BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  05/12/2018
Data da última atualização:  14/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LELIS, G. R.; TAVERNARI, F. de C.; CALDERANO, A. A.; DALLA COSTA, F. A.; ALBINO, L. F. T.; ROSTAGNO, H. S.; BRITO, C. O.; ARAÚJO, V. A. G. de; RIBEIRO JÚNIOR, V.
Afiliação:  GUILHERME RODRIGUES LELIS, Vale Fertilizantes S/A.; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; ARELE ARLINDO CALDERANO, UFV; FILIPE ANTONIO DALLA COSTA, UNESP/Jaboticabal; LUIZ FERNANDO TEIXEIRA ALBINO, UFV; HORÁCIO SANTIAGO ROSTAGNO, UFV; CLAUDSON O. BRITO, UFS; VAGNER A. G. de ARAÚJO, IFNMG/Januária; VALDIR RIBEIRO JÚNIOR, UFS.
Título:  Digestible threonine-to-lysine ratio in diets for brown egg-laying hens.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Journal of Applied Poultry Research, pfy 057, 2018.
DOI:  10.3382/japr/pfy057.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: he objective of this study was to evaluate the levels of digestible threonine to determine the ideal digestible threonine-to-lysine ratio in the diet of brown egg-laying hens aged 42?54 wk. A total of 270 Dekalb Brown hens were used in a Completely randomized design (5 treatments × 9 replicates × 6 birds = 270 birds). Five different ratios of digestible threonine-to-lysine were evaluated: 66% (0.435% Thr dig), 70%, 74%, 78%, and 82%. The diets were formulated to satisfy the animals? nutritional requirements and amino acid relationships (2,950 Kcal/Kg ME and 14.81% CP), with the exception of threonine and lysine. The ratio of digestible threonineto-lysine was obtained by L-Threonine (98%) supplementation in place of starch. Parameters such as feed intake (g/bird/d), egg production (%), egg weight (g), egg mass (g), feed (kg/dz and g/g), relative weight of egg components (% yolk, albumen, and eggshell), and weight gain (g) were evaluated. As a result, feed intake, egg weight, relative weight of egg components, and weight gain were found not to be influenced by the digestible threonine-to-lysine ratio used. Egg production, egg mass, and feed conversion (kg/dz and g/g) displayed a quadratic effect for the different ratios used. Based on the results, the digestible threonine-to-lysine ratio recommended in the diets of laying hens between 42 and 54 wk of age is 72%, which corresponds to 0.478% of digestible threonine or 460 mg/bird/d of digestible threonine.
Palavras-Chave:  Poedeira; Produção de ovos; Treonina.
Thesagro:  Dieta; Galinha Para Postura; Lisina; Ovo.
Thesaurus Nal:  Diet; Egg masses; Egg production; Laying hens; Lysine; Threonine.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
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1.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, B. L.; RAMALHO, M. A. P.; VIEIRA JÚNIOR, I. C.; ABREU, A. de F. B. New strategy for evaluating grain cooking quality of progenies in dry bean breeding programs. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 17, n. 2, p. 115-123, Apr./June 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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2.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, J. G.; VIEIRA JÚNIOR, I. C.; PEREIRA, R.; ABREU, A. de F. B. Reação de linhagens de feijoeiro de oito ciclos de seleção recorrente visando a resistência à Pseudocercospora griseola a dois isolados do patógeno. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 1903-1906.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, L. A.; ABREU, A. F. B.; VIEIRA JÚNIOR, I. C.; PIRES, L. P. M.; RAMALHO, M. A. P. Genetic progress estimation strategy for upright common bean plants using recurrent selection. Genetics and Molecular Research, v. 16, n. 1, gmr16019494, Mar. 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, V. F. de; RIBEIRO, P. C. de O.; VIEIRA JÚNIOR, I. C.; OLIVEIRA, I. C. M.; DAMASCENO, C. M. B.; SCHAFFERT, R. E.; PARRELLA, R. A. da C.; DIAS, K. O. das G.; PASTINA, M. M. Exploring genotype x environment interaction in sweet sorghum under tropical environments. Agronomy Journal, v. 113, p. 3005-3018, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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5.Imagem marcado/desmarcadoCARNEIRO, F. de A.; AQUINO, S. O. de; MATTOS, N. G.; VALERIANO, J. C.; CARNEIRO, W. W. de J.; RODRIGUES, G. C.; CARVALHO, M. A. de F.; VEIGA, A. D.; GRATTAPAGLIA, D.; SILVA JUNIOR, O. B. da; MARRACCINI, P.; VIEIRA JUNIOR, I. C.; BALESTRE, M.; ANDRADE, A. C. Seleção genômica ampla no melhoramento de Coffea canephora. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 10., 2019, Vitória, ES. Pesquisa, inovação e sustentabilidade dos cafés do Brasil. Brasília, DF: Embrapa Café, 2019 6 p. Título em inglês: Genome wide selection in Coffea canephora breeding.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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6.Imagem marcado/desmarcadoCARNEIRO, F. de A.; AQUINO, S. O. de; MATTOS, N. G.; VALERIANO, J. C.; CARNEIRO, W. W. de J.; RODRIGUES, G. C.; CARVALHO, M. A. de F.; VEIGA, A. D.; GRATTAPAGLIA, D.; SILVA JUNIOR, O. B. da; MARRACCINI, P.; VIEIRA JUNIOR, I. C.; BALESTRE, M.; ANDRADE, A. C. Seleção genômica ampla no melhoramento de Coffea canephora. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 10., 2019, Vitória, ES. Pesquisa, inovação e sustentabilidade dos cafés do Brasil. Brasília, DF: Embrapa Café, 2019. 6 p. Título em inglês: Genome wide selection in Coffea canephora breeding.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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7.Imagem marcado/desmarcadoCARNEIRO, F. de A.; AQUINO, S. O. de; MATTOS, N. G.; VALERIANO, J. C.; CARNEIRO, W. W. de J.; RODRIGUES, G. C.; CARVALHO, M. A. de F.; VEIGA, A. D.; GRATTAPAGLIA, D.; SILVA JUNIOR, O. B. da; MARRACCINI, P.; VIEIRA JUNIOR, I. C.; BALESTRE, M.; ANDRADE, A. C. Estudo de associação genômica ampla para importantes características agronômicas em Coffea canephora. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 10., 2019, Vitória, ES. Pesquisa, inovação e sustentabilidade dos cafés do Brasil. Brasília, DF: Embrapa Café, 2019. 5 p. Título em inglês: Genome-wide association studies for important agronomic traits in Coffea canephora.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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8.Imagem marcado/desmarcadoCARNEIRO, F. de A.; AQUINO, S. O. de; MATTOS, N. G.; VALERIANO, J. C.; CARNEIRO, W. W. de J.; RODRIGUES, G. C.; CARVALHO, M. A. de F.; VEIGA, A. D.; GRATTAPAGLIA, D.; SILVA JUNIOR, O. B. da; MARRACCINI, P.; VIEIRA JUNIOR, I. C.; BALESTRE, M.; ANDRADE, A. C. Estudo de associação genômica ampla para importantes características agronômicas em Coffea canephora. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 10., 2019, Vitória, ES. Pesquisa, inovação e sustentabilidade dos cafés do Brasil. Brasília, DF: Embrapa Café, 2019. 5 p. Título em inglês: Genome-wide association studies for important agronomic traits in Coffea canephora.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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