BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  30/06/1993
Data da última atualização:  19/03/2019
Autoria:  SANTORO, L. G.; MAGALHAES, A. C. N.
Afiliação:  LUIZ GONZAGA SANTORO, UNICAMP; ANTONIO CELSO NOVAES MAGALHÃES, UNICAMP.
Título:  Changes in nitrate reductase activity during development of soybean leaf.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  Z. Pflazenphysiol. Bd., v.112, p.113-121, 1983.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The in vivo and in vitro nitrate activities during the ontogeny of the first leaf showed maximum values at the time of maximum rate of leaf expansion. During this phase the changes of the enzyme activity depend on the level of endogenous nitrate in the tissues, which accumulated preferentialy in young leaves. It was shown that the in vitro nitrate reductase instability increases as leaf age progresses, Inclusion of 3% Casein in the enzyme extraction medium significantly improved enzyme activity suggesting that casein could effect the balance between some activating and inactivating component associated with protein molecule. When nitrate was supplied via the petioles of excised leaves it could be demonstrated that old leaves accumulated less nitrate than youngones. In addition it was shown that the nitrate concentration in the leaf the relation between in vivo and in vitro nitrate reductase activities.
Palavras-Chave:  Activity; Atividade; Desenvolvimento; Development; Enzyme; Instabilidade; Instability; Leaf; Nitrate; Soybean.
Thesagro:  Enzima; Fisiologia Vegetal; Folha; Nitrato; Reductase; Soja.
Thesaurus Nal:  physiology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
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CNPMA1207 - 1ADDAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoLUTZ, D. L.; FREITAS, S. C. de. Valor nutricional. In: RIBEIRO, C. S. da C.; LOPES, A. C.; CARVALHO, S. I. de; HENZ, G. P.; REIFSCHNEIDER, F. J. B. (Ed.). Pimentas Capsicum. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2008. p. 31-38
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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2.Imagem marcado/desmarcadoLUTZ, D. L.; FREITAS, S. C. de. Valor nutricional. In: RIBEIRO, C. S. da C.; LOPES, C. A.; CARVALHO, S. I. C. de; HENZ, G. P.; REIFSCHNEIDER, F. J. B. (Ed.). Pimentas Capsicum. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2008. 200 p. cap. 4, p. 31-38.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHAES, M. T.; KOKETSU, M.; GONCALVES, S. L.; DUARTE, F. R.; GODOY, R. L. de O.; LUTZ, D. L. Gengibre (Zingiber officinale Roscoe) brasileiro: aspectos gerais, óleo essencial e oleoresina. Parte 1 - aspectos gerais, óleo essencial. Ciencia e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 17, n. 1, p. 64-69, jan./abr. 1997.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoLUTZ, D. L.; BIZZO, H. R.; PIMENTEL, F. A.; OLIVEIRA, M. N. de; PEREIRA, M. V. G. Chemical evaluation of "pimenta-longa" essencial oils from state of Acre. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON BIODIVERSITY, 2., 1999, Belo Horizonte, MG. Programme and abstracts. Belo Horizonte: FAPEMIG, 1999. P 44. p. 137.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Acre.
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5.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, C. S. da C.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; CARVALHO, S. I. C. de; AMARO, G. B.; REIS, A.; QUEZADO-DUVAL, A. M.; Ávila, A. C. de; LOPES, C. A.; HENZ, G. P.; PINHEIRO, J. B.; BOITEUX, L. S.; Boiteux, M. E. de N. F.; LIMA, M. F.; NASCIMENTO, W. M.; MELO, W. F. de; BUSO, G. S. C.; BIANCHETTI, L. de B.; FERREIRA, M. E.; Lutz, D. L.; Bôas, H. V.; TEIXEIRA, R. N. BRS MOEMA pimenta: pimenta tipo biquinho, crocante e saborosa. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2009. 4 p. Folder. Folder.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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