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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas; Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
12/09/2019 |
Data da última atualização: |
03/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BACILA, D. M.; LAZZAROTTO, M.; HANSEL, F. A.; SCHEUERMANN, G. N.; FEDDERN, V.; CUNHA JUNIOR, A.; IGARASHI-MAFRA, L. |
Afiliação: |
Danniele Miranda Bacila, UFPR; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; FABRICIO AUGUSTO HANSEL, CNPF; GERSON NEUDI SCHEUERMANN, CNPSA; VIVIAN FEDDERN, CNPSA; ANILDO CUNHA JUNIOR, CNPSA; Luciana Igarashi-Mafra, UFPR. |
Título: |
Thermal profile of 4,40' dinitrocarbanilide determined by thermogravimetry differential scanning calorimetry mass spectrometry (TG DSC MS) and pyrolysis gas chromatography mass spectrometry (Py GC MS). |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 138, n. 1, p. 697-701, Oct. 2019. |
DOI: |
10.1007/s10973-019-08194-9 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Nicarbazin is an anticoccidial used in poultry production. Its residue of concern left in chicken meat is 4,40 -dinitrocarbanilide (DNC) whose content can be reduced through meat thermal processing. Thermal analysis techniques can be considered to elucidate how DNC degradation proceeds. This study aimed to investigate the thermal behavior of DNC using TG-DSC-MS and Py-GC-MS. TG-DSC-MS data showed that DNC decomposition occurs in a single step (252-280 C) as an endothermic event (DH of 670 J g-1). Fragments detected at m/z 43, 44 and 65 indicated the release of isocyanic acid, carbon dioxide and 4-nitroaniline as breakdown products. In addition, Py-GC-MS analysis confirmed that DNC is thermally degraded above 250 C generating 4-nitrophenyl isocyanate and 4-nitroaniline as the major pyrolysis products. Findings obtained from thermal analysis herein are useful to better comprehend the DNC disappearance after submitting chicken meat to heat processing. |
Palavras-Chave: |
Análise térmica; Anticoccidial; Chemical residue; Residue degradation. |
Thesagro: |
Carne; Frango; Resíduo Quimico. |
Thesaurus Nal: |
Chicken meat; Nicarbazin; Thermal analysis. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Registros recuperados : 12 | |
1. |  | CHARLO, H. C. de O.; CASTOLDI, R.; VARGAS, P. F.; BRAZ, L. T.; MENDONÇA, J. L. Desempenho de genótipos de soja-hortaliças de ciclo precoce [Glycine max (L.) Merril) em diferentes densidades. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 32, n. 2, p. 630-634, fev. 2008.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Nacional - A |
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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2. |  | CASTOLDI, R.; CHARLO, H. C. de O.; VARGAS, P. F.; BRAZ, L. T.; CARRÃO-PANIZZI, M. C. Agronomic characteristics, isoflavone content and Kunitz trypsin inhibitorof vegetable soybean genotypes. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 2, p. 222-227, abr./jun. 2011.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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3. |  | CASTOLDI, R.; CHARLO, H. C. de O.; VARGAS, P. F.; BRAZ, L. T.; CARRÃO-PANIZZI, M. C. Agronomic characteristics, isoflavone content and Kunitz trypsin inhibitor of vegetable soybean genotypes. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 2, p. 222-227, abr./jun. 2011.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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4. |  | CASTOLDI, R.; CHARLO, H. C. O.; BRAZ, L. T.; MENDONCA, J. L.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; ITO, L. A. Performance of different genotypes of vegetable soybeans in Jaboticabal-SP. Acta Horticulturae, n. 769, p. 125-128, 2008. Edição dos Proceedings of the XXVII International Horticultural Congress - IHC 2006; International Symposium on Asian plantas wity unique horticultural potential, 2006, Seoul.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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5. |  | CASTOLDI, R.; BRAZ, L. T.; CHARLO, H. C. de O.; PANIZZI, M. C. C.; MENDONÇA, J. L. de. Desempenho de quatro genótipos de soja-hortaliças em duas épocas de plantio. