BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  21/08/2025
Data da última atualização:  21/08/2025
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MAYNE, R.; SIMMONDS, P.; SMITH, D. B.; ADRIAENSSENS, E. M.; LEFKOWITZ, E. J.; OKSANEN, H. M.; ZERBINI, F. M.; ALFENAS-ZERBINI, P.; AYLWARD, F. O.; ASTUA, J. de F.; HENDRICKSON, R. C.; HUGHES, H. R.; KRUPOVIC, M.; KUHN, J. H.; ŁOBOCKA, M.; MUSHEGIAN, A. R.; PENZES, J.; MUÑOZ, A. R.; ROBERTSON, D. L.; ROUX, S.; RUBINO, L.; SABANADZOVIC, S.; SUZUKI, N.; TURNER, D.; DOORSLAER, K. V.; VARSANI, A.
Afiliação:  RICHARD MAYNE, UNIVERSITY OF OXFORD; PETER SIMMONDS, UNIVERSITY OF OXFORD; DONALD B. SMITH, UNIVERSITY OF OXFORD; EVELIEN M. ADRIAENSSENS, NORWICH RESEARCH PARK; ELLIOT J. LEFKOWITZ, UNIVERSITY OF ALABAMA; HANNA M. OKSANEN, UNIVERSITY OF HELSINKI; FRANCISCO MURILO ZERBINI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; POLIANE ALFENAS-ZERBINI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; FRANK O AYLWARD, VIRGINIA TECH; JULIANA DE FREITAS ASTUA, CNPMF; R. CURTIS HENDRICKSON, UNIVERSITY OF ALABAMA; HOLLY R. HUGHES, CENTERS FOR DISEASE CONTROL AND PREVENTION; MART KRUPOVIC, UNIVERSITÉ PARIS CITÉ; JENS H. KUHN, NATIONAL INSTITUTE OF ALLERGY AND INFECTIOUS DISEASES; MAŁGORZATA ŁOBOCKA, INSTITUTE OF BIOCHEMISTRY AND BIOPHYSICS OF THE POLISH ACADEMY OF SCIENCES; ARCADY R. MUSHEGIAN, NATIONAL SCIENCE FOUNDATION; JUDIT PENZES, RUTGERS UNIVERSITY; ALEJANDRO REYES MUÑOZ, UNIVERSIDAD DE LOS ANDES; DAVID L. ROBERTSON, UNIVERSITY OF GLASGOW CENTRE FOR VIRUS RESEARCH; SIMON ROUX, LAWRENCE BERKELEY NATIONAL LABORATORY; LUISA RUBINO, ISTITUTO PER LA PROTEZIONE SOSTENIBILE DELLE PIANTE; SEAD SABANADZOVIC, MISSISSIPPI STATE UNIVERSITY; NOBUHIRO SUZUKI, OKAYAMA UNIVERSITY; DANN TURNER, UNIVERSITY OF THE WEST OF ENGLAND; KOENRAAD VAN DOORSLAER, UNIVERSITY OF ARIZONA CANCER CENTER; ARVIND VARSANI, ARIZONA STATE UNIVERSITY.
Título:  Virus taxonomy proposal summaries: a searchable and citable resource to disseminate virus taxonomy advances.
Ano de publicação:  2025
Fonte/Imprenta:  Journal of General Virology, v.106, n.7, p., 2025 0022-1317, Microbiology Society, 2025.
ISSN:  1465-2099
DOI:  10.1099/jgv.0.002079
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Taxonomic classification of cellular organisms requires the publication of descriptions and proposed names of species and the deposition of specimens. Virus taxonomy is developed through a different system of annual submission of formal taxonomy proposals (TPs) that can be submitted by anyone but are typically prepared by a study group appointed by the International Committee on Taxonomy of Viruses (ICTV) and consisting of experts on a particular group of viruses. These are initially evaluated by an expert subcommittee and by the executive committee (EC) of the ICTV. EC-approved TPs are then submitted for evaluation and a ratification vote by the wider ICTV membership. Following ratification, the new taxonomy is annually updated in the Master Species List, associated databases and bioinformatic resources. The process is consistent, creates traceability in assignments and supports a fully evaluated, hierarchical classification and nomenclature of all taxonomic ranks from species to realms. The structure also facilitates large-scale and coordinated changes to virus taxonomy, such as the recent introduction of a binomial species nomenclature.
Thesagro:  Vírus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF34119 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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1.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, G. D. A. Capacidade de degradação do agrotóxico clorpirifós por bactérias láticas. 2017. 62 f. Dissertação (Mestrado em Alimentos e Nutrição) - Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro. Orientadora: Maria Gabriela Bello Koblitz Coorientadora: Izabela Miranda de Castro (CTAA)
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, G. D. A; KOBLITZ, M. G. B.; CASTRO, I. M. de; MIGUEL, M. A. L. Lactic acid bacteria ability to degrade the pesticide chlorpyrifos. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, G. D. A.; CASTRO, I. M. de; MIGUEL, M. A. L.; KOBLITZ, M. G. B. Lactic acid bacteria - Promising technology for organophosphate degradation in food: A pilot study. Ltw - Food Science and Technology, v. 110, aug. 2019, p. 353-359.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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