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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  14/01/2011
Data da última atualização:  30/11/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  TAKEITI, C. Y.; KIECKBUSCH, T. G.; COLLARES-QUEIROZ, F. P.
Afiliação:  CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; T. G. KIECKBUSCH, UNICAMP; F. P. COLLARES-QUEIROZ, UNICAMP.
Título:  Morphological and physicochemical characterization of commercial maltodextrins with different degrees of dextrose-equivalent.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Properties, v. 13, n. 2, p. 411-425, mar. 2010.
DOI:  10.1080/10942910802181024
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Maltodextrins show increasing industrial applications depending on the extent of the starch hydrolysis. This paper reports a relationship between morphological and physico-chemical characteristics of different maltodextrins (A, B, and C) in order to establish appropriate uses. The moisture content of the maltodextrins varied from 2.82 to 6.47% and true and bulk density, average particle size, and porosity of the maltodextrins ranged from 1.14-1.44 g/mL, 0.33-0.49 g/mL, 39.44-289.17 ?m, and 59.70-67.58%, respectively. Spherical, irregular, and filamentous shapes conduct to low values of wetting times. The increase in the DE level of maltodextrins from the same botanical source caused a decrease in the dissolution time. Results demonstrated that products obtained by supplier B showed the best performance and regularity in the dissolution/dispersion characteristics in water meanwhile maltodextrins manufactured by supplier A would be favored by an agglomeration process.
Palavras-Chave:  Maltodextrina; Morfologia; Propriedades físicas.
Thesagro:  Mandioca; Milho.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA10597 - 1UPCAP - PP2010/0432011.00023
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1.Imagem marcado/desmarcadoRAMAROSON, H. V.; MARCHAO, R. L.; VENDRAME, P. R. S.; RAZAFIMAHATRATRA, H.; FANJANIAINA, M. L.; ANDRIAMALAZA, S.; RAKOTONDRAZAFY, A. F. M.; RAZAFIMBELO, T.; RABEHARISOA, L.; BECQUER, T. The potencial of NIR and MIR spectroscopy to predict the P retention capacity of Malagasy and Brasilan uplands soils. In.: IBEROAMERICAN CONFERENCE ON BENEFICIAL PLANT - MICROORGANISM - ENVIRONMENT INTERACTIONS, 2.; NATIONAL MEETING OF THE SPANISH SOCIETY OF NITROGEN FIXATION, 14.; LATIN AMERICAN MEETING ON RHIZOBIOLOGY, 26.; SPANISH-PORTUGUESE CONGRESS ON NITROGEN FIXATION, 3., 2013, Sevilla. Microorganisms for future agriculture. Sevilla: Universidad de Sevilla; ALAR; SEFIN, 2013. p. 401-402.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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2.Imagem marcado/desmarcadoBARTHÈS, B. G.; KOUAKOUA, E.; LARRÉ-LARROUY, M.-C.; RAZAFIMBELO, T. M.; LUCA, E. F. de; AZONTONDE, A.; NEVES, C. S. V. J.; FREITAS, P. L. de; FELLER, C. L. Texture and sesquioxide effects on water-stable aggregates and organic matter in some tropical soils. Geoderma, Amsterdam, v. 143, n. 1/2, p. 14-25, Jan. 2008.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Solos.
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