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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
06/12/2024 |
Data da última atualização: |
06/12/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ANJOS, M. R. dos; JESUS, M. S. C. de; SANTIAGO, M. C. P. de A.; WILHELM, A. E.; PACHECO, S. |
Afiliação: |
MARIANNA RAMOS DOS ANJOS, CTAA; MONALISA SANTANA COELHO DE JESUS, CTAA; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; ALLAN EDUARDO WILHELM, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA. |
Título: |
Métodos para determinação de vitamina D por cromatografia líquida de alta eficiência: uma revisão. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Virtual de Química, v. 16, n. 3, p.445-455, 2024. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.21577/1984-6835.20240008 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Scientific community’s interest in the role of vitamin D in health has increased greatly in recent years. About 1 billion people around the world have deficiency or insufficiency of this vitamin. This statistic is worrying, as vitamin D is indispensable to human health. Accurate measurement of vitamin D is necessary to provide adequate recommendations for supplementation for at-risk groups and to monitor regulatory compliance. Since both under-dosing and overdosing of vitamin D can have adverse health effects, adequate control of the presence of this vitamin in both food and supplements is necessary. Determination of vitamin D in foods represents an enormous analytical challenge because the chemistry of this vitamin is complex and the methods are detailed and time-consuming. The objective of this work is to review the analytical methods for vitamin D determination in foods, using high-performance liquid chromatography as an analytical tool. |
Palavras-Chave: |
HPLC; Vitamin D2; Vitamin D3. |
Thesaurus Nal: |
Cholecalciferol; Ergocalciferol. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 1 | |
1. |  | MORES, R.; DALLAGO, R. M.; STENFENS, J.; KUNZ, A.; BENAZZI, T. L.; PRECZEWSKI, I. J. Eletrofloculação no tratamento de dejeto suíno submetido ao pré-tratamento de digestão anaeróbia. In: ENCONTRO DE QUÍMICA DA REGIÃO SUL, 20., 2013, Lajeado. Anais... Lajeado: Univates, 2013. p. 186.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 1 | |
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