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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  17/12/2019
Data da última atualização:  17/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, B. S. de; FERREIRA, M. E.; COUTINHO, A. C.; ESQUERDO, J. C. D. M.
Afiliação:  BERNARD S. DE OLIVEIRA, Mauro Borges Statistic and Socioeconomic Institute (IMB); MANUEL E. FERREIRA, UFG; ALEXANDRE CAMARGO COUTINHO, CNPTIA; JULIO CESAR DALLA MORA ESQUERDO, CNPTIA.
Título:  Phenological-metric algorithm for mapping soybean in savanna biome in Brazil.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Crop Science, v. 13, n. 09, p. 1456-1466, Sept. 2019.
DOI:  10.21475/ajcs.19.13.09.p1541
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract. Agricultural expansion in Brazil is still intense for commodities (such soybeans and corn), mostly cultivated over large portions of the Cerrado biome. Therefore, the development and application of techniques based on remote sensing to map crop areas at a regional level, in a dynamic and more precise way is urgently necessary. In this context, the objective of this study is the improvement of techniques for mapping soybean crops in Brazil, through an analysis of the Centro Goiano mesoregion of Goiás state (a core area of Cerrado), using a time series of Enhanced Vegetation Index (EVI) images provided by TERRA/MODIS orbital sensor, in a test period between 2002 and 2010. Despite their proven quality, MODIS EVI images already contain atmospheric interferences inherent to the acquisition process, such as the presence of clouds. Thus, a set of methods to minimize such artifacts was applied to the data of this study. In general, the methodological procedures comprise of (1) the application of the pixel reliability band aiming to remove pixels contaminated by clouds; (2) the use of contaminated pixel estimates (excluded from the time series); (3) application of an interpolation filter to fill the void pixels in each scene, obtaining continuous and smoothed spectral-temporal profiles for each land use classes; and (4) the classification of agricultural areas using a specific algorithm for crops in the Cerrado region of Goiás. The areas reconstituted in the images matched ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Enhanced Vegetation Index; Índice de vegetação EVI; Séries temporais.
Thesagro:  Cerrado; Sensoriamento Remoto; Soja.
Thesaurus Nal:  Agriculture; Remote sensing; Soybeans; Time series analysis; Vegetation index.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
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CNPTIA20260 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoPRESTES, A. A.; HELM, C. V.; ESMERINO, E. A.; SILVA, R.; PRUDENCIO, E. S. Conventional and alternative concentration processes in milk manufacturing: a comparative study on dairy properties. Food Science and Technology, v. 42, e08822, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPRESTES, A. A.; CANELLA, M. H.; HELM, C. V.; CRUZ, A. G. da; PRUDENCIO, E. S. The use of cold pressing technique associated with emerging nonthermal technologies in the preservation of bioactive compounds in tropical fruit juices: an overview. Current Opinion in Food Science, v. 51, 101005, p. 1-17, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPRESTES, A. A.; HELM, C. V.; ESMERINO, E. A.; SILVA, R.; CRUZ, A. G. da; PRUDENCIO, E. S. Potential properties of guabiroba (Campomanesia xanthocarpa O. Berg) processing: a native brazilian fruit. Advances in Food Technology and Nutritional Sciences, v. 8, n. 1, p. 1-13, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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4.Imagem marcado/desmarcadoPRESTES, A. A.; HELM, C. V.; ESMERINO, E. A.; SILVA, R.; CRUZ, A. G. da; PRUDENCIO, E. S. Freeze concentration techniques as alternative methods to thermal processing in dairy manufacturing: a review. Journal of Food Science, v. 87, p. 488-502, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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5.Imagem marcado/desmarcadoPRESTES, A. A.; VARGAS, M. O.; HELM, C. V.; ESMERINO, E. A.; SILVA, R.; PRUDENCIO, E. S. How to improve the functionality, nutritional value and health properties of fermented milks added of fruits bioactive compounds: a review. Food Science and Technology, v. 42, e17721, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
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6.Imagem marcado/desmarcadoPRESTES, A. A.; VERRUCK, Silvani; VARGAS, M. O.; CANELLA, M. H. M.; SILVA, C. C.; BARROS, E. L. da S.; DANTAS, A.; OLIVEIRA, L. V. A. de; MARAN, B. M.; MATOS, M.; HELM, C. V.; PRUDENCIO, E. S. Influence of guabiroba pulp (Campomanesia xanthocarpa o. berg) added to fermented milk on probiotic survival under in vitro simulated gastrointestinal conditions. Food Research International, v. 141, 110135, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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7.Imagem marcado/desmarcadoPRESTES, A. A.; MARAFON, K.; CARVALHO, A. C. F.; ANDRADE, D. R. M.; HELM, C. V.; GOIS, J. S. de; WANDERLEY, B. R. da S. M.; AMBONI, R. D. de M. C.; PRUDENCIO, E. S. The functional carbonated beverage properties of guabiroba juice using the ice fraction from gravitational block freeze concentration. Processes, v. 12, n. 10, 2235, 2024.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 4
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8.Imagem marcado/desmarcadoPRESTES, A. A.; SILVEIRA, M. F.; CANELLA, M. H. M.; HELM, C. V.; ANDRADE, D. R. M.; FERREIRA, A. L. A.; AMBONI, R. D. de M. C.; FEDRIGO, I. M. T.; HERNÁNDEZ, E.; PRUDENCIO, E. S. Whey block freeze concentration aiming a functional fermented lactic beverage with the addition of probiotic and guabiroba pulp (Campomanesia xanthocarpa O. Berg), a native Brazilian fruit. Food Science and Technology, v. 43, e26923, p. 1-9, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
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9.Imagem marcado/desmarcadoPRESTES, A. A.; ANDRADE, D. R. M.; CANELLA, M. H. M.; HAAS, I. C. da S.; HELM, C. V.; GOIS, J. S. de; BLOCK, J. M.; WANDERLEY, B. R. da S. M.; AMBONI, R. D. de M. C.; CRUZ, A. G. da; PIMENTEL, T. C.; PRUDENCIO, E. S. The addition of concentrated cold-pressed guabiroba juice to yogurts: effects on the physicochemical analyses, antioxidant activity, carotenoid content, total phenolic compounds, and mineral profile. Processes, v. 12, n. 9, p. 1915, p. 1-19, 2024.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 4
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