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Registros recuperados : 343 | |
1. |  | AGUIAR, E. V. de; QUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y.; CAPRILES, V. D. Sorgo cozido, pipocado e extrudado: uma nova alternativa aos cereais de uso comum. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
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2. |  | AGUIAR, E. V.; QUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de; CARVALHO, C. W. P. de; FREITAS, R. A. M. S.; SAMPAIO, G. R.; TORRES, E. A. F. S.; CAPRILES, V. D. Efeitos da cocção por calor úmido, pipoqueamento e extrusão sobre a bioacessibilidade de compostos bioativos, atividade antioxidante e resposta glicêmica do sorgo com e sem taninos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 3., 2024, Sete Lagoas. Caderno de resumos. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2024. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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3. |  | ALCÂNTARA, M. DE; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, C. W. P. de; FREITAS, D. de G. C. Comportamento reológico de farinhas extrudadas de arroz vermelho integral. Revista Higiene Alimentar, v. 29, n. 242-243, mar./abr. 2015. Anais do VII Congresso Latino-Americano e XIII Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, III Encontro Nacional de Vigilância de Zoonoses e V Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de Origem Animal, 2015, Armação de... Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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4. |  | ALMEIDA, A. C. S.; FONTOURA, L.; MATTA, V. M. da; CARVALHO, C. W. P. de. Avaliação do efeito das gomas xantana, guar, CMC e carragena nas propriedades reológicas de recheio de goiaba (Psidium guajava) utilizado em produtos amiláceos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PROCESSAMENTO DE FRUTAS E HORTALIÇAS, 4.; 2015, Buzios. Qualidade de vida, inovação do campo a mesa: Anais. Rio de Janeiro: SBPFH, 2015. 1 CD-ROM. IV CBPFH Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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5. |  | ALMEIDA, A. C. S.; MARTINS, A. M. D.; CARVALHO, C. W. P. de. Avaliação do comportamento viscoelástico dos géis de gomas Xantana, Guar e CMC. In: SIMPÓSIO DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA E ENGENHARIA DE ALIMENTOS, 1., 2015, Valença, RJ. [Anais...]. Valença, RJ: CEFET, 2015. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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11. |  | ALVES, T.; CARVALHO, C. W. P. de; SCHERF, K. A.; TAKEITI, C. Y.; FERREIRA, M. S. L. The effect of technological quality and extrusion processing in gluten protein profile of wheat flours. In: CONFERÊNCIA INTERNACIONAL DE PROTEÍNAS E COLOIDES ALIMENTARES,9., 2023, Rio de Janeiro. Anais... Campinas, Galoá, 2023. Poster 157773 CIPCA 2023; Interações entre biopolímeros e seu impacto na estrutura. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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12. |  | ALVES, T.; GEISSLITZ, S. M.; NASCIMENTO, T. P. DO; CARVALHO, C. W. P. de; SCHEERF, K. A.; TAKEITI, C. Y.; FERREIRA, M. S. L. A proteomic-based study to assess the effect of extrusion in the allergenic profile of wheat flours of different technological qualities. In: CONFERÊNCIA INTERNACIONAL DE PROTEÍNAS E COLOIDES ALIMENTARES,9., 2023, Rio de Janeiro. Anais... Campinas, Galoá, 2023. Poster 157774. CIPCA 2023. Colóides alimentares e saúde (peptídeos bioativos, alergenicidade). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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14. |  | ANTONIASSI, R.; WILHELM, A. E.; FREITAS, S. C. de; SILVA, T. dos S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; CARVALHO, C. W. P. de; FERREIRA, M. de A.; LOPES, F. C. F.; SANTOS, D. C. dos; GAMA, M. A. S. da. Composição Química e Perfil de Ácidos Graxos de Cultivares de Palma Forrageira em Comparação a Outros Alimentos Utilizados na Dieta de Ruminantes. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2020. 19 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 35). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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15. |  | ANUNCIAÇÃO, P. C.; CARDOSO, L. de M.; ALFENAS, R. de C. G.; QUEIROZ, V. A. V.; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D.; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M. Extruded sorghum consumption associated with a caloric restricted diet reduces body fat in overweight men: a randomized controlled trial. Food Research International, Barking, v. 119, p. 693-700, 2019. Publicado online em 15 out. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
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16. |  | ANUNCIAÇÃO, P. C.; CARDOSO, L. DE M.; GOMES, J. V. P.; DELLA LUCIA, C. M.; CARVALHO, C. W. P. de; GALDEANO, M. C.; QUEIROZ, V. A. V.; ALFENAS, R. DE C. G.; MARTINO, H. S. D.; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M. Comparing sorghum and wheat whole grain breakfast cereals: Sensorial acceptance and bioactive compound content. Food Chemistry, n. 221, p. 984-989, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
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18. |  | ANUNCIAÇÃO, P. C.; CARDOSO, L. de M.; QUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de; CARVALHO, C. W. P. de; SANT'ANA, H. M. P.; ALFENAS, R. de C. G. Consumption of a drink containing extruded sorghum reduces glycaemic response of the subsequent meal. European Journal of Nutrition, v. 57, n. 1, p. 251-257, 2018. Publicado online em 12 out. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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19. |  | ARBEX, P. M.; MOREIRA, M. E. de C.; TOLEDO, R. C. L.; CARDOSO, L. de M.; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M.; BENJAMIN, L. dos A.; LICURSI, L.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D. Extruded sorghum flour (Sorghum bicolor L.) modulate adiposity and inflammation in high fat diet-induced obese rats. Journal of Functional Foods, v. 42, p. 346-355, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
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Registros recuperados : 343 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
14/01/2016 |
Data da última atualização: |
09/06/2025 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
RANGEL, J. H. de A.; GARDINER, C. P.; BURT, R. L. |
Afiliação: |
JOSE HENRIQUE DE ALBUQUERQUE RANGEL, CPATC; CHRISTOPHER PETER GARDINER; ROBERT LEWIS BURT. |
Título: |
Dormancy releasing mechanisms in soil seed banks of Desmanthus genotypes. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Caatinga, Mossoró, v. 28, n. 1, p. 90-99, jan./mar. 2015. |
ISSN: |
1983-2125 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Desmanthus is a genus of forage legumes with potential to improve pastures and livestock produc-tion on clay soils of dry tropical and subtropical regions such as the existing in Brazil and Australia. Despite this patterns of natural or enforced after-ripening of Desmanthus seeds have not been well established. Four year old seed banks of nine Desmanthus genotypes at James Cook University were accessed for their patterns of seed softe-ning in response to a range of temperatures. Persistent seed banks were found to exist under all of the studied ge-notypes. The largest seeds banks were found in the genotypes CPI 78373 and CPI 78382 and the smallest in the genotypes CPI?s 37143, 67643, and 83563. An increase in the percentage of softened seeds was correlated with higher temperatures, in two patterns of response: in some accessions seeds were not significantly affected by tempe-ratures below 80º C; and in others, seeds become soft when temperature rose to as little as 60 ºC. At 80 °C the heat started to depress germination. High seed production of Desmanthus associated with dependence of seeds on eleva-ted temperatures to softening can be a very important strategy for plants to survive in dry tropical regions. |
Palavras-Chave: |
Pasture; Seed. |
Thesagro: |
LEGUMINOSA; PASTAGEM; PLANTA FORRAGEIRA; SEMENTE. |
Thesaurus NAL: |
FORAGE. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1033919/1/Rangel.pdf
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Marc: |
LEADER 01885naa a2200241 a 4500 001 2033919 005 2025-06-09 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1983-2125 100 1 $aRANGEL, J. H. de A. 245 $aDormancy releasing mechanisms in soil seed banks of Desmanthus genotypes.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aDesmanthus is a genus of forage legumes with potential to improve pastures and livestock produc-tion on clay soils of dry tropical and subtropical regions such as the existing in Brazil and Australia. Despite this patterns of natural or enforced after-ripening of Desmanthus seeds have not been well established. Four year old seed banks of nine Desmanthus genotypes at James Cook University were accessed for their patterns of seed softe-ning in response to a range of temperatures. Persistent seed banks were found to exist under all of the studied ge-notypes. The largest seeds banks were found in the genotypes CPI 78373 and CPI 78382 and the smallest in the genotypes CPI?s 37143, 67643, and 83563. An increase in the percentage of softened seeds was correlated with higher temperatures, in two patterns of response: in some accessions seeds were not significantly affected by tempe-ratures below 80º C; and in others, seeds become soft when temperature rose to as little as 60 ºC. At 80 °C the heat started to depress germination. High seed production of Desmanthus associated with dependence of seeds on eleva-ted temperatures to softening can be a very important strategy for plants to survive in dry tropical regions. 650 $aFORAGE 650 $aLEGUMINOSA 650 $aPASTAGEM 650 $aPLANTA FORRAGEIRA 650 $aSEMENTE 653 $aPasture 653 $aSeed 700 1 $aGARDINER, C. P. 700 1 $aBURT, R. L. 773 $tRevista Caatinga, Mossoró$gv. 28, n. 1, p. 90-99, jan./mar. 2015.
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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