BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  21/05/2024
Data da última atualização:  21/05/2024
Autoria:  GREEN, M. L.; FOSTER, P. M. D.
Afiliação:  MARGARET L. GREEN.
Título:  Comparison of the rates of proteolysis during ripening of Cheddar cheeses made with calf rennet and swine pepsin as coagulants.
Ano de publicação:  1974
Fonte/Imprenta:  Journal of Dairy Research, v. 41, n. 2, p. 269-282, Jun. 1974.
DOI:  https://doi.org/10.1017/S0022029900019683
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The rates of proteolysis during ripening were followed in cheeses made with either calf rennet or swine pepsin and either starter or δ-gluconic acid lactone (GAL) as a replacement for the starter. A gel-filtration column technique and starch-gel electrophoresis were used for analysis, and bacterial counts were made on all samples. Proteolysis was faster in cheeses made using GAL than in those made using starter and also slightly faster in GAL cheeses made with swine pepsin than in those made with rennet. Further, it was considerably slower in starter-containing cheeses made with swine pepsin than in those made with rennet. It is suggested that these differences were due to the much greater rate of development of acidity in cheeses made with GAL than in those made with starter, which resulted in more of the coagulant being incorporated into the curd in an active state. The rate of proteolysis in starter-containing cheeses appeared to follow a characteristic course, being initially slow, then markedly increasing with a later slow decline. It is suggested that the increase in the rate of proteolysis was due to an increase in the total activity of bacterial proteinases released by lysis of the bacteria. Indications were obtained that the coagulants and bacterial proteinases catalysed broadly similar patterns of protein breakdown in cheese, and that medium-sized peptides (mol. wt 9000–14000) were formed as definite intermediates in the process. The results also showed that rennet... Mostrar Tudo
Thesagro:  Protease.
Thesaurus Nal:  Cattle; Cheese milk; Cheeses; Proteolysis.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
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1.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, G. A. de. Propagação das Passifloras. In: MORERA, M. P.; COSTA, A. M.; FALEIRO, F. G.; CARLOSAMA, A. R.; CARRANZA, C. Maracujá: dos recursos genéticos ao desenvolvimento tecnológico. Brasília, DF: Proimpress, 2018. p. 111-121.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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2.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, G. A. de. Propagación de las Pasifloras. MORERA, M. P.; COSTA, A. M.; FALEIRO, F. G.; CARLOSAMA, A. R.; CARRANZA, C. (Ed.). Maracuyá: de los recursos genéticos al desarollo tecnológico. Brasília, DF: Proimpress, 2018. p. 111-120.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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3.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, G. A. G.; CASELA, C. R. Caracterização de isolados de Puccinia polysora quanto aos componentes da agressividade. Fitopatologia Brasileira, Ribeirão Preto, v. 22, p. 245, 1997. Suplemento. Edição do 30º Congresso Brasileiro de Fitopalogia.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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4.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, R. F.; VIEIRA, C.; ANDRADE, G. A. de. Comparações Agronômicas de Feijões dos Gêneros Vigna e Phaseolus com o Feijão-Comum (phaseolus Vulgaris L.). Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.27, n.6, p.841-850, jun.1992
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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5.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARAES, T. G.; ANDRADE, G. A. de; CUNHA, M.; MADEIRA, N. R.; CASTRO JUNIOR, V. de. Consórcios irrigados para produção sustentável e diversificada de frutas e hortaliças nos cerrados. In: CONGRESSO PAN-AMERICANO DE INCENTIVO AO CONSUMO DE FRUTAS E HORTALIÇAS PARA PROMOÇÃO DA SAÚDE, 9., 2009, Brasília, DF. Um prato cheio de saúde: anais Brasília, DF: Ministério da Saúde, Coordenação-Geral da Política de Alimentação e Nutrição, 2009. 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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6.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO JÚNIOR, V.; GUIMARAES, T. G.; ANDRADE, G. A. de; CUNHA, M.; MADEIRA, N. R. Produção de frutas com hortaliças, grãos e pseudocereais em consórcios irrigados nos cerrados (2009). Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2009. 1 folder.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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7.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, E. de; MACHADO, J. da C.; ANDRADE, G. A. F. Ocorrência e sobrevivência de Botryodiplodia theobromae Papouillard em sementes de algodoeiro (Gossypium hirsutum L.) produzidas no estado de Minas Gerais. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 20, n. 1, p. 31-38, jan./mar. 1996.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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8.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, G. A. F. de; CASELA, C. R.; ABREU, M. S. de. Caracterização de isolados de Puccinia polysora, agente causal da ferrugem do milho, quanto aos componentes de agressividade. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 24, n. 3, p. 560-566, jul./set. 2000.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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9.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, G. A. F. de; CASELA, C. R.; ABREU, M. S. de. Influência da idade das folhas de diferentes genótipos de milho (Zea mays Linnaeus) na duração de período latente de Puccinia polysora Underw. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 24, n. 2, p. 367-372, abr./jun. 2000.
