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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
05/09/1995 |
Data da última atualização: |
19/01/2017 |
Autoria: |
CAPALBO, D. M. F.; MORAES, I. O.; MORAES, R. O. |
Afiliação: |
DEISE MARIA FONTANA CAPALBO, CNPMA; IRACEMA O. MORAES, UNESP; REGINA O. MORAES, UNICAMP. |
Título: |
Development of a bioreactor for semi-solid fermentation purposes: bacterial insecticide fermentation. |
Ano de publicação: |
1994 |
Fonte/Imprenta: |
In: PROCEEDINGS OF THE INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND FOOD,6., 1994, London. London: Blackie, 1994. |
Páginas: |
p.606-608 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The development of Bacillus thuringiensis to obtain bacterial insecticide was well studied in Brazil. In the submerged process it was studied in a 250-liter fermentor, that is semi-pilot size production, and offers the opportunity to scale up to a commercial scale. When comparing with semi-solid processes, it can be concluded that in developing countries this is a lower cost process that uses cheaper sources of carbohydrates and proteins available in those regions. Threfore, it was decided to study parameters and variables to solve the difficulties encountered in this process. Heat and mass transfer, and sterility level are important engineering aspects to be considered. Yield and productivity are fundamental to cost studies and make the semi-solid process more feasible in developing countries, using a properly designed bioreactor. |
Palavras-Chave: |
Biocontrol agent; Bioinsecticide; Bioreactor; Bt spores; Production; Submerged fermentation process; Substrates. |
Thesagro: |
Bacillus Thuringiensis. |
Thesaurus Nal: |
biological control. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 32 | |
2. |  | GONÇALVES, V. N.; CAMPOS, L. S.; MELO, I. S. de; PELLIZARI, V. H.; ROSA, C. A.; ROSA, L. H. Penicillium solitum: a mesophilic, psychrotolerant fungus present in marine sediments from Antarctica. Polar Biology, v. 36, n. 12, p. 1823-1831, 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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4. |  | SILVA, Z. da; SOUZA, A. P. de; SUPERTI, B. F. V.; ROSA, C. A. da V. L.; MARQUES, M. G. Medium and temperature optimization for the recovery of membrane integrity of swine spermatozoa submitted to electroporation. In: ANNUAL MEETING OF THE BRAZILIAN EMBRYO TECHNOLOGY SOCIETY, 31., 2017, Cabo de Santo Agostinho, PE. Proceedings... Belo Horizonte: Colégio Brasileiro de Reprodução Animal, 2017. p. 874.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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8. |  | SILVA, Z. da; SOUZA, A. P. de; PANDOLFI, J. R. C.; FONSECA, F. M. da; LIMA-ROSA, C. A. da V.; MARQUES, M. G. Comparison between electroporation versus polyfection in pig sperm: efficiency and cell viability implications. Zygote, v. 26, n. 4, p. 286-293, 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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9. |  | SILVA, Z. da; SOUZA, A. P. de; ROSA, C. A. da V. L.; PANDOLFI, J. R. C.; FONSECA, F. M. da; MARQUES, M. G. Engenharia genética em suínos: aplicações, metodologias e perspectivas futuras. Revista Científica de Avicultura e Suinocultura, v. 5, n. 1, p. 027-040, 2019.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: C - 0 |
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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10. |  | SILVA, Z da; FONSECA, F. M. da; PANDOLFI, J. R. C.; SOUZA, A. P.; ROSA, C. A. V. L.; MARQUES, M. G. Polyethyleneimine (PEI) as polyfection system for swine sperm. In: ANNUAL MEETING OF THE BRAZILIAN EMBRYO TECHNOLOGY SOCIETY, 32., 2018, Florianópolis. Abstract? SBTE, 2019. Animal Reproduction, v. 15, n. 3, p. 509, July/Sept. 2018.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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11. |  | PNZZES-GOMES, C. M. P. B. S.; ROCHA, K. K. R.; PEREIRA, G. E.; SOARES, M. A.; QUEROL, A.; ROSA, C. A. Saccharomyces cerevisiae and non-Saccharomyces isolated from fermented must of grapes produced in the São Francisco Valley, Brazil. IN: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina, PE. Book of abstracts...Petrolina, PE: Embrapa Semiárido, p. 60, 19 a 21 outubro, 2016.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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12. |  | PONZZES-GOMES, C. M. P. B. S.; ROCHA, K. K. R.; PEREIRA, G. E.; SOARES, M. A.; QUEROL, A.; ROSA, C. A. Saccharomyces cerevisiae and non-Saccharomyces isolated from fermented must of grapes produced in the São Francisco Valley, Brazil. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. p. 60.