BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  02/02/2015
Data da última atualização:  30/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PAIVA, C. L.; EVANGELISTA, W. P.; QUEIROZ, V. A. V.; GLORIA, M. B. A.
Afiliação:  VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS.
Título:  Bioactive amines in sorghum: method optimisation and influence of line, tannin and hydric stress.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, London, v. 173, p. 224-230, 2015.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2014.10.039
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The profile and levels of bioactive amines in different sorghum lines were reported for the first time. The amines were quantified by ion-pair HPLC, post-column derivatisation with o-phthalaldehyde and fluorimetric detection. The extraction procedure was optimised: 420 lm particle size, extraction with 5% trichloroacetic acid and three extractions. The screening of 22 sorghum lines showed that four of the ten amines investigated were detected. Spermine and spermidine were the prevalent amines (100%), followed by putrescine (77%) and cadaverine (14%). Total amines ranged from 5.8 to 41.4 mg/100 g, and the polyamines represented 60?100% of the total. Sorghum without tannin had higher amines levels compared to sorghum with tannin and cadaverine was specific to samples without tannin. Hydric stress caused accumulation of spermidine in the grains and affected the levels of other amines at rates depending on the presence or not of tannin. Sorghum is a significant source of polyamines.
Palavras-Chave:  Bioactive amines; Estresse hídrico; Hydric stress.
Thesagro:  Amina; Sorghum bicolor.
Thesaurus Nal:  Polyamines.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
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CNPMS26340 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoBONGIOLO NETO, A.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; TAKATSU, A. Levantamento dos grupos de Xanthomonas campestris pv. vesicatoria no Brasil. Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.10, n.2, p.325, jun. 1985. Resumo.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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2.Imagem marcado/desmarcadoBONGIOLO NETO, A.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; TAKATSU, A. Levantamento de grupos de Xanthomonas campestris pv vesicatoria no Brasil. Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.11, n.4, p.881-889, dez. 1986.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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3.Imagem marcado/desmarcadoBONGIOLO NETO, A.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; TAKATSU, A. Fontes de resistencia a Xanthomonas campestris pv. vesicatoria em Capsicum. Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.11, n.2, p.302-303, jun. 1986. Resumo.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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4.Imagem marcado/desmarcadoBONGIOLO NETO, A.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; TAKATSU, A. Padronizacao de metodologia de resistencia de Capsicum e virulencia de isolados de Xanthomonas campestris pv. vesicatoria. Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.11, n.2, p.302, jun. 1986. Resumo.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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5.Imagem marcado/desmarcadoREIFSCHNEIDER, F. J. B.; BONGIOLO NETO, A.; TAKATSU, A. Reavaliacao dos strains de Xanthomonas campestris pv. vesicatoria: sua terminologia e distribuicao. Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.10, n.2, p.327, jun. 1985. Resumo.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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6.Imagem marcado/desmarcadoBONGIOLO NETO, A.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; TAKATSU, A. Sources of resistance to different groups of the bacterial spot pathogen, Xanthomonas campestris pv. vesicatoria. Capsicum Newsletter, v.4, p.51-52, 1985.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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7.Imagem marcado/desmarcadoCAFE FILHO, A. C.; BONGIOLO NETO, A.; BEEK M. A.; REIFSCHNEIDER, F. J. B. Programa de resistencia multipla de pimentao a doencas. Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.11, n.2, p.296, jun. 1986. Resumo.
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