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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  02/06/2017
Data da última atualização:  21/03/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA JUNIOR, J. Q. de; JESUS, E. da C.; PEREIRA, M. G.; CAMARA, R.; FONSECA JÚNIOR, A. M.; SOUZA, A. C. O.
Afiliação:  OLIVEIRA JÚNIOR, JOEL QUINTINO de, UFRRJ; EDERSON DA CONCEICAO JESUS, CNPAB; MARCOS GERVASIO PEREIRA, UFRRJ; RODRIGO CAMARA, UFRRJ; ARIOVALDO MACHADO FONSECA JÚNIOR, UFRRJ; ANA CAROLINA OLIVEIRA SOUSA, UFRRJ.
Título:  Dependency and response of Apuleia leiocarpa to inoculation with different species of arbuscular mycorrhizal fungi.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Ciência do Solo, Epub Mar 09, 2017.
ISSN:  1806-9657
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/18069657rbcs20160174.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  noculation with arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) is a strategy to improve the efficiency of forest plantations, reducing costs and increasing the survival of plant species. The objective of this study was to assess the response and mycorrhizal dependency of seedlings of the forest species Apuleia leiocarpa (Vogel) J.F. Macbr to inoculation with AMF. The experiment was conducted in a completely randomized design using a 5 × 5 factorial arrangement with six replications. The treatments consisted of combinations of five P rates (0, 24, 71, 213, and 650 mg kg-1) with five types of inoculations with AMF (inoculation with the fungi Rhizophagus clarus, Gigaspora margarita, Dentiscutata heterogama, inoculation with an AMF mix of these three species, and a treatment without inoculation). The A. leiocarpa showed the highest biomass accumulations in inoculation with D. hetorogama combined with the P rates of 213 and 650 mg kg-1, and in the AMF mix combined with the P rates of 71, 213, and 650 kg-1. Biomass accumulation showed a linear, positive response to inoculation with D. heterogama combined with the different P rates, and a positive square root fit to inoculation with the AMF mix. The plants inoculated with G. margarita had no significant biomass accumulation. The plant species had a positive response to inoculation with R. clarus combined with the lowest P rates; however, it had a negative response to combination with the highest P rate (650 mg kg-1). The relative benefit of in... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Endomycorrhiza; Nutritional characteristics.
Thesaurus Nal:  phosphorus.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB40498 - 1UPCAP - PP2017.000482017.00048
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1.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, J. C. DE; NALERIO, E. S.; GIONGO, C.; BARCELLOS, M. D. DE; ARES, G.; DELIZA, R. Consumer sensory and hedonic perception of sheep meat coppa under blind and informed conditions. Meat Science, v. 137, p. 201-210, Mar. 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Pecuária Sul.
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2.Imagem marcado/desmarcadoDELIZA, R.; ANDRADE, J. C. de; SOBRAL, L. A.; BARCELLOS, M. D. de; ARES, G.; NALERIO, E. S. Avaliação dos hábitos de compra do consumidor brasileiro e consumo de carne ovina. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2019. 29 p. Publicação digitalizada. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 30).
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Pecuária Sul.
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3.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, J. C. de; NALERIO, E. S.; GIONGO, C.; BARCELLOS, M. D. de; ARES, G.; DELIZA, R. Influence of evoked contexts on rating-based conjoint analysis: case study with lamb meat. Food Quality and Preference, Amsterdam, v. 53, p. 168-175, Oct. 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, J. C. de; NALERIO, E. S.; GIONGO, C.; BARCELLOS, M. D. de; ARES, G.; DELIZA, R. Influence of evoked contexts on rating-based conjoint analysis: case study with lamb meat. Food Quality and Preference, Amsterdam, v. 53, p. 168-175, Oct. 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.
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