BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  12/06/2001
Data da última atualização:  25/01/2024
Autoria:  BIANCHI, G.; BURGUENO, J.; FERNANDEZ ABELLA, D.; GARIBOTTO, G.; CACERES, R.; CESAR, R.; JONES, G.
Título:  Post weaning feeding management and performance of Merino ewes grazing on natural and improved pastures at mating season.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Ciência Rural, v. 31, n. 1, p. 105-110, fev. 2001.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S0103-84782001000100017
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: In the uruguayan Basalt region, the reproductive performance of 300 Merino ewes and the effect of 3 post-weaning feeding managements (PWFM: I: 1.2 cm height of available forage and 16 ewes/ha; II: 2.03 cm height of available forage and 5 ewes/ha; III: 2.5cm height of available forage and 1 ewe/ha) as well as 2 feeding levels before and during the breeding season (FLM: native pastures: green DM/ha: 883kg, CP: 114g/kg DM, NDF: 781g/kg DM and improved pastures: DM /ha: 1270kg, CP: 194g/kg DM, NDF: 598g/kg DM) were studied with a factorial arrangement of treatments. The PWFM extended for 70 days, ewes were mated in the period from 13/4/96 to 13/5/96 and FLM were applied for 30 days, starting 15 days before beginning of breeding. There were not differences on the ovulation rate (P>0.05); however, the P values might indicate some effect of the treatments. The number of born lambs/ewe served increased with the ovulation rate because the higher number of ovulations balanced their less viability, individually considered. Actually, the number of born lambs/ewe served was higher with animals coming from PWFM III (1.18, 1.11 and 0.96, PWFM III, II and I, respectively; P = 0.02) and with the animals grazing on improved pastures at mating period (1.13 and 1.03, improved pastures and natural pastures, respectively; P = 0.10), were those which showed slight higher ovulation rate. [Manejo alimentar pós-desmame e performance de ovelhas merino em pastagens naturais e artificiais na é... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Body conduction; Epoca de casalamento; Mating; Uruguai.
Thesagro:  Nutrição; Ovino.
Thesaurus Nal:  reproductive performance; sheep.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
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1.Imagem marcado/desmarcadoEFROM, C.; BOTTON, M. Bioecologia e controle da moscas-das-frutas em citros. [S.l.]: UCS, 2012. 1 folder. (Cartilha técnica - Citricultura).
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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2.Imagem marcado/desmarcadoEFROM, C. F. S.; BOTTON, M.; MEYER, G. de A. Brazilian ground pearl damaging blackberry, raspberry and blueberry in Brazil. Ciência Rural, Santa Maria, v. 42, n. 9, p. 1545-1548, set. 2012. Nota técnica.
Tipo: Nota Técnica/Nota Científica
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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3.Imagem marcado/desmarcadoEFROM, C. F. S.; BORTOLI, L. C.; BERTIN, A.; SPECHT, A.; BOTTON, M. Bioecologia e controle de Spodoptera eridania (Lepidoptera: Noctuidae) em videira no Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2013. 7 p. (Embrapa Uva e Vinho. Comunicado Técnico, 150).
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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4.Imagem marcado/desmarcadoBOTTON, M.; BERNARDI, D.; EFROM, C. F. S.; BARONIO, C. A. Eficiência de inseticidas no controle de Eurhizococcus brasiliensis (Hemiptera: Margarodidae) na cultura da videira. BioAssay, Piracicaba, v. 8, n. 5, p. 1-5, 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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5.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, R. P. de; CURREA, S. L. D.; HURTADO, D. A. V.; EFROM, C. F. S.; PETRY, H. B. Ocorrência e manejo de coleobrocas em pomares de citros do Rio Grande do Sul. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2016. 29 p. (Embrapa Clima Temperado, Documentos, 415.)
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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6.Imagem marcado/desmarcadoWOLFF, V. R. dos S.; WITTER, S.; AMBROSIN, L.; SCHLINDWEIN, G.; FAITA, M. R.; EFROM, C. F. S.; DIAS, F. K.; LISBOA, B. B.; SÃO JOSÉ, J. F. B. de; SCHUHLI, G. S. e; QUEIROZ, D. L. de; BURCKHARDT, D. Melato: alimento de seres vivos das florestas de araucária e matéria-prima de um mel especial no Sul do Brasil. Porto Alegre: SEAPI/DDPA, 2024. 91 p.
Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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