alcântara' fruits have the highest contents of vitamin C in the skin and flesh. Fruits of 'Nonante' and 'Mattos' show better preservation of the texture attributes, and fruits of 'Nonante', the lowest levels of flesh browning during storage.
Palavras-Chave:  Alimento funcional; Antioxidante natural; Frutífera nativa; Functional food; Native fruit trees; Natural antioxidant; Postharvest; Sólido soluvel; Soluble solids content.
Thesagro:  Pós-colheita; Vitamina C.
Thesaurus NAL:  Acca sellowiana; Ascorbic acid.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165378/1/Fruit-quality-of-brazilian.pdf
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Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE61804 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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