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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
27/11/2018 |
Data da última atualização: |
06/12/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CARDOSO, C. J. T.; LIMA, A. C. B. de; NOGUEIRA, E.; OLIVEIRA, M. V. M. de; MELO-STERZA, F. de A. |
Afiliação: |
CHRISTOPHER JUNIOR TAVARES CARDOSO, UEMS; ANA CAROLINE BINE DE LIMA, UEMS; ERIKLIS NOGUEIRA, CPAP; MARCUS VINICIUS MORAIS DE OLIVEIRA, UEMS; FABIANA DE ANDRADE MELO-STERZA, UEMSD. |
Título: |
Performance and digestive characteristics in dairy cattle maintained under grazing regime and supplemented with linseed. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 39, n. 4, p. 1805-1818, jul./ago. 2018. |
DOI: |
10.5433/1679-0359.2018v39n4p1805 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Desempenho e características digestivas em bovinos leiteiros mantidos em regime de pastoreio suplementados com linhaça. |
Conteúdo: |
Linseed is characterized by the rich unsaturated fatty acids and slow release of oil in the rumen. The objective of the present study was to evaluate the intake, rumen degradability, and digestibility of dairy cattle maintained under grazing regime and supplemented with linseed. Twelve Girolando (¾ Holstein × ¼ Gir) cows with a mean age of 5.2 ± 1.9 years and body weight of 583.9 ± 67.6 kg were used. The cows were maintained in a rotational grazing system on the mombaça grass (Panicum maximum) and divided into 2 experimental groups. The CONTR (n = 6) group received only the base diet (pasture) and the LINS group (n = 6) received pasture plus linseed. Initially, a fifteen-day adaptation period was established to stabilize the desired consumption amount. After this period, the animals received 800 g of linseed for 126 d. The ruminal degradability was evaluated using 2 males with a cannula in the rumen, and they were provided the same experimental diet. The measured dry matter production of pasture did not show differences during the experimental period. The intake of crude protein and ethereal extract was higher, whereas neutral detergent fiber content was lower in the cows supplemented with linseed. However, this did not alter the weight gain and digestibility coefficients, except the digestibility coefficient of the ethereal extract. At the ruminal level, linseed showed low effective and potential degradability with negative effect on grass degradability. |
Thesagro: |
Linhaça; Suplemento Alimentar; Vaca Leiteira. |
Thesaurus Nal: |
Dairy cows; Food additives; Linseed. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/187680/1/performance-and-digestive-caracteristics-with-linseed-semina-2018.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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Registros recuperados : 8.763 | |
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Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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63. | | AGUIAR, J. M.; FRANCO, O. L.; RIGDEN, D. J.; BLOCH JUNIOR, C.; MONTEIRO, A. C. S.; FLORES, V. M. Q.; JACINTO, T.; XAVIER-FILHO, J.; OLIVEIRA, A. E. A.; GROSSI-DE-SÁ, M. F.; FERNANDES, K. V. S. Molecular modeling and inhibitory activity of cowpea cystatin against bean bruchid pests. Proteins: structure, function, and bioinformatics, v. 63, p. 662-670, 2006.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: -- - A |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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64. | | AGUIAR, J. T. de; D'AFONSECA, D. S.; SILVA, S. C. da; HEINEMANN, A. B.; LOBO JUNIOR, M. Validação de dados obtidos via satélite para estimativa de variáveis climatológicas em diferentes regiões brasileiras. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 8., 2014, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2014. p. 34. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 306).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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67. | | AGUIAR, M. S. de; PEREIRA, H. S.; FARIA, L. C. de; SOUZA, T. L. P. O. de; COSTA, J. G. C. da; SOUZA, N. P. de; MAGALDI, M. C. de S.; KNUPP, A. M.; ALMEIDA, V. M. de; MELO, L. C. BRS FS311: common bean cultivar with striped seed coat, high yield, and commercial quality. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 21, n. 4, e388121412, 2021.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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68. | | AGUIAR, M. S. de; PEREIRA, H. S.; SOUZA, T. L. P. O. de; FARIA, L. C. de; COSTA, J. G. C. da; MAGALDI, M. C. de S.; SOUZA, N. P. de; KNUPP, A. M.; ALMEIDA, V. M. de; CABRERA DIAZ, J. L.; MELO, C. L. P. de; WENDLAND, A.; POSSE, S. C. P.; ABREU, A. de F. B.; MARTINS, M.; ALBRECHT, J. C.; BRAZ, A. J. B. P.; MARANGON, M. A.; CARVALHO, A. J. de; MELO, P. G. S.; TRINDADE, N. L. S. R.; FARIA, J. C. de; SOUZA FILHO, B. F. de; MELO, L. C. BRS FS311: cultivar de feijoeiro-comum de grãos rajados, com alta produtividade e qualidade comercial. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022. 8 p. (Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado técnico, 260).Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Hortaliças; Embrapa Soja. |
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Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Hortaliças; Embrapa Soja. |
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74. | | AGUIAR, M. S.; PEREIRA, H. S.; SOUZA, T. L. P. O. de; FARIA, L. C. de; COSTA, J. G. C. da; TORGA, P. P.; GUIMARÃES, C. M.; SOUZA FILHO, B. F. de; ALMEIDA, V. M. de; MELO, L. C. BRS FP417: black common bean cultivar with hight yield, high commercial-quality grain, and disease resistance. Functional Plant Breeding Journal, v. 5, article 16, Jan./Dec. 2023.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 4 |
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75. | | AGUIAR NETTO, A. de O.; MOURA, E. G. de; SOUZA, V. F. de; BARBOSA, E. M.; CAIRES, E. F.; RODRIGUES, J. D.; PEDRAS, J. F.; ONO, E. O. Efeito de sombreamento e adubacao nitrogenada no crescimento e na producao da cultura de feijoeiro (Phaseolus vulgaris L.) Cientifica, v. 23, n. 2, p. 209-221, 1996.Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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78. | | AIALA, J. G. E. A. R.; NOGUEIRA, L.; BERNARDES, G. A. P.; MELVILLE, C. C.; OLIVEIRA, N. T.; SOUZA, T. L. P. O. Attractiveness and injury of Phaseolus vulgaris L. genotypes by Anticarsia gemmatalis Hübner (Lepidoptera: Erebidae). Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, Prosser, v. 61, p. 183-184, Apr. 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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