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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13. |  | PALUDO, E.; IBELLI, A. M. G.; PEIXOTO, J. de O.; TAVERNARI, F. de C.; LIMA-ROSA, C. A. V.; PANDOLFI, J. R. C.; LEDUR, M. C. The involvement of RUNX2 and SPARC genes in the bacterial chondronecrosis with osteomyelitis in broilers. Animal, Cambridge, v. 11, n. 6, p. 1063-1070, 2017.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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14. |  | SOUZA, A. P. de; PANDOLFI, J. R. C.; COLDEBELLA, E.; MACIAG, S. S.; FONSECA, F. M. da; ROSA, C. A. da V. L.; MARQUES, M. G. Transfection of swine oocyte with polyethyleneimine (PEI): a low cost and convenient method to produce genetically modified swines. In: ANNUAL MEETING OF THE BRAZILIAN EMBRYO TECHNOLOGY SOCIETY (SBTE), 33., 2019, Ilha de Comandatuba, BA. Proceedings... Animal Reproduction., v.16, n.3, p. 666, Jul./Sept. 2019. A206.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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15. |  | PONZZES, C. M. P. B. S.; MÉLO, D. L. F. M.; SANTANA, C. A.; JUNIOR, A. M. B.; MENDONÇA, M. O. C.; TRINDADE, R. C.; PEREIRA, G. E.; ROSA, C. A. Análise da presença de linhagens selecionadas de Saccharomyces cerevisiae pelo polimorfismo dos fragmentos de restrição do DNA mitocondrial, ao final da fermentação alcoólica e malolática, nos vinhos produzidos na região do Vale do São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICOLOGIA, 6., 2010, Brasília, DF. Anais. São Paulo: Sociedade Brasileira de Micologia, 2010. p. 370. Resumo.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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16. |  | CADETE, R. M.; CHEAB, M. A. M.; SANTOS, R. O.; SAFAR, S. V. B.; ZILLI, J. E.; VITAL, M. J. S.; BASSO, L. C.; LEE, C-F.; KURTZMAN, C. P.; LACHANCE, M-A; ROSA, C. A. Cyberlindnera xylosilytica sp. nov., a xylitol-producing yeast species isolated from lignocellulosic materials. International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology, v. 65, n. 9, p. 2968-2974, 2015Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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17. |  | CARVALHO, J. O. M. de; MENDES, A. M.; LEONIDAS, F. das C.; PEREIRA, R. G. de A.; COSTA, F. de A.; ROSA, C. A. D. da; MAGEDANZ, R. M. K.; FRANCIOLI, G. Diagnóstico rápido de propriedades em transição para a sustentabilidade no Município de Mirante da Serra, RO. In: SEMINÁRIO DE AGROECOLOGIA DE MATO GROSSO DO SUL, 3.; ENCONTRO DE PRODUTORES AGROECOLÓGICOS DE MS, 2., 2010, Corumbá. Construindo um futuro sustentável e solidário: anais. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste; Corumbá: Embrapa Pantanal; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, 2010. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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18. |  | CARVALHO, J. O. M. de; MENDES, A. M.; LEONIDAS, F. das C.; PEREIRA, R. G. de A.; COSTA, F. de A.; ROSA, C. A. D. da; MAGEDANZ, R. M. K.; FRANCIOLI, G. Diagnóstico rápido de propriedades em transição para a sustentabilidade nos Municípios de Ouro Preto d'Oeste, Urupá e Nova União, RO. In: SEMINÁRIO DE AGROECOLOGIA DE MATO GROSSO DO SUL, 3.; ENCONTRO DE PRODUTORES AGROECOLÓGICOS DE MS, 2., 2010, Corumbá. Construindo um futuro sustentável e solidário: anais. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste; Corumbá: Embrapa Pantanal; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, 2010.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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19. |  | CARVALHO, J. O. M. de; MENDES, A. M.; LEONIDAS, F. das C.; PEREIRA, R. G. de A.; COSTA, F. de A.; ROSA, C. A. D. da; MAGEDANZ, R. M. K.; FRANCIOLI, G. Diagnóstico rápido de propriedades em transição para a sustentabilidade no Município de Vale do Paraíso, RO. In: SEMINÁRIO DE AGROECOLOGIA DE MATO GROSSO DO SUL, 3.; ENCONTRO DE PRODUTORES AGROECOLÓGICOS DE MS, 2., 2010, Corumbá. Construindo um futuro sustentável e solidário: anais. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste; Corumbá: Embrapa Pantanal; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, 2010.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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20. |  | PONZZES, C. M. P. B. S.; MÉLO, D. L. F. M.; ALBUQUERQUE, C. S.; JUNIOR, A. M. B.; GOMES, F. C. O.; TRINDADE, R. C.; PEREIRA, G. E.; ROSA, C. A. Produção de vinhos tropicais da variedade Cabernet Sauvignon utilizando linhagens selecionadas de Saccharomyces cerevisiae isoladas na região do Vale do São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICOLOGIA, 6., 2010, Brasília, DF. Anais. São Paulo: Sociedade Brasileira de Micologia, 2010. p. 397. Resumo .Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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