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 24, n. 1, jul. 2006. Suplemento 1. Resumo 222. Trabalho apresentado no 46. Congresso Brasileiro de Olericultura, Goiânia, 2006. Publicado também como resumo expandido na Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 24, n. 2, p. 877, jul. 2006. Suplemento 2. CD-ROM.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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6. |  | CASTOLDI, R.; BRAZ, L. T.; CHARLO, H. C. de O.; PANIZZI, M. C. C.; MENDONÇA, J. L. de. Desempenho de genótipos de soja-hortaliça, em Jaboticabal-SP. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 24, n. 1, jul. 2006. Suplemento 1. Resumo 223. Trabalho apresentado no 46. Congresso Brasileiro de Olericultura, Goiânia, 2006. Publicado também como resumo expandido na Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 24, n. 2, p. 881, jul. 2006. Suplemento 2. CD-ROM.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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7. |  | CASTOLDI, R.; CHARLO, H. C. de O.; VARGAS, P. F.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; BRAZ, L. T. Desempenho de genótipos de soja-hortaliça em Jaboticabal-SP, quanto às características agronômicas. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 25, n. 1. p. s74, ago. 2007. Suplemento. Resumo 395. Edição dos Resumos do 47° Congresso Brasileiro de Olericultura; IV Simpósio Brasileiro sobre Cucurbitáceas, Porto Seguro, ago. 2007.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Nacional - A |
Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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8. |  | CASTOLDI, R.; BRAZ, L. T.; CHARLO, H. C. de O.; VARGAS, P. F.; PANIZZI, M. C. C.; MENDONÇA, J. L. de. Influência do espaçamento entre plantas em características agronômicas de dois genótipos de ciclo tardio de soja-hortaliças, em Jaboticabal. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 24, n. 1, jul. 2006. Suplemento 1. Resumo 224. Trabalho apresentado no 46. Congresso Brasileiro de Olericultura, Goiânia, 2006. Publicado também como resumo expandido na Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 24, n. 2, p. 885, jul. 2006. Suplemento 2. CD-ROM.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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9. |  | CASTOLDI, R.; CHARLO, H. C. de O.; VARGAS, P. F.; BRAZ, L. T.; MENDONCA, J. L. de; CARRÃO-PANIZZI, M. C. Desempenho de quatro genótipos de soja-hortaliça em dois anos agrícolas. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 27, n. 2, p. 256-259, abr./jun. 2009.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Soja. |
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10. |  | CHARLO, H. C. de O.; BRAZ, L. T.; CASTOLDI, R.; VARGAS, P. F.; PANIZZI, M. C. C.; MENDONÇA, J. L. de. Desempenho de genótipo de soja-hortaliça de ciclo precoce, em Jaboticabal-SP. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 24, n. 1, jul. 2006. Suplemento 1. Resumo 226. Trabalho apresentado no 46. Congresso Brasileiro de Olericultura, Goiânia, 2006. Publicado também como resumo expandido na Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 24, n. 2, p. 893, jul. 2006. Suplemento 2. CD-ROM.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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11. |  | ANDERSEN, S. L. F.; CASTOLDI, R.; GARCIA, J. A. A.; BRACHT, A.; PERALTA, R. A.; LIMA, E. A. de; HELM, C. V.; MOREIRA, R. de F. P. M.; PERALTA, R. M. Improving enzymatic saccharifcation of Eucalyptus grandis branches by ozone pretreatment. Wood Science and Technology, v. 53, n. 1, p. 49-69, Jan. 2019.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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12. |  | CASTOLDI, R.; PATEIS, V. de O.; ABRAHÃO, J.; ARAÚJO, C. A. V. de; MORAIS, G. R. de; BAESSO, M. L.; HELM, C. V.; LIMA, E. A. de; PERALTA, R. M. Deslignificação biológica do bagaço de cana para produção de bioetanol. In: SEMINÁRIO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA ENZIMÁTICA, 10., 2012, Blumenau. Livro de resumos. Blumenau: FURB, 2012. CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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