Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  17/09/2018
Data da última atualização:  17/09/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BENAVIDES, M. V.; MAHER, A. P.
Afiliação:  MAGDA VIEIRA BENAVIDES, CPPSUL; A. P. Maher.
Título:  Indirect selection criteria against clean wool colour in Corriedale sheep and their effects on wool production traits.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Biology, v. 25, n. 2, p. 139-145, 2002.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The potential of greasy wool colour subjective assessment Visual Colour Score (VCS) and the yellow predictive test (YPC) as indirect selection criteria for reduction of clean wool colour (CWC) in Corriedale sheep was examined. The heritability of these wool colour traits and the wool production traits, greasy (GFW) and clean fleece weights (CFW), and mean fibre diameter (MFD) and the phenotypic and genetic correlations among these traits were estimated from a Corriedale flock using AIREML procedures. A high genetic correlation between YPC and CWC was observed, indicating that YPC could be a suitable indirect selection criterium for CWC. However, direct selection against CWC was predicted to produce faster genetic improvements in CWC than that expected under indirect selection via YPC. Single trait selection based on VCS or YPC were expected to reduce the response in CWC to 51% and 49% of that estimated for direct selection. The positive genetic correlations of CWC, YPC and VCS with CFW and MFD would cause a reduction in both MFD and CFW to result from selection that reduces wool colour. The results showed that the most effective way to genetically improve CWC was through indirect selection to reduce MFD, CFW or GFW, followed by direct selection, but the premiums for CWC in the Corriedale breed may not be sufficient to justify the expected losses in CFW.
Thesagro:  Lã; Ovino; Parâmetro Genético; Seleção.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/183083/1/11545.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL14382 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  24/12/2016
Data da última atualização:  07/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SOUZA, E. H. de; MASSARIOLI, A.; MORENO, I. A. M.; SOUZA, F. V. D.; LEDO, C. A. da S.; ALENCAR, S. M.; MARTINELLI, A. P.
Afiliação:  EVERTON HILO DE SOUZA, Universidade de São Paulo; ADNA P. MASSARIOLI, ESALQ; MORENO, I. A. M., ESALQ; FERNANDA VIDIGAL DUARTE SOUZA, CNPMF; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; SEVERINO M. ALENCAR, ESALQ; ADRIANA P. MARTINELLI, Univsersidade de São Paulo.
Título:  Volatile compounds profile of bromeliaceae flowers.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Revista de Biologia Tropical, v. 64, n. 3, p. 1101-1116, September, 2016.
Série:  0034-7744
DOI:  10.15517/rbt.v64i3.21300
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Volatile compounds play a vital role in the life cycle of plants, possessing antimicrobial and anti-herbivore activities, and with a significant importance in the food, cosmetic, chemical, and pharmaceutical industry. This study aimed to identify the volatile compounds emitted by flowers of thirteen species belonging to four genera of Bromeliaceae, using headspace solid-phase micro-extraction and detection by gas chromatography-mass spectrometry. A total of 71 volatile compounds belonging to nine chemical groups were identified. The compounds identified represented more than 97 % of the major components in Aechmea bicolor, Ae. bromeliifolia, Ae. distichantha, Ae. fasciata, and Vriesea friburgensis. In the Ananas varieties, over 99 % of the components were identified, and around 90 % in V. simplex. V. friburgensis presented the largest diversity of volatiles with 31 compounds, while Alcantarea nahoumii presented only 14. All three Ananas varieties presented the same 28 compounds in relatively similar abundance, which has been confirmed by principal component analysis. Current taxonomy and pollination syndrome studies available can adequately explain the variation in volatile compounds among species.
Thesagro:  Bromeliaceae.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF31592 - 1UPCAP - DDPublicação digital
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional