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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
23/03/2009 |
Data da última atualização: |
23/03/2009 |
Autoria: |
SMITH, R.; BETTIGA, L.; CAHN, M.; BAUMGARTNER, K.; JACKSON, L. E.; BENSEN, T. |
Título: |
Vineyard floor management affects soil, plant nutrition, and grape yield and quality. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
California Agriculture, Oakland, v. 62, n. 4, p. 184-190, 2008. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Management of the vineyard floor affects soil and crop productivity, as well as runoff and sediment that leave the vineyard. In Monterey County, weed control is typically conducted in a 4-foot-wide area under the vines, while cover crops are planted in the middles between vine rows. This 5-year multidisciplinary study in a low rainfall vineyard evaluated the impact of weed control strategies (cultivation, pre-emergence and post-emergence herbicides) in the vine rows, factorially arranged with three cover-crop treatments in the middles. We studied soil compaction, moisture and runoff; vine and soil nutrition; soil microbial biomass and mycorrhizae; and grape yield and quality. The late-maturing ?Trios 102? triticale used more water during the vine growing season than the earlier maturing ?Merced? rye. Cover crops increased organic matter and microbial biomass in the middles and reduced sediment loss. Weed control treatments did not affect crop yield or soil nutritional and microbiological parameters, but cultivation increased soil compaction at 4 to 7 inches deep. Weed control strategies and cover crops must be chosen carefully to maximize benefits and minimize negative environmental impacts. |
Thesagro: |
Água; Biomassa; Micorriza; Microbiologia do Solo; Nutrição; Perda; Qualidade; Uva; Viticultura. |
Thesaurus Nal: |
California. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 2 | |
1. |  | COLLICCHIO, E.; ROCHA, H. R. da; VICTORIA, D. de C.; ANDRADE, A. de M. Cenários prospectivos de mudanças climáticas para o estado do Tocantins. In: COLLICCHIO, E.; ROCHA, H. R. da (org.). Agricultura e mudanças do clima no estado do Tocantins: vulnerabilidades, projeções e desenvolvimento. Palmas, TO: EdUFT, 2022. pt. II, cap. 6, p. 133-163.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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2. |  | COLLICCHIO, E.; ROCHA, H. R. da; VICTORIA, D. de C.; ANDRADE, A. de M.; TOLEDO, A. M. A. Potenciais efeitos dos cenários futuros do clima na aptidão agroclimática da cana-de-açúcar no estado do Tocantins. In: COLLICCHIO, E.; ROCHA, H. R. da (org.). Agricultura e mudanças do clima no estado do Tocantins: vulnerabilidades, projeções e desenvolvimento. Palmas, TO: EdUFT, 2022. pt. III, cap, 9, p. 201-222.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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Registros recuperados : 2 | |
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