BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  05/06/2003
Data da última atualização:  25/08/2023
Autoria:  AVENA, M.; BERGDOLL, M. S.
Título:  Purification and some physicochemical properties of enterotoxin C, Staphylococcus aureus strain 361.
Ano de publicação:  1967
Fonte/Imprenta:  Biochemistry, v. 6, n. 5, p. 1474-1480, May, 1967.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Enterotoxin C elaborated by Staphylococcus aureus strain 361 has been purified by ion-exchange chromatography on CM-cellulose (stepwise and gradient elution) and molecular sieving through Sephadex G-75 and G-50 gels. Several lines of evidence are presented to demonstrate that the purified enterotoxin possesses a high degree of homogeneity. The highly purified antigenic preparation is a simple protein which bears significant emetic activity. Some of the determined physicochemical properties are sedimentation coefficient, 2.9 S; molecular weight, about 34,000; frictional ratio, 1.19; and isoelectric pH, approximately 7.0 in sodium phosphate buffer of 0.1 ionic strength. This neutral isoelectric point indicates that enterotoxin C produced by strain 361 is chemically distinct from an immunologically similar one isolated from strain 137.
Palavras-Chave:  Bacteriologia veterinária; Enterotoxina; Estafilococos; Spectrophotometry.
Thesagro:  Enterotoxemia; Imunidade; Propriedade Físico-Química; Purificação; Staphylococcus Aureus.
Thesaurus Nal:  Antigen-antibody reactions; Centrifugation; Electrophoresis; Enterotoxins; Immunodiffusion tests; Ion exchange chromatography; Pharmacology; Toxins; Urea.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC15743 - 1ADDAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, J. R.; XAVIER, M.; AMADO, I. R.; GONÇALVES, C.; CASTRO, P. M.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C.; PASTRANA, L.; PINTADO, M. E. Polymeric nanoparticles as oral delivery systems for a grape pomace extract towards the improvement of biological activities. Materials Science & Engineering C, v. 119, Feb. 2021, 111551, 2021. p. 1-13.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional