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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
17/02/2005 |
Data da última atualização: |
03/08/2017 |
Autoria: |
BORDIGNON, J. R.; NAKAHARA, K.; YOSHIHASHI, T.; NIKKUNI, S. |
Título: |
Hydrolysis of isoflavones and consumption of oligosaccharides during lactic acid fermentation of soybean milk. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
JARQ. Japan Agricultural Research Quarterly, Tsukuba, v. 38, n. 4, p. 259-265, Oct. 2004. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Aiming to select suitable strains of lactic acid bacteria for producing yogurt-like functional food from soybean milk, the fermentation properties of 14 lactic bacterial strains belonging to genera Bifidobacterium, Lactobacillus, Lactococcus and Streptococcus were evaluated using soybean milk as the culture medium. All 14 strains examined were able to grow in soybean milk. Twelve out of the 14 strains lowered the pH of the medium and produced lactic acid. Tested strains showed a variety of consumption patterns of oligosaccharides and hydrolyzing capacity of isoflavone glucosides. Three strains, Bifidobacterium breve JCM 1192, B. bifidum JCM 1255 and Lb. casei subsp. rhamnosus IFO 3425 exhibited the most promissing results. These strains could hydrolyze both daidzin and genistin to corresponding aglycones, and consume raffinose and stachyose in addition to lowering the pH and producing lactic acid. |
Thesagro: |
Leite; Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 113 | |
11. |  | OLIVEIRA, V. M. de; COUTINHO, H. L. da C.; ELSAS, J. D. van; MANFIO, G. P. Avaliacao da diversidade de rizobios em amostras ambientais atraves do uso de primers especificos. In REUNIAO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DE SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 23.; REUNIAO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 7.; SIMPOSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 5.; REUNIAO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 2., 1998, Caxambu,MG. Resumos... Lavras: UFLA / SBCS / SBM, 1998. p.808. FERTBIO 98: Interrelacao fertilidade, biologia de solo e nutricao de plantas: consolidacao de um paradigma.Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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15. |  | GARCEZ, A. J. S.; COUTINHO, H. L. da C.; HERNANI, L. C.; SEIDEL, E. R. Formação de ambientes produtivos com aumento da biodiversidade e da geração de renda no projeto de assentamento Santa Lúcia, em Bonito, MS. In: SEMINÁRIO DE AGROECOLOGIA DE MATO GROSSO DO SUL, 3.; ENCONTRO DE PRODUTORES AGROECOLÓGICOS DE MS, 2., 2010, Corumbá. Construindo um futuro sustentável e solidário: anais. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste; Corumbá: Embrapa Pantanal; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, 2010. Editado por: Milton Parron Padovan, Ivo de Sá Motta, Hamilton Kikuti, Aurélio V. Borsato, Rogério Ferreira da Silva, Adalgiza Inês Campolim, Alzira Salet Menegat, Alberto Faiden. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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Registros recuperados : 113 | |
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