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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
16/10/2019 |
Data da última atualização: |
21/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SANTOS, W. M.; NOBRE, M. S. de C.; CAVALCANTI, M. T.; SANTOS, K. M. O. dos; FIGUEIREDO, H. O. S.; BURITI, F. C. |
Afiliação: |
Widson Michael Santos, UEPB; Michelangela Suelleny de Caldas Nobre, UEPB; UFPE; Mônica Tejo Cavalcanti, UFCG; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; HEVILA OLIVEIRA SALLES FIGUEIREDO, CNPC; Flávia Carolina Buriti, UEPB. |
Título: |
Proteolysis of reconstituted goat whey fermented by Streptococcus thermophilus in co-culture with commercial probiotic lactobacillus strains. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Dairy Technology, v. 70, p. 1-10, 2019. |
DOI: |
10.1111/1471-0307.12621 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Reconstituted goat whey was fermented with the starter Streptococcus thermophilus TA-40 in coculture with four probiotic adjuncts (independent treatments): Lactobacillus casei BGP93 (T1), Lactobacillus paracasei BGP1 (T2), Lb. paracasei LPC37 (T3) and Lactobacillus rhamnosus LR32 (T4). Lactobacillus populations were higher than 7 log cfu/mL after fermentation and storage. Proteolysis increased significantly (P < 0.05) during fermentation in all trials. Relative amount of low-molecular-weight protein fractions (<6.5 kDa) increased in goat whey trials with T1, T3 and T4 during fermentation and storage. The goat whey powder was considered a potential substrate for starter and probiotic cultures, which raised the opportunities to upgrade this by-product into a functional food. |
Palavras-Chave: |
By-product upgrading; Functional food; Goat dairy products; SDS-PAGE. |
Categoria do assunto: |
-- L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01587naa a2200241 a 4500 001 2113157 005 2019-10-21 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1111/1471-0307.12621$2DOI 100 1 $aSANTOS, W. M. 245 $aProteolysis of reconstituted goat whey fermented by Streptococcus thermophilus in co-culture with commercial probiotic lactobacillus strains.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aReconstituted goat whey was fermented with the starter Streptococcus thermophilus TA-40 in coculture with four probiotic adjuncts (independent treatments): Lactobacillus casei BGP93 (T1), Lactobacillus paracasei BGP1 (T2), Lb. paracasei LPC37 (T3) and Lactobacillus rhamnosus LR32 (T4). Lactobacillus populations were higher than 7 log cfu/mL after fermentation and storage. Proteolysis increased significantly (P < 0.05) during fermentation in all trials. Relative amount of low-molecular-weight protein fractions (<6.5 kDa) increased in goat whey trials with T1, T3 and T4 during fermentation and storage. The goat whey powder was considered a potential substrate for starter and probiotic cultures, which raised the opportunities to upgrade this by-product into a functional food. 653 $aBy-product upgrading 653 $aFunctional food 653 $aGoat dairy products 653 $aSDS-PAGE 700 1 $aNOBRE, M. S. de C. 700 1 $aCAVALCANTI, M. T. 700 1 $aSANTOS, K. M. O. dos 700 1 $aFIGUEIREDO, H. O. S. 700 1 $aBURITI, F. C. 773 $tInternational Journal of Dairy Technology$gv. 70, p. 1-10, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 10 | |
1. |  | AUER, C. G.; MACIEL, C. G.; SCHULTZ, B.; SANTOS, A. F. dos. Associação de Cylindrocladium candelabrum a morte de mudas e ramos de Eucalyptus benthamii. Tropical Plant Pathology, v. 35, supl., S168, ago. 2010. Edição dos Resumos do Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 43., 2010, Cuiabá. Edição dos resumos do Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 43.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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3. |  | SCHULTZ, B.; MACIEL, C. G.; AUER, C. G.; SANTOS, A. F. dos. Patogenicidade de Cylindrocladium candelabrum em folhas destacadas de Eucalyptus benthamii. Tropical Plant Pathology, v. 35, supl., S232, ago. 2010. Edição dos Resumos do Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 43., 2010, Cuiabá.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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4. |  | MACIEL, C. G.; MUNIZ, M. F. B.; SANTOS, A. F. dos; LAZAROTTO, M. Detecção, transmissão e patogenicidade de fungos em sementes de angico-vermelho (Parapiptadenia rigida). Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 38, n. 4, p. 323-328, 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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5. |  | MEZZOMO, R.; ROLIM, J. M.; SANTOS, A. F. dos; POLETTO, T.; WALKER, C.; MACIEL, C. G.; MUNIZ, M. F. B. Aggressiveness of Fusarium oxysporum and Fusarium solani isolates to yerba-mate and production of extracellular enzymes. Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 45, n. 2, p. 141-145, 2019. 5 p.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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6. |  | GAZZIERO, D. L. P.; BRIGHENTI, A. M.; MACIEL, C. G.; CHRISTOFOLLETI, P. J.; ADEGAS, F. S.; VOLL, E. Resistência de amendoim - bravo aos herbicidas inibidores da enzima ALS. Planta Daninha, Londrina, v.16, n.2, p.117-125, 1998.Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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7. |  | LAZAROTTO, M.; BRIÃO MUNIZ, M. F.; BELTRAME, R.; SANTOS, A. F. dos; MACIEL, C. G.; LONGHI, S. J. Sanidade, transmissão via semente e patogenicidade de fungos em sementes de Cedrela fissilis procedentes da Região Sul do Brasil. Ciência Florestal, Santa Maria, RS, v. 22, n. 3, p. 493-503, jul./set. 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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8. |  | SANTOS, A. F. dos; MACIEL, C. G.; AUER, C. G.; FOWLER, J. A. P.; TESSMANN, D. J.; VIDA, J. B. Detecção e transmissão de fungos em sementes de pupunheira. Tropical Plant Pathology, v. 35, supl., S256, ago. 2010. Edição dos Resumos do Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 43., 2010, Cuiabá.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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9. |  | MACIEL, C. G.; SOUZA, L. B. de; BOVOLINI, M. P.; BRUM, D. L.; MUNIZ, M. F. B.; BURIOL, G. A. Qualidade fisiológica e sanitária de sementes de açoita-cavalo (Luehea divaricata). Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 33, n. 75, p. 331-338, jul./set. 2013. Nota Científica.Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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10. |  | SANTOS, R. F. dos; BLUME, E.; MUNIZ, M. F. B.; HECKLER, L. I.; FINGER, G.; MACIEL, C. G.; HARAKAWA, R.; GARRIDO, L. da R. First report of Ilyonectria macrodidyma associated with black foot disease of grapevine in Brazil. Plant Disease, v. 98, n. 1, p. 156, Jan. 2014. Disease Notes.Tipo: Nota Técnica/Nota Científica |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 10 | |
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