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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  27/09/2013
Data da última atualização:  12/02/2025
Autoria:  SILVA, P. D. L. da; VARELA, M. S. S.; CORREIA, R. T. P.
Título:  Composition, sensory evaluation and melting properties of caprine ice cream produced with different fat sources.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Revista do Instituto Adolfo Lutz, v. 69, n. 3, p. 341-345, 2010.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This study evaluated the composition (soluble and total solids, pH, titratable acidity, protein, fat, ash, total reducing sugar), the sensory attributes (appearance, odor, consistency and taste) and the melting behavior of two experimental formulations of caprine ice cream made with two different fat sources, hydrogenated vegetable fat (F1) and a trans-free fat replacer (F2). Soluble and total solids, fat and total reducing sugar of the ice cream samples were statistically different (p<0.05). The sensory results showed high sensory acceptability index (AI) (>70%) for both formulations, with the exception of the flavour attribute of F1 formulation, which had AI equal to 62.041%. In the meltdown test, the F2 group melted faster than the F1 formulation. The results demonstrated that the source of fat used in the ice cream mix directly interferes with the melting characteristics, acceptance rate and physicochemical composition of ice cream. [Composição, avaliação sensorial e propriedades de derretimento do sorvete de leite de cabra produzido a partir de diferentes fontes de gordura]. Resumo: O presente estudo avaliou a composição (sólidos totais e solúveis, pH, acidez total titulável, proteína, gordura, cinzas, açúcares totais), os atributos sensoriais (aparência, odor, consistência e sabor) e o comportamento, durante o derretimento, de duas formulações experimentais de sorvete caprino elaborados com duas diferentes fontes de gordura, gordura vegetal hidrogenada (F1) e... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aceitação sensorial; Teste de derretimento.
Thesagro:  Caprino; Leite de cabra; Sorvete.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC27575 - 1ADDAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoWANDERLEY, R. D. C.; HUBER, J. T.; WU, Z.; PESSARAKLI, M.; FONTES JR. C. Influence of microbial colonization of feed particles on determination of nitrogen degradability by in situ incubation. Journal Animal Science, v.71, p.3073-3077, 1993.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.
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