BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, N. de P. e. Terceirização: um estudo conteporâneo. 2004. 112p. Monografia (Especialista em Gestão em Logística na Administração Pública) - AEUDF, Brasília-DF.

Biblioteca(s): Área de Informação da Sede.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBALESTRE, M.; SOUZA, J. C. de; LUDERS, R. R.; SILVA, N. de O. Effect of allopollen in artificial crosses of white and yellow endosperm maize hybrids. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 7, n. 1, p. 82-86, Mar. 2007. Note.

Biblioteca(s): Embrapa Informática Agropecuária.

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3.Imagem marcado/desmarcadoLABANCA, R. A.; COSTA, G. R.; SILVA, N. de O. C. e; MANDARINO, J. M. G.; GUIMARÃES, N. C. C.; JUNQUEIRA, R. G. Isoflavone and mineral content in conventional commercial soybean cultivars and transgenic soybean planted in Minas Gerais, Brazil. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURAL PROCESS ENGINEERING, 2014, Stockholm. Riverside: World Academy of Science, Engineering and Technology, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, G. R.; SILVA, N. de O. C. e; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. S.; GUIMARÃES, N. C. C.; JUNQUEIRA, R. G.; LABANCA, R. A. Isoflavone and mineral content in conventional and transgenic soybean cultivars. American Journal of Plant Science, v. 6, n. 13, p. 2051-2059, Aug. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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5.Imagem marcado/desmarcadoPROTASIO, A. V.; TSAI, I. J.; BABBAGE, A.; NICHOL, S.; HUNT, M.; ASLETT, M. A.; SILVA, N. de; VELARDE, G. S.; ANDERSON, T. J. C.; CLARK, R. C.; DAVIDSON, C.; DILLON, G. P.; HOLROYD, N. E.; LOVERDE, P. T.; LLOYD, C.; MCQUILLAN, J.; OLIVEIRA, G.; OTTO, T. D.; PARKER-MANUEL, S. J.; QUAIL, M. A.; WILSON, R. A.; ZERLOTINI, A.; DUNNE, D. W.; BERRIMAN, M. A systematically improved high quality genome and transcriptome of the human blood fluke Schistosoma mansoni. PLOS Neglected Tropical Diseases, v. 6, n. 1, p. 1-13, Jan. 2012.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  27/08/2015
Data da última atualização:  20/06/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  COSTA, G. R.; SILVA, N. de O. C. e; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. S.; GUIMARÃES, N. C. C.; JUNQUEIRA, R. G.; LABANCA, R. A.
Afiliação:  GABRIELA REZENDE COSTA, UFMG; NILTON DE OLIVEIRA COUTO E SILVA, FUNED; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; NILSON CÉSAR CASTANHEIRA GUIMARÃES, LANAGRO; ROBERTO GONÇALVES JUNQUEIRA, UFMG; RENATA ADRIANA LABANCA, UFMG.
Título:  Isoflavone and mineral content in conventional and transgenic soybean cultivars.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  American Journal of Plant Science, v. 6, n. 13, p. 2051-2059, Aug. 2015.
DOI:  10.4236/ajps.2015.613205
Idioma:  Português
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the differences in composition among six brands of conventional soybean and six genetically modified cultivars (GM). We focused on the isoflavones profile and mineral content questioning the substantial equivalence between conventional and GM organisms. The statement of compliance label for conventional grains was verified for the presence of genetic modified genes by real time polymerase chain reaction (PCR). We did not detect the presence of the 35S promoter in commercial samples, indicating the absence of transgene insertion. For mineral analysis, we used the method of inductively coupled plasma-optical emission spectrometry (ICP-OES). Isoflavones quantification was performed by high performance liquid chromatography (HPLC). The results showed no statistical difference between the conventional and transgenic soybean groups concerning isoflavone content and mineral composition. The concentration of potassium, the main mineral component of soy, was the highest in conventional soybeans compared to that in GM soy, while GM samples presented the highest concentrations of iron.
Thesagro:  Organismo transgênico; Soja.
Thesaurus NAL:  Genetically modified organisms; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/128702/1/AJPS-2015082616582810-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO36195 - 1UPCSP - DD
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