BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Acre. Para informações adicionais entre em contato com cpafac.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Acre; Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  09/10/2018
Data da última atualização:  17/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ASSIS, G. M. L. de; BEBER, P. M.; MIQUELONI, D. P.; RESENDE, R. M. S.
Afiliação:  GISELLE MARIANO LESSA DE ASSIS, CPAF-AC; Paulo M. Beber, Universidade Federal do Acre - UFAC; Daniela P. Miqueloni, Universidade Federal do Acre - UFAC; ROSANGELA MARIA SIMEAO, CNPGC.
Título:  Identification of stylo lines with potential to compose mixed pastures with higher productivity.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Grass Forage Science, v. 73, p. 897-906, 2018.
DOI:  10.1111/gfs.12383
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Forage legumes from the genus Stylosanthes are frequently used as pasture cover crops with positive effects in controlling weeds, soil fertility and crop yield while providing livestock feed and additional income for farmers through seed production. Stylosanthes guianensis is native to South America and extensively grown worldwide. Therefore, efforts to improve this species may help the sustainability of livestock production in pasture areas managed with this legume. We evaluated 12 sister lines spread through seeds under clippings in the western Amazon region, Brazil. The results were analysed using the methodology of mixed models. Five sister lines mixed with the grass Brachiaria brizantha were evaluated under continuous grazing for two consecutive years. We estimated the genetic and phenotypic parameters of the forage legume and then identified and validated, under grazing, the sister lines most promising to be used in an area of the western Brazilian Amazon. Total drymatter yield, soil coverage, height before clipping, height after clipping and seed production showed low‐to‐moderate broad‐sense heritability (0.1?0.5), contrasting with reduced genetic variability for the characters associated with nutritive value. The S. guianensis lines had, on average, 278 g/kg of crude protein in the dry matter of the leaves and 200 g/kg in the stems, suggesting that the use of this species may help to overcome the low protein content of tropical pastures. There are p... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Acre; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Embrapa Acre; Fazenda Manjerona; Fitomejoramiento; Ganado de carne; Leguminosas forrajeras; Nutrición animal; Pastoreo mixto; Pastos forrajeros; Raza de bovinos Nelore; Rendimiento de los cultivos; Rio Branco (AC); Senador Guiomard (AC); Tropical; Variación genética; Western Amazon.
Thesagro:  Brachiaria Brizantha; Campo Experimental; Capim Brachiaria; Características Agronômicas; Estilosante; Gado de Corte; Gado Nelore; Gramínea Forrageira; Leguminosa Forrageira; Melhoramento Genético Vegetal; Nutrição Animal; Pastagem Consorciada; Produtividade; Stylosanthes Guianensis; Variação Genética.
Thesaurus Nal:  Agronomic traits; Animal nutrition; Beef cattle; Chemical composition; Crop yield; Forage grasses; Forage legumes; Forage production; Genetic variation; Legumes; Mixed grazing; Nellore; Plant breeding; Urochloa brizantha.
Categoria do assunto:  --
G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC17184 - 1UPCAP - DD
CPAF-AC26692 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, B. R.; CANTO, A. C. V. da C. S.; TORRES FILHO, R. de A.; TORREZAN, R.; FREITAS, M. Q. de. Análise sensorial de filés de peito de frango tipo caipira submetidos à alta pressão hidrostática. Higiene Alimentar, São Paulo, v. 25, n. 194/195, p. 1090-1091, mar./abr. 2011. Edição dos Trabalhos apresentados no V Congresso Latino Americano e XI Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, I Encontro Nacional de Vigilância de Zoonoses e Agravos Causados por Animais de Interesse à Saúde Pública, III...
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoSCHIAVONE, T.; RAMOS, G. L. DE P. A.; HORA, I. M. DE C. DA; FREITAS, M. Q. DE; WALTER, E. H. M. Design thinking and egg processing units: a different proposal for a checklist for facilities and equipment maintenance self-control program. Food Science and Technology, v. 43, e96022, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional