BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  22/11/2011
Data da última atualização:  28/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OSORIO, S.; ALBA, R.; DAMASCENO, C. M. B.; LOPES-CASADO, G.; LOHSE, M.; ZANOR, M. I.; TOHGE, T.; USADEL, B.; ROSE, J. K. C.; FEI, Z.; GIOVANNONI, J. J.; FERNIE, A. R.
Afiliação:  CYNTHIA MARIA BORGES DAMASCENO, CNPMS.
Título:  Systems biology of tomato fruit development: combined transcript, protein, and metabolite analysis of tomato transcription factor (nor, rin) and ethylene receptor (Nr) mutants reveals novel regulatory interactions.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Plant Physiology, Bethesda, v. 57, n. 1, p. 405-425, 2011.
DOI:  10.1104/pp.111.175463
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Tomato (Solanum lycopersicum) is an established model to study fleshy fruit development and ripening. Tomato ripening is regulated independently and cooperatively by ethylene and transcription factors, including nonripening (NOR) and ripening-inhibitor (RIN). Mutations of NOR, RIN, and the ethylene receptor Never-ripe (Nr), which block ethylene perception and inhibit ripening, have proven to be great tools for advancing our understanding of the developmental programs regulating ripening. In this study, we present systems analysis of nor, rin, and Nr at the transcriptomic, proteomic, and metabolomic levels during development and ripening. Metabolic profiling marked shifts in the abundance of metabolites of primary metabolism, which lead to decreases in metabolic activity during ripening. When combined with transcriptomic and proteomic data, several aspects of the regulation of metabolism during ripening were revealed. First, correlations between the expression levels of a transcript and the abundance of its corresponding protein were infrequently observed during early ripening, suggesting that posttranscriptional regulatory mechanisms play an important role in these stages; however, this correlation was much greater in later stages. Second, we observed very strong correlation between ripening-associated transcripts and specific metabolite groups, such as organic acids, sugars, and cell wall-related metabolites, underlining the importance of these metabolic pathways during fru... Mostrar Tudo
Thesagro:  Genética vegetal; Tomate.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS24011 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoROSALINO, T.; MORAES, M. C. M. M. de; DALFOVO, W. C. T.; REIS, J. C. dos; REZENDE, F. A. de. Custo de produção para utilização de biocarvão como substrato para produção de mudas de três espécies florestais In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 2.,2013, Sinop. Anais... Sinop, MT: Embrapa Agrossilvipastoril, 2013. 1 CD.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril.
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2.Imagem marcado/desmarcadoREZENDE, F. A. de; SANTOS, V. A. H. F. dos; MAIA, C. M. B. de F.; ROSALINO, T. Formação de mudas de Teca (Tectona grandis L. f.) a partir de substrato composto com biocarvão In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SUBSTÂNCIAS HÚMIDAS, 10.,2013, Goiás. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril.
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3.Imagem marcado/desmarcadoREZENDE, F. A. de; SANTOS, V. A. H. F. dos; MAIA, C. M. B. de F.; ROSALINO, T. Formação de mudas de teca (Tectona grandis L. f.) a partir de substrato composto com biocarvão. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS, 10., 2013, Santo Antônio de Goiás. Matéria orgânica e qualidade ambiental: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2013. p. 332-335
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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4.Imagem marcado/desmarcadoREZENDE, F. A. de; BARROS, D. L. de; SANTOS, V. A. H. F. dos; LANGER, J.; ROSALINO, T. Uso do biochar na composição de substratos para produção de mudas de maracujá. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS, 11., 2015, São Carlos. Substâncias húmicas, ciência e tecnologia: anais. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, 2015. p. 431-434
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril.
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