BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  10/02/2020
Data da última atualização:  28/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LIMA, L. G. de; SOUZA, N. O. B. de; RIOS, R. R.; MELO, B. A. de; SANTOS, L. T. A. dos; SILVA, K. de M.; MURPHY, T. W.; FRAGA, A. B.
Afiliação:  LUCIANO GOMES DE LIMA, Northeastern Network in Biotechnology (RENORBIO), Brazil; Federal University of Alagoas (UFAL) - Maceió, AL, Brazil; NAMÍBIA OLIVEIRA BALBINO DE SOUZA, Federal University of Alagoas (UFAL) - Rio Largo, AL, Brazil; RAISA RODRIGUES RIOS, Northeastern Network in Biotechnology (RENORBIO), Brazil; BRENO ARAÚJO DE MELO, Northeastern Network in Biotechnology (RENORBIO), Brazil; LAYS THAYSE ALVES DOS SANTOS, Federal University of Alagoas (UFAL) - Rio Largo, AL, Brazil; KLEIBE DE MORAES SILVA, CNPC; THOMAS WAYNE MURPHY, dDepartment of Animal and Range Sciences, Montana State University - Bozeman, MT, USA; ANGELINA BOSSI FRAGA, Federal University of Alagoas (UFAL) - Rio Largo, AL, Brazil.
Título:  Advances in molecular genetic techniques applied to selection for litter size in goats (Capra hircus): a review.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Applied Animal Research, v. 48, n. 1, p. 38-44, 2020.
DOI:  10.1080/09712119.2020.1717497
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Litter size, or prolificacy, in goats is defined as the number of kids born per doe kidding. Improving litter size through selection not only directly enhances producer profitability as more progeny can be marketed but can also increase genetic gains in other traits due to greater selection intensity. However, most traits associated with reproduction have low heritability, and genetic improvement will be slow if the selection is based on one or a few phenotypic records. In the absence of a genetic evaluation programme with extensive pedigrees and performance recording, phenotypic selection for litter size is not promising. Advances in molecular genetic techniques may serve as an alternative to increase genetic progress in prolificacy. Several techniques have been developed to elucidate the mechanisms involved in phenotypic expression at the DNA level. Although recent research has identified genomic regions associated with several production traits in goats, litter size has not been extensively researched. Nevertheless, recent advancements in molecular genetic have created new opportunities for the improvement of litter size in goats. The development of next generation molecular tools to identify genomic genetic variants has made it possible to apply whole-genome scanning techniques, genomewide association studies, and genomic selection to improve goat prolificacy.
Palavras-Chave:  Molecular markers; Prolificacy; Single Nucleotide Polymorphisms.
Thesagro:  Caprino; Engenharia Genética; Genética Animal; Marcador Genético; Polimorfismo Genético.
Thesaurus Nal:  Animal genetics; Genetic markers; Genome-wide association study; Goats; Polymorphism.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
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CNPC39507 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. D. V. de; FÁVARO, S. P.; ÍTALO, L. C. V.; ROSCOE, R. Caracterização química de sementes e tortas de pinhão-manso, nabo-forrageiro e crambe. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 10, p. 1328-1335, out. 2009. Título em inglês: Chemical characterization of seeds and presscakes of physic nut, radish and crambe.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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2.Imagem marcado/desmarcadoFAVARO, S. P.; ROSCOE, R.; DELMONTES, A. M. A.; MENDONÇA, B. P. S.; SOUZA, A. D. V. de. Produtos e co-produtos. In: PITOL, C.; BROCH, D. L.; ROSCOE, R. Tecnologia e produção: crambe 2010. Maracaju, MS: Fundação MS, 2010. p. 48-60. il.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. D. V. de; ÍTAVO, L. C. V.; DIAS, A. M.; REIS, F. A.; COSTA, J. A. A. da; ÍTAVO, C. C. B. F. Características da carcaça de cordeiros alimentados com dietas contendo diferentes níveis de farelo de crambe em substituição ao farelo de soja. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científicos na zootecnia brasileira de vanguarda: anais. Salvador: SBZ, 2010. 4 f. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, J. A. A. da; SOUZA, A. D. V. de; ÍTAVO, L. C. V.; FÁVARO, S. P.; REIS, F. A.; ÍTAVO, C. C. B. F. Comportamento de cordeiros alimentados com dietas contendo diferentes níveis de farelo de crambe em substituição ao farelo de soja. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científicos na zootecnia brasileira de vanguarda: anais. Salvador: SBZ: UFBA, 2010. 3 p. R5054
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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5.Imagem marcado/desmarcadoGOULARTE, S. R.; SOUZA, A. D. V. de; ÍTAVO, L. C. V.; REIS, F. A.; DIAS, A. M.; MATEUS, R. G. Parâmetros sanguíneos de cordeiros alimentados com dietas contendo diferentes níveis de farelo de crambe em substituição ao farelo de soja. In: ZOOTEC NA AMAZÔNIA LEGAL, 1.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 20., 2010, Palmas. Sustentabilidade e produção animal. Araguaiana: Universidade Federal de Tocantins: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2010. 4 f. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte.
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6.Imagem marcado/desmarcadoÍTAVO, L. C. V.; SOUZA, A. D. V. de; FAVARO, S. P.; ÍTAVO, C. C. B. F.; PETIT, H. V.; DIAS, A. M.; MORAIS. M. G.; COELHO, R. G.; REIS, F. A.; COSTA, J. A. A. da; ROSCOE, R. Intake, digestibility, performance, carcass characteristics and meat quality of lambs fed different levels of crambe meal in the diet. Animal Feed Science and Technology, v. 216, p. 40-48, 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Caprinos e Ovinos.
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7.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. D. V. de; ÍTAVO, L. C. V.; FAVARO, S. P.; ÍTAVO, C. C. B. F.; PETIT, H. V.; DIAS, A. M.; MORAIS, M. das G.; REIS, F. A.; ROSCOE, R. Thermal decomposition, chemical composition, in vitro digestibility and gas production and in situ degradability of oilseed residues from the biofuel industry. Animal Science Journal, v. 89, n. 1, p. 79-87, Jan. 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
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