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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
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Data corrente: |
22/03/2021 |
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Data da última atualização: |
22/03/2021 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
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Autoria: |
FIGUEIREDO, A. R. de; SILVA, L. R. da; CAMARGO, S. M. B.; MORAIS, L. A. S. de. |
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Afiliação: |
ANA ROSA DE FIGUEIREDO, UFRRJ; LEIRSON RODRIGUES DA SILVA, UFRRJ; SILVIA MICHELLE BEZERRA CAMARGO, UFRRJ; LILIA APARECIDA SALGADO DE MORAIS, CNPAB. |
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Título: |
Morphological and phytochemical characterization of Lavandula dentata L. cultivated in Paraíba do Sul, Rio de Janeiro, Brazil. |
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Ano de publicação: |
2021 |
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Fonte/Imprenta: |
Acta Brasiliensis, v. 5, n. 1, p. 7-12, 2021. |
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ISSN: |
2526-4338 |
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Idioma: |
Inglês |
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Notas: |
Caracterização morfológica e fitoquímica de Lavandula dentata L. cultivada na Paraíba do Sul, Rio de Janeiro, Brasil. |
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Conteúdo: |
Lavandula dentata L., popularly known as lavender, is considered to be a medicinal plant that has great economic potential. The aims of the present study were to characterize the morphology of L. dentata grown in Paraíba do Sul, Rio de Janeiro, Brazil and determine the content and chemical composition of its essential oil. Morphology of the plant was determined using the optical microscope, digital calliper and measuring tape. The fresh plant material characteristics consisting of the branches, leaves, and inflorescence were described. The essential oil was obtained by hydrodistillation and analyses chemical characteristics were performed by gas chromatography (GC) and gas chromatography coupled to mass spectrometry (GC/MS).Our study shows a large number of non-glandular trichomes were identified, as well as two types of glandular trichomes, including capitate and peltate glandular trichomes. This work achieved high essential oil content which were related to vegetable biomass. The major constituents found in the essential oil from L. dentata were the monoterpenes: eucalyptol - 1.8 cineol (39.43%), camphor (20.11%), and fenchone (18.40%). Thus, it was possible to characterize the morphology and chemical composition of L. dentata. |
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Thesaurus Nal: |
Lamiaceae; Plant morphology; Trichomes; Triterpene acids. |
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Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Registros recuperados : 10 | |
| 1. |  | SANTANA, F. M.; LAU, D.; SBALCHEIRO, C. C.; SCHIPANSKI, C. A.; VENANNCIO, W. S.; DALLAGNOL, L. J.; GUTERRES, C. W.; KUHNEM JÚNIOR, P. R.; CHAGAS, D. F. Eficiência de fungicidas para controle de giberela do trigo: resultados dos Ensaios Cooperativos - Safra 2018. Passo Fundo, RS: Embrapa Trigo, 2020. (Embrapa Trigo. Circular Técnica online, 52).| Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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| 2. |  | SANTANA, F. M.; LAU, D.; SBALCHEIRO, C. C.; GUTERRES, C. W.; VENANCIO, W. S.; KUHNEM JUNIOR, P. R.; REIS, E. M.; ZANATTA, M. Eficiência de fungicidas para controle de giberela do trigo: resultados dos Ensaios Cooperativos - Safra 2019. Passo Fundo, RS: Embrapa Trigo, fev. 2021. 19 (Embrapa Trigo. Circular Técnica Online, 62).| Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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| 3. |  | SANTANA, F. M.; LAU, D.; SBALCHEIRO, C. C.; KUHNEM JUNIOR, P. R.; SCHIPAN, C. A.; GUTERRES, C. W.; VENANCIO, W. S.; DALLAGNOL, L. J.; CHAGAS, D. F.; NICOLAU, M. Eficiência de fungicidas para controle de giberela do trigo: resultados dos Ensaios Cooperativos - safra 2017. Passo Fundo, RS: Embrapa Trigo, set. 2020. (Embrapa Trigo. Circular Técnica online, 44)| Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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| 4. |  | SANTANA, F. M.; LAU, D.; SBALCHEIRO, C. C.; GUTERRES, C. W.; KUHNEM JUNIOR, P. R.; PADUA, J. M. V.; VENÂNCIO, W. S.; SCHIPANSKI, C. A.; CHAGAS, D. F.; CASAROTTO, G.; CAPITANIO, C. G.; SENGER, M. Eficiência de fungicidas para controle de giberela do trigo: resultados dos ensaios cooperativos, safra 2020. Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2022. 22 p. (Embrapa Trigo. Circular técnica, 74). ODS 2, ODS 12| Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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| 5. |  | SANTANA, F. M.; LAU, D.; SBALCHEIRO, C. C.; GUTERRES, C. W.; KUHNEM JUNIOR, P. R.; PADUA, J. M. V.; VENÂNCIO, W. S.; SCHIPANSKI, C. A.; CHAGAS, D. F.; CASAROTTO, G.; CAPITANIO, C. G.; SENGER, M.; MACHADO, F. J. Eficiência de fungicidas para controle de giberela do trigo: resultados dos ensaios cooperativos, safra 2021. Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2023. 24 p. (Embrapa Trigo. Circular técnica, 79). ODS 2, ODS 12.| Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Trigo. |
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| 6. |  | VALENTE, J. B.; SILVA, F. N. da; FAJARDO, T. V. M.; NHANI JUNIOR, A.; LAU, D.; KUHNEM JUNIOR, P. R.; PEREIRA, F. S.; STEMPKOWSKI, L. A.; FARIAS, M.; CASA, R. T. Caracterização molecular da população viral associada ao mosaico comum em trigo no Brasil. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 12., 2018, Passo Fundo. Ata e Resumos... Passo Fundo: Projeto Passo Fundo, 2019. Fitopatologia, p. 332-336.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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| 7. |  | VALENTE, J. B.; SILVA, F. N. da; FAJARDO, T. V. M.; NHANI JUNIOR, A.; LAU, D.; KUHNEM JUNIOR, P. R.; PEREIRA, F. S.; STEMPKOWSKI, L. A.; FARIAS, M.; CASA, R. T. Caracterização molecular da população viral associada ao mosaico comum em trigo no Brasil. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 12., 2018, Passo Fundo. Ata e Resumos... Passo Fundo: Projeto Passo Fundo, 2019. p. 332-336.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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| 8. |  | VALENTE, J. B.; SILVA, F. N. da; FAJARDO, T. V. M.; NHANI JUNIOR, A.; LAU, D.; KUHNEM JUNIOR, P. R.; PEREIRA, F. S.; STEMPKOWSKI, L. A.; FARIAS, M.; CASA, R. T. Caracterização molecular da população viral associada ao mosaico comum em trigo no Brasil. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 12., 2018, Passo Fundo, RS, 3 a 5 de julho de 2018. Ata e Resumos... Passo Fundo: Projeto Passo Fundo, 2019. p. 332-336. 3 a 5 de julho de 2018.| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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| 9. |  | VALENTE, J. B.; PEREIRA, F. S.; STEMPKOWSKI, L. A.; FARIAS, M.; KUHNEM JUNIOR, P. R.; LAU, D.; FAJARDO, T. V. M.; NHANI JUNIOR, A.; BORBA, M. C.; SILVA, F. N. da. Molecular characterization of Wheat stripe mosaic virus: a novel virus-associated with Soil-borne wheat mosaic disease in Brazil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VIROLOGIA, 29.; ENCONTRO DE VIROLOGIA DO MERCOSUL, 13., 2018, Gramado. Resumos... Brasília, DF: SBV, 2018. p. 316.| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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| 10. |  | VALENTE, J. B.; PEREIRA, F.; STEMPKOWSKI, L.; FARIAS, M.; KUHNEM JUNIOR, P. R.; LAU, D.; FAJARDO, T. V. M.; NHANI JUNIOR, A.; BORBA, M. C.; SILVA, F. N. da. Molecular characterization of Wheat stripe mosaic virus: A novel virus-associated with soil-borne wheat mosaic disease in Brazil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VIROLOGIA, 29.; ENCONTRO DE VIROLOGIA DO MERCOSUL, 13., 2018, Gramado. Resumos... Brasília: SBV, 2018. p. 316.| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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