BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  20/01/2010
Data da última atualização:  29/05/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NUTTI, M.; CARVALHO, J.; FUKUDA, W.; PELOSO, M.; SCHAFFER, R.; NEVES, P.; ROCHA, M.; SILVA, J.; SCHEEREN, P.
Afiliação:  Marilia Regini Nutti, CTAA; José Luiz Viana de Carvalho, CTAA; Wânia Maria Gonçalves Fukuda, CNPMF; Maria José del Peloso, CNPAF; Robert Eugene Schafert, CNPMS; Pericles de Carvalho Ferreira Neves, CNPAF; Maurisrael de Moura Rocha, CPAMN; João Bosco Carvalho da Silva, CNPH; Pedro Luiz Scheeren, CNPT.
Título:  The biofortification program in Brazil.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL MEETING OF THE MICRONUTRIENT FORUM, 2., 2009, Beijing, China. Micronutrients, health and development: evidence-based programs: program/abstracts. Washington, DC: USAID: Academy for Educational Development, 2009. p. 106.
Idioma:  Inglês
Notas:  TH23.
Conteúdo:  Most efforts to combat micronutrient deficiency in the developing world focus on providing vitamin and mineral supplements to the poor and on fortifying foods with these nutrients through postharvest processing. The introduction of biofortified crops - varieties bred for increased mineral and vitamin content - could complement existing nutrition interventions and provide a sustainable, low-cost way of combating malnutrition. In Brazil, the activities of the HarvestPlus Challenge Program on Biofortification and of the AgroSalud Program are coordinated by the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa), which includes a number of research centers that are part of the biofortification network. The difference between both programs is that AgroSalud focuses on the Latin America and the Caribbean, and also on post-harvest processing. The main food staples under research in Brazil are: cassava, sweet potato, rice, common beans, maize, cowpea and wheat . Embrapa Cassava and Tropical Fruits has already released two varieties of cassava with higher levels of beta-carotene and, in the last two years, is monitoring their performance in the semi-arid region of the country. Total carotenoid content in one-year old roots of the 72 landraces selected ranged from 0.63 to 15.51 ug.g-1 (fresh weight). Retention studies were carried out, at Brazilian Universities, in order to verify the â-carotene and total carotenoid losses in the usual Brazilian household cassava preparations. The p... Mostrar Tudo
Thesagro:  Mandioca; Microelemento; Nutriente.
Thesaurus Nal:  biofortification; cassava.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
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CNPMF26559 - 1UPCPC - DDPublicação digital
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1.Imagem marcado/desmarcadoBARCELLOS, J. M. A cultura da alfafa. Planaltina: EMBRAPA-CPAC, 1990. 12p. (EMBRAPA-CPAC. Comunicado Tecnico, 56).
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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2.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, J. O. N.; BARCELLOS, J. M.; ÁVILA, L. Influência da pastagem cultivada, na produção leiteira. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 12 (único), p. 241-246, 1977 Título em inglês: Influence of cultivated pasture in dairy production.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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3.Imagem marcado/desmarcadoACEVEDO, A. S.; SEVERO, H. C.; BARCELLOS, J. M. Engorda de novilhos em pastagem cultivada a partir de diferentes idades. In: REUNIAO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 14., 1977, Recife. Anais... Recife: SBZ, 1977. p.361.
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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4.Imagem marcado/desmarcadoZOBY, J. L. F.; BARCELLOS, J. M.; KORNELIUS, E. Banco de proteina de estilosantes e kudzu como complemento de pastagem cultivada na seca. In: EMBRAPA. Centro de Pesquisa Agropecuaria dos Cerrados (Planaltina, DF). Relatorio tecnico anual do Centro de Pesquisa Agropecuaria dos Cerrados 1987/1990. Planaltina, 1994. p.295-296.
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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5.Imagem marcado/desmarcadoBARCELLOS, J. M.; SEVERO, H. C.; ACEVEDO, A. S.; MACEDO, W. Influência da adubação e sistemas de pastejo na produção de pastagens naturais. In: PASTAGENS, adubação e fertilidade do solo. Bagé: EMBRAPA-UEPAE de Bagé, 1980. p. 3-11. Trabalhos apresentados no Dia de Campo na UEPAE Bage com a colabracao da ANDA, em 20 de agosto de 1980.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.
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6.Imagem marcado/desmarcadoAFFIN, O. A. D.; SANTOS, N. A. dos; BARCELLOS, J. M. Modelos matemáticos de simulação e a dinâmica populacional de rebanho bovino. Planaltina: EMBRAPA-CPAC, 1994. 35p. (EMBRAPA-CPAC. Documentos, 57).
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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7.Imagem marcado/desmarcadoBARCELLOS, J. M.; ECHEVERRIA, L. C. R.; PIMENTEAL, D. M.; SOARES, W. V.; VALLE, L. S. Produção de carne bovina em solos de baixa fertilidade do Brasil: estudo de dois sistemas de produção simulados no Mato Grosso do Sul. Campo Grande, MS: EMBRAPA-CNPGC, 1978. 12 p.
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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8.Imagem marcado/desmarcadoCAGGIANO FILHO, P.; BARCELLOS, J. M.; GARCIA, J. T. C.; CHAGAS, E. C.; SEVERO, H. C.; GONCALVES, J. O. N. Métodos de utilização de pastagem cultivada de inverno na suplementação do campo natural. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 8, n. 2, p. 43-46, 1973.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Unidades Centrais.
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9.Imagem marcado/desmarcadoBARCELLOS, J. M.; ECHEVERRIA, L. C. R.; PIMENTEL, D. M.; SOARES, W. V.; VALLE, L. C. S. Producao de carne bovina em solos de baixa fertilidade do Brasil. In: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Gado de Corte, (Campo Grande,MS). Coletanea dos seminarios tecnicos apresentados no Centro Nacional de Pesquisa de Gado de Corte, durante o ano de 1978. Campo Grande, 1979. p.49-73. CNPGC.
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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10.Imagem marcado/desmarcadoAFFIN, O. A. D.; BARCELLOS, J. M.; LUIZ, A. J. B.; SILVA, F. A. M.; RODRIGUEZ CASTRO, L. H.; ZOBY, J. L. F. Uso de modelos matemáticos de simulação para estabelecimento de prioridades de pesquisa. Planaltina: EMBRAPA-CPAC, 1992. 43p. (EMBRAPA-CPAC. Documentos, 49).
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