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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
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Data corrente: |
27/10/2008 |
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Data da última atualização: |
07/10/2025 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
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Autoria: |
KUROZAWA, L. E.; PARK, K. J.; HUBINGER, M. D.; MURR, F. E. X.; AZOUBEL, P. M. |
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Afiliação: |
LOUISE EMY KUROZAWA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; KIL JIN PARK, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; MIRIAM DUPAS HUBINGER, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; FERNANDA ELIZABETH MURR, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; PATRICIA MOREIRA AZOUBEL, CPATSA. |
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Título: |
Thermal conductivity and thermal diffusivity of papaya (Carica papaya L.) and cashew apple (Anacardium occidentale L.). |
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Ano de publicação: |
2008 |
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Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Food Technology, v. 11, n. 1, p. 78-85, jan./mar. 2008. |
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Idioma: |
Inglês |
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Conteúdo: |
The objective of this work was to determine the thermal conductivity and the thermal diffusivity of papaya and cashew apple as a function of temperature. For the experimental determination, the heat source probe technique was used. Thermal properties were measured for the temperature range of 20-40 °C for papaya and 25-45 °C for cashew. Thermal conductivities ranged from 0.58 to 0.62 W/m °C and 0.57 to 0.61 W/m °C and thermal diffusivities varied from 1.03 × 10-7 to 1.18 ×10-7 m2/s and 0.98 × 10-7 to 1.16 × 10-7 m2/s for papaya and cashew, respectively. The empirical models for each property as a function of temperature were obtained. |
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Palavras-Chave: |
Condutividade; Difusividade; Método da sonda; Papaya; Propriedades térmicas. |
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Thesagro: |
Anacardium Occidentale; Caju; Carica Papaya; Mamão; Temperatura. |
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Thesaurus Nal: |
Cashew fruit; Papayas; Thermal properties. |
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Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
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Marc: |
LEADER 01576naa a2200325 a 4500 001 1160918 005 2025-10-07 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aKUROZAWA, L. E. 245 $aThermal conductivity and thermal diffusivity of papaya (Carica papaya L.) and cashew apple (Anacardium occidentale L.). 260 $c2008 520 $aThe objective of this work was to determine the thermal conductivity and the thermal diffusivity of papaya and cashew apple as a function of temperature. For the experimental determination, the heat source probe technique was used. Thermal properties were measured for the temperature range of 20-40 °C for papaya and 25-45 °C for cashew. Thermal conductivities ranged from 0.58 to 0.62 W/m °C and 0.57 to 0.61 W/m °C and thermal diffusivities varied from 1.03 × 10-7 to 1.18 ×10-7 m2/s and 0.98 × 10-7 to 1.16 × 10-7 m2/s for papaya and cashew, respectively. The empirical models for each property as a function of temperature were obtained. 650 $aCashew fruit 650 $aPapayas 650 $aThermal properties 650 $aAnacardium Occidentale 650 $aCaju 650 $aCarica Papaya 650 $aMamão 650 $aTemperatura 653 $aCondutividade 653 $aDifusividade 653 $aMétodo da sonda 653 $aPapaya 653 $aPropriedades térmicas 700 1 $aPARK, K. J. 700 1 $aHUBINGER, M. D. 700 1 $aMURR, F. E. X. 700 1 $aAZOUBEL, P. M. 773 $tBrazilian Journal of Food Technology$gv. 11, n. 1, p. 78-85, jan./mar. 2008.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Registros recuperados : 1 | |
| 1. |  | CORREA, J. R. V.; JUNQUEIRA NETTO, A.; REZENDE, P. M. de; ANDRADE, L. A. de B. Efeitos de Rhizobium, Molibdênio e Cobalto sobre o feijoeiro comum cv. Carioca. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 25, n. 4, p. 513-519, abr. 1990.| Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Unidades Centrais. |
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| Registros recuperados : 1 | |
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| Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
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