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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
07/06/2024 |
Data da última atualização: |
07/08/2025 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MAGALHÃES, T. L. S.; MACHADO, A. M.; SILVA, L. A. da; SÃO JOSÉ, V. P. B. de; LÚCIO, H. G.; FORTINI, T. V. L.; CARVALHO, C. W. P. de; SILVA, B. P. da; MARTINO, H. S. D. |
Afiliação: |
THAUANA LORENA SILVA MAGALHÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; ADRIANE MOREIRA MACHADO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; LUCIMAR AGUIAR DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; VINÍCIUS PARZANINI BRILHANTE DE SÃO JOSÉ; HAIRA GUEDES LÚCIO; THAIS VICTÓRIA LOPES FORTINI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; BÁRBARA PEREIRA DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; HÉRCIA STAMPINI DUARTE MARTINO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA. |
Título: |
Effects of acute consumption of a beverage based on extruded whole grain pearl millet flour on glycemic and insulinemic control, food intake, and appetite sensation in eutrophic adults: a randomized crossover clinical trial. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
Nutrition v. 126, n., p.112506, 2024. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.nut.2024.112506 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Whole-grain pearl millet is a nutritious cereal source of dietary fiber, vitamins, minerals, and bioactive compounds. It offers health benefits such as glycemic control and satiety. Extrusion cooking for diverse formulations, including beverages, can alter its chemical composition, impacting the nutritional value. This study aimed to evaluate the sensory acceptability of an extruded millet flour beverage and its acute effects on glycemic index (GI), glycemic and insulinemic response, food intake, and subjective appetite sensations in euglycemic and eutrophic adults. |
Palavras-Chave: |
Pennisetum glaucum (L) R Br. |
Thesagro: |
Consumidor; Pennisetum Glaucum. |
Thesaurus Nal: |
Cooking; Energy intake; Extrusion; Glucose; Hormones; Insulin; Metabolism; Satiety. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01732naa a2200361 a 4500 001 2164759 005 2025-08-07 008 2024 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.nut.2024.112506$2DOI 100 1 $aMAGALHÃES, T. L. S. 245 $aEffects of acute consumption of a beverage based on extruded whole grain pearl millet flour on glycemic and insulinemic control, food intake, and appetite sensation in eutrophic adults$ba randomized crossover clinical trial.$h[electronic resource] 260 $c2024 520 $aWhole-grain pearl millet is a nutritious cereal source of dietary fiber, vitamins, minerals, and bioactive compounds. It offers health benefits such as glycemic control and satiety. Extrusion cooking for diverse formulations, including beverages, can alter its chemical composition, impacting the nutritional value. This study aimed to evaluate the sensory acceptability of an extruded millet flour beverage and its acute effects on glycemic index (GI), glycemic and insulinemic response, food intake, and subjective appetite sensations in euglycemic and eutrophic adults. 650 $aCooking 650 $aEnergy intake 650 $aExtrusion 650 $aGlucose 650 $aHormones 650 $aInsulin 650 $aMetabolism 650 $aSatiety 650 $aConsumidor 650 $aPennisetum Glaucum 653 $aPennisetum glaucum (L) R Br 700 1 $aMACHADO, A. M. 700 1 $aSILVA, L. A. da 700 1 $aSÃO JOSÉ, V. P. B. de 700 1 $aLÚCIO, H. G. 700 1 $aFORTINI, T. V. L. 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aSILVA, B. P. da 700 1 $aMARTINO, H. S. D. 773 $tNutrition$gv. 126, n., p.112506, 2024.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 3 | |
1. |  | MITANI, E. A.; NASCIMENTO, L. S.; SILLA, P. R.; BINNECK, E. Portais Web desenvolvidos no laboratório de bioinformática da Embrapa Soja. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 5., 2010, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2010. p. 50-52. (Embrapa Soja. Documentos, 323). Editado por Odilon Ferreira Saraiva, Paula Geron Saiz Melo.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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2. |  | NASCIMENTO, L. S.; SILLA, P. R.; VITORINO, J. C.; IWATA, M.; MITANI, E. A.; BINNECK, E. Soybean gene express: plataforma para análise de expressão diferencial e bibliotecas substrativas de cDNA. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 5., 2010, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2010. p. 105-109. (Embrapa Soja. Documentos, 323). Editado por Odilon Ferreira Saraiva, Paula Geron Saiz Melo.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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3. |  | MITANI, E. A.; NASCIMENTO, L. S.; SILLA, P. R.; FARIAS, J. R. B.; BINNECK, E. Sistema Web para estimativas de perdas por seca na cultura da soja. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 5., 2010, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2010. p. 48-49. (Embrapa Soja. Documentos, 323). Editado por Odilon Ferreira Saraiva, Paula Geron Saiz Melo.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 3 | |
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