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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10.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, G. A. F. de; CASELA, C. R.; ABREU, M. S. de. Interação entre isolados de Puccinia polysora e genótipos de milho (Zea mays L.) em relação aos componentes de agressividade. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 24, n. 3, p. 653-662, jul./set. 2000.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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11.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, M. A. S.; ICUMA, I. M.; ALVES, R. T.; JUNQUEIRA, N. T. V.; ANDRADE, G. A. de. Insetos-praga e seu controle. In: OLIVEIRA, M. A. S. (Ed.). Graviola: producao: aspectos tecnicos. Brasilia: Embrapa Informacao Tecnologica, 2001. (Frutas do Brasil, 15). p. 34-38.
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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12.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO JÚNIOR, V.; GUIMARAES, T. G.; ANDRADE, G. A. de; CUNHA, M.; MADEIRA, N. R.; DEJULIO, L. Produção de frutas com hortaliças, grãos e pseudocereais em consórcios irrigados nos cerrados. In: ENCONTRO DE JOVENS TALENTOS DA EMBRAPA CERRADOS, 4., 2009, Planaltina, DF. Resumos apresentados... Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2009. p.148-149 (Embrapa Cerrados. Documentos, 243).
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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13.Imagem marcado/desmarcadoCARNEIRO, C. E. A.; MOLINARI, H. B. C.; ANDRADE, G. A.; PEREIRA, L. F. P.; VIERA, L. G. E. Produção de prolina e suscetibilidade ao glufosinato de amônio em plantas transgênicas de citrumelo Swingle. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.41, n. 5, p.747-753, maio 2006.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - B
Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais.
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14.Imagem marcado/desmarcadoICUMA, I. M.; OLIVEIRA, M. A. S.; JUNQUEIRA, N. T. V.; ALVES, R. T.; ANDRADE, G. A. de. Pragas da cultura do maracujá-doce no Distrito Federal. Planaltina: Embrapa Cerrados, 2001. 3 p. (Embrapa Cerrados. Comunicado Tecnico, 47).
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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15.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, R. V.; ANDRADE, G. A.; CHARMETANT, P.; LEROY, T.; DOMINGUES, D. S.; PEREIRA, L. F. P. Identificação de novos acessos de Coffea Arabica introduzidos na coleção da Etiópia do IAPAR. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 9., 2015, Curitiba. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2015.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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16.Imagem marcado/desmarcadoJUNQUEIRA, N. T. V.; ICUMA, I, M.; ALVES R. T.; OLIVEIRA, M. A. S.; ANDRADE, G. A. de. Incidência de danos da broca-do-fruto da graviola no Distrito Federal. Planaltina: Embrapa Cerrados, 2002. 1 folder.
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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17.Imagem marcado/desmarcadoCALDARA, F. R.; DUCATTI, C.; BERTO, D. A.; DENADAI, J. C.; ANDRADE, G. A.; GIOSO, M. M. Glutamina e turnover do carbono no tecido adiposo de leitões Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 11, p. 1601-1607, nov. 2007 Título em inglês: Glutamine and carbon turnover in adipose tissue of piglets.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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18.Imagem marcado/desmarcadoJUNQUEIRA, N. T. V.; OLIVEIRA, M. A. S.; ICUMA, I. M.; ALVES, R. T.; VARGAS RAMOS, V. H.; ANDRADE, G. A. de. Doencas e seu controle. In: OLIVEIRA, M. A. S. (Ed.). Graviola: producao: aspectos tecnicos. Brasilia: Embrapa Informacao Tecnologica, 2001. (Frutas do Brasil, 15). p. 39-47.
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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19.Imagem marcado/desmarcadoALONSO, A. M.; MALAQUIAS, J. V.; SOUSA, D. M. G. de; ANDRADE, G. A. de; VIEIRA, R. F.; SILVA, D. B. da. Avaliação agronômica de acessos de guaco (Mikania laevigata sch. Bip. Ex baker - asteraceae) no cerrado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 4., 2016, Curitiba. Recursos genéticos no Brasil: a base para o desenvolvimento sustentável: anais. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2016.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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20.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, M. A. S.; ICUMA, I. M.; ALVES, R. T.; JUNQUEIRA, N. T. V.; OLIVEIRA, J. N. S.; ANDRADE, G. A. de; SILVA, J. F. Principais pragas do maracujazeiro no cerrado. Planaltina: Embrapa Cerrados, 2000. 2p. (Embrapa Cerrados. Recomendacoes Tecnicas, 3).
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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