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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas; Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
11/03/2021 |
Data da última atualização: |
12/03/2021 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
LAU, D.; MAR, T. B.; SANTOS, C. D. R. dos; ENGEL, E.; PEREIRA, P. R. V. da S. |
Afiliação: |
DOUGLAS LAU, CNPT; TALITA BERNARDON MAR, National Council for Scientific and Technological Development Fellow (CNPq) (Embrapa-CNPq); CARLOS DIEGO RIBEIRO DOS SANTOS, Federal University of Rio Grande do Sul (UFRGS); EDUARDO ENGEL, University of São Paulo; PAULO ROBERTO VALLE DA S PEREIRA, CNPF. |
Título: |
Advances in understanding the biology and epidemiology of barley yellow dwarf virus (BYDV). |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: OLIVER, R.; CURTIN, J. Achieving durable disease resistance in cereals. Cambridge: Burleigh Dodds Science Publ., 2021. Part. 7, Chap. 22. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A tri-trophic network of domesticated grasses (host), various aphids (vector) and barley yellow dwarf virus (pathogen) species has been spread by humans from Eurasia to the rest of the world. Understanding how climate, natural and agricultural landscapes challenge pathogens, vectors, and their natural enemies and shape their dynamics is the key to managing this pathosystem. This chapter provides an overview of this complex system and its evolution. The chapter includes a case study of biological control of aphids causing wheat BYDV in Brazil. The current challenge is to create tools that integrate knowledge of this complex pathosystem and facilitate monitoring and decision making for rational management to reduce the burden of disease. |
Thesaurus Nal: |
Barley yellow dwarf virus; Grasses; Pathogens. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01440naa a2200205 a 4500 001 2130603 005 2021-03-12 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLAU, D. 245 $aAdvances in understanding the biology and epidemiology of barley yellow dwarf virus (BYDV).$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aA tri-trophic network of domesticated grasses (host), various aphids (vector) and barley yellow dwarf virus (pathogen) species has been spread by humans from Eurasia to the rest of the world. Understanding how climate, natural and agricultural landscapes challenge pathogens, vectors, and their natural enemies and shape their dynamics is the key to managing this pathosystem. This chapter provides an overview of this complex system and its evolution. The chapter includes a case study of biological control of aphids causing wheat BYDV in Brazil. The current challenge is to create tools that integrate knowledge of this complex pathosystem and facilitate monitoring and decision making for rational management to reduce the burden of disease. 650 $aBarley yellow dwarf virus 650 $aGrasses 650 $aPathogens 700 1 $aMAR, T. B. 700 1 $aSANTOS, C. D. R. dos 700 1 $aENGEL, E. 700 1 $aPEREIRA, P. R. V. da S. 773 $tIn: OLIVER, R.; CURTIN, J. Achieving durable disease resistance in cereals. Cambridge: Burleigh Dodds Science Publ., 2021. Part. 7, Chap. 22.
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 7 | |
2. |  | NUNES, A. A.; STRINGHETTA, G. R.; BUCINI, D. F.; FAVARO, S. P.; CALDAS, R. de A.; CARVALHO, C. M. E. Fatty acid profile in macauba (Acrocomia aculeata) kernel oil cold-pressed from cerrados and pantanal biomes, Mato Grosso do Sul state, brazilian. In: SIMPÓSIO CIENTÍFICO SOBRE RECURSOS NATURAIS - SCRN, 1., 2017, Dourados, MS. Ambientes e Produtos Naturais: uma visão multidisciplinar: anais... Campo Grande: UEMS, 2017. Não paginado.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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3. |  | NUNES, A. A.; BUCINI, D. F.; FAVARO, S. P.; CALDAS, R. de A.; CARVALHO, C. M. E. Quality and identity parameters of macauba (Acrocomia aculeata) kernel oil. In: SIMPÓSIO CIENTÍFICO SOBRE RECURSOS NATURAIS - SCRN, 1., 2017, Dourados, MS. Ambientes e Produtos Naturais: uma visão multidisciplinar: anais... Campo Grande: UEMS, 2017. Não paginado.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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4. |  | NUNES, A. A.; FAVARO, S. P.; BUCCINI, D. F.; JAQUES, A. dos S.; PORTUGAL, L. C.; GUIMARÃES, R. C. A.; CALDAS, R. de A.; CARVALHO, C. M. E. Hypoglycemic effect of dietary Acrocomia aculeata kernel oil on type 2 diabetic rats. In: CONGRESSO INTERNACIONAL, 1.; CONGRESSO NACIONAL DE MACAÚBA, 2., 2024, Campinas. [Anais...] Campinas: Instituto Agronômico de Campinas, 2024.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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5. |  | NUNES, A. A.; BUCCINI, D. F.; JAQUES, J. A. dos S.; PORTUGAL, L. C.; GUIMARÃES, R. C. A. da; FAVARO, S. P.; CALDAS, R. de A.; CARVALHO, C. M. E. Effect of dietary Acrocomia aculeata kernel oil rich in medium chain fatty acids on type 2 diabetic rats. Journal of Functional Foods, v. 75, 104295, 2020.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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6. |  | NUNES, A. A.; BUCCINI, D. F.; JAQUES, J. A. dos S.; PORTUGAL, L. C.; GUIMARÃES, R. C. A.; CALDAS, R. de A.; CARVALHO, C. M. E.; FAVARO, S. P. Effect of dietary Acrocomia aculeata rich medium chain fatty acids kernel oil on Type 2 diabetic animal model. In: WORLD CONGRESS ON NURSING, 5.; WORLD CONGRESS ON NUTRITION AND OBESITY PREVENTION SOURCE, 2., 2018, London, UK. Book of Abstracts ... Madhapur: Scientific Future Group, 2018. Não paginado.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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7. |  | SOUSA, B. A.; SILVA, O. N.; PORTO, W. F.; ROCHA, T. L.; SILVA, L. P. da; LEAL, A. P. F.; BUCCINI, D. F.; FAJEMIROYE, J. O.; CALDAS, R. de A.; FRANCO, O. L.; SA, M. F. G. de; NUNEZ, C. de la F.; MORENO, S. E. Identification of the active principle conferring anti-inflammatory and antinociceptive properties in bamboo plant. Molecules, v. 26, 3054, 2021. Na publicação: Luciano Paulino Silva; Maria Fátima Grossi-de-Sá.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 7 | |
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