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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoLUZ, A. R.; RUFATO, L.; KRETZSHMAR, A. A.; RUFATO, A. de R.; LIMA, C. S. M.; MAGRO, M. Compatibilidade de pereiras européias enxertadas sobre marmeleiro 'Adams' e 'EMC'. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. Não paginado. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMEYER, G. de A.; FAGUERAZZI, A. F.; MAGRO, M.; RUFATO, L.; RUFATO, A. de R. Desempenho agronômico de cultivares de morangueiro na região do Planalto Catarinense. AGAPOMI, Vacaria, n. 213, p. 10-11, fev. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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3.Imagem marcado/desmarcadoWURZ, D. A.; MARCON FILHO, J. L.; BRIGHENTI, A. F.; ALLEBRANDT, R.; BEM, B. P. de; MAGRO, M.; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A. Effect of shoot topping intensity on 'Cabernet Franc' grapevine maturity in high-altitude region. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 10, p. 946-950, out. 2017. Notas Científicas. Título em português: Efeito de intensidade de desponte na maturação de 'Cabernet Franc' cultivada em região de altitude.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMAGRO, M.; RUFATO, L.; SANDER, G. F.; SANDOS, A. M. dos; RUFATO, A. de R.; KRETZSCHMAR, A. A.; ROBINSON, T. L. Maturation behavior of Maxi Gala grafetd on two rootstocks by no Destructive Method. In: ORCHAD SYSTEMS SYMPOSIUM, 11., 2016. Integrating Canopy, Rootstookhand Environment Physiology in Orchard Systems: Anais... .Bologna, 28/08 a 2/09 de 2016. p. 107.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSANDER, G. F.; MACEDO, T. A. de; MAGRO, M.; RUFATO, A. de R.; RUFATO, L. Mecanização de Pomares - poda mecanizada no Brasil: princípio do muro frutal no Brasil. Agapomi, n. 271, p. 8-9, dez. 2016

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSANDER, G. F.; MACEDO, T. A. de; ARRUDA, R. de; MAGRO, M.; RUFATO, A. de R.; RUFATO, l.; KRETZSCHMAR, A. A. The effect of different training systems on vegetative and productive performance of apple trees cultivar 'maxigala' - in southern Brazil. In: ORCHAD SYSTEMS SYMPOSIUM, 11., 2016. Integrating Canopy, Rootstookhand Environment Physiology in Orchard Systems: Anais... .Bologna, 28/08 a 2/09 de 2016. p. 93.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  03/10/2016
Data da última atualização:  06/03/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MAGRO, M.; RUFATO, L.; SANDER, G. F.; SANDOS, A. M. dos; RUFATO, A. de R.; KRETZSCHMAR, A. A.; ROBINSON, T. L.
Afiliação:  Maicon Magro; leo Rufato; Guilherme F. Sander; Aline M dos Santos; ANDREA DE ROSSI RUFATO, CNPUV; Aike A. Kretzschmar; Terence L. Robinson.
Título:  Maturation behavior of Maxi Gala grafetd on two rootstocks by no Destructive Method.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: ORCHAD SYSTEMS SYMPOSIUM, 11., 2016. Integrating Canopy, Rootstookhand Environment Physiology in Orchard Systems: Anais... .Bologna, 28/08 a 2/09 de 2016. p. 107.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The evaluation of the maturation in apple orchards is checked using destructive methods, sampling fruits and analyzing them in the laboratory, making the process slow and expensive. The use of not destructive method to determine fruit maturation in the orchard could accelerate delivery of results and help in determining harvest time, because non-destructive data would allow to verify the maturation on different blocks in the orchard. The aim of this work was to chart fruit maturation in 'Maxi Gala' grafted on two different rootstocks, using destructive and not destructive methods. The non-destructive method used was the portable DA-Meter. The trial was realized at Vacaria, southern Brazillocated 28,44 S and 50,85 W. The samples were harvested on two orchards during the seasons 2014/15 and 2015/16, during six weeks before harvest from January until the second week of February. The sampling was realized in five different points of the orchard, on rootstocks M.9 or Marubakaido with M.9 interstem. Ten-apple samples were collected weekly in each point in the orchard and then evaluated by destructive method (flesh firmness, starch degradation, total soluble solids and acidity) and the not destructive method (DA-Meter). For both seasons, the evolution of the fruit maturation of Maxi Gala showed a similar progression for both rootstocks. The non-destructive method correlated well with the traditional destructive methods, making it a tool for more practical and easy determination of ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Apple orchards; DA-Meter; M 9; Macieira; Marubakaido; Pomares de maçã.
Thesagro:  Maca.
Thesaurus NAL:  fruit quality.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/148804/1/Andrea-De-R.-Rufato-107.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV16825 - 1UPCRA - DD
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