BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  14/03/2019
Data da última atualização:  18/03/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LUCENA, A. R. F. de; MENEZES, D. R.; CARVALHO, D. T. Q. de; MATOS, J. C.; ANTONELLI, A. C.; MORAES, S. A. de; DIAS, F. S.; QUEIROZ, M. A. A.; RODRIGUES, R. T. S.
Afiliação:  ALITA R. F. DE LUCENA; DANIEL R. MENEZES; DALINNE T. Q. DE CARVALHO; JAIR C. MATOS; ALEXANDRE C. ANTONELLI; SALETE ALVES DE MORAES, CPATSA; FRANCESCA SILVA DIAS; MARIO A. A. QUEIROZ; RAFAEL T. S. RODRIGUES.
Título:  Effect of commercial tannin and a pornunca (Manihotspp.) silage-based diet on the fatty acid profile of Saanen goats milk.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  International Journal of Dairy Technology, v. 71, n. 3, p. 613-620, 2018.
DOI:  10.1111/1471-0307.12504
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the performance, milk composition, blood and urinary bio-chemical parameters and milk fatty acid profile of Saanen goats fed pornuncßa silage-based dietscontaining different levels of tannin (11, 28, 36 and 44 g/kg dry matter). Intake of feed, milk pro-duction, milk composition and biochemical parameters were affected (P<0.05). The content of10:0, 12:0 and 14:0 fatty acids decreased, while those of 18:0,cis-9 18:1,trans-11 18:1,cis-9,trans-11 18:2 andcis-9,cis-12,cis-15 18:3 increased as more tannin was added (P<0.05). Theratio of unsaturated to saturated fatty acids increased, while the thrombogenicity and atherogenicityindices decreased as tannin was increased (P<0.05). The inclusion of up to 28 g/kg of tannin wasthe most appropriate level to improve the fatty acid profiles of goats?milk and prevent further fallsin dry matter intake and milk production.
Palavras-Chave:  Ácidos graxos; Pornunça; Produção de leite.
Thesagro:  Caprino; Criação; Leite de Cabra; Silagem.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA58148 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoCADETE, R. M.; MELO, M. A.; LOPES, M. R.; PEREIRA, G. M. D; ZILLI, J. E.; VITAL, M. J. S.; GOMES, F. C. O.; LACHANCE, M. A. Candida amazonensis sp. nov., an ascomycetous yeast isolated from rotting wood in Amazonian Forest, Brazil. International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology, Online, August, 19, 2011. 10 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCADETE, R. M.; CHEAB, M. A. M.; SANTOS, R. O.; SAFAR, S. V. B.; ZILLI, J. E.; VITAL, M. J. S.; BASSO, L. C.; LEE, C-F.; KURTZMAN, C. P.; LACHANCE, M-A; ROSA, C. A. Cyberlindnera xylosilytica sp. nov., a xylitol-producing yeast species isolated from lignocellulosic materials. International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology, v. 65, n. 9, p. 2968-2974, 2015
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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3.Imagem marcado/desmarcadoZILLI, J. E.; CADETE, R. M.; MELO, M. A.; DUSSAN, K. J.; RODRIGUES, R. C.; SILVA, S. S.; GOMES, F. C.; LACHANCE, M. A.; ROSA, C. A.; VITAL, M. J. Diversity and physiological characterization of D-xylose-fermenting yeasts isolated from the Brazilian Amazonian Forest. PLoS One Online, v. 7, n. 8, p. line p. 431-435, 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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4.Imagem marcado/desmarcadoPONZZES-GOMES, C. M. P. B. S. DE; CADETE, R. M.; SOARES, M. A.; BARBOSA JUNIOR, A. M.; ROCHA, K. K. R.; GRAÇA, A. DE S.; SIMÓN, A. Q.; PEREIRA, G. E.; ROSA, C. A. Isolation of indigenous Saccharomyces cerevisiae strains isolated of fermented must from wine grapes in a tropical semiarid region of Brazil. Brazilian Journal of Microbiology, [online] March 2025.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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5.Imagem marcado/desmarcadoLOBO, F. P.; GONÇALVES, D. L.; ALVES JÚNIOR, S. L.; GERBER, A. L.; VASCONCELOS, A. T. R. de; BASSO, L. C.; FRANCO, G. R.; SOARES, M. A.; CADETE, R. M.; ROSA, C. A.; STAMBUK, B. U. Draft genome sequence of the D-xylose-fermenting yeast Spathaspora arborariae UFMG-HM19.1AT. Genome Announcements, Washington DC, v. 2, n. 1, p. 1-2, Jan./Feb. 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.
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6.Imagem marcado/desmarcadoCADETE, R. M.; MELO, M. A.; ZILLI, J. E.; VITAL, M. F. S.; MOURO, A.; PROMPT, A. H.; GOMES, F. C. O.; STAMBUK, B. U.; LACHANCE, M. A.; ROSA, C. A. Spathaspora brasiliensis sp. nov., Spathaspora suhii sp. nov., Spathaspora roraimanensis sp. nov. Spathaspora sylofermentans sp. nov., four novel D-xylose-fermenting yeast species from Brazilian Amazonian forest. Antonie van Leeuwenhock Online, 5 out. 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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