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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  14/02/2022
Data da última atualização:  14/02/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LOMBARDI, M. C.; DINIZ NETO, H. do C.; COELHO, S. G.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.
Afiliação:  MAYARA CAMPOS LOMBARDI, Universidade Federal de Minas Gerais; HILTON DO CARMO DINIZ NETO, Universidade Federal de Minas Gerais; SANDRA GESTEIRA COELHO, Universidade Federal de Minas Gerais; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL.
Título:  Evaluation of ingestive behavior, ruminal and blood parameters, performance, and thermography as a phenotypic divergence markers of residual feed intake in rearing dairy heifers.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Animals, v. 12, n. 3, article 331, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.3390/ani12030331
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objectives of this study were: (1) to identify and rank phenotypically divergent animals for residual feed intake (RFI) regarding their efficiency (high: HE or low: LE); (2) to evaluate their relationships with ingestive behavior, ruminal and blood parameters, performance, and infrared thermography; and (3) to determine if such measurements can be used as feed efficiency markers in rearing dairy heifers. Thirty-eight heifers, 143 d ± 4 (Mean ± SD) of age and 108.7 kg ± 17.9 of body weight were used. The animals were fed with a total mixed ration during the 91 d of the trial. A phenotypic divergence of DMI for RFI was observed between ?0.358 and 0.337 kg/d for HE and LE, respectively. Dry matter intake (DMI) was lower in the HE (2.5 kg DMI/d vs. 3.1 kg DMI/d), as was the number of visits to the feed bin with consumption (59 vs. 71). Feed intake was the best predictor of said divergence. Water intake and number of visits to the feed bin were presented moderate correlations with RFI. The ruminal fermentation variables, blood metabolites, blood hormones (such as the other ingestive behavior variables), and infrared thermography were not able to accurately predict HE or LE animals.
Palavras-Chave:  Base biológica; Biological basis; Eficiência alimentar; Feed efficiency; Ingestão de água; Sustainability; Sustentabilidade; Water intake.
Thesagro:  Bovino; Produção Animal.
Thesaurus Nal:  Animal production.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
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CNPGL25556 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoCÓRDOVA, H. de A.; ALESSIO, D. R. M.; CARDOZO, L. L.; THALER NETO, A. Impact of the factors of animal production and welfare on robotic milking frequency. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 2, p. 238-246, Fev. 2018. Título em português: Impacto dos fatores de produção e bem-estar animal sobre a frequência de ordenha robotizada.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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2.Imagem marcado/desmarcadoBOLKE, D. R.; HAYGERT-VELHO, I. M. P.; TIMM, L. C.; ALESSIO, D. R. M.; MITTELMANN, A.; FERREIRA, O. G. L.; LIMA, L. H. C.; VELHO, J. P. Production of annual ryegrass with different doses of nitrogen fertilization in topdressing. Semina: Ciências Agrárias, v. 40, n. 3, p. 1329-1338, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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3.Imagem marcado/desmarcadoBALDIN, M.; DRESCHM R.; ALESSIO, D. R. M.; SOUZA, J.; GAMA, M. A. S. da; SOARES, M. P.; OLIVEIRA, D. E. Increasing doses of trans-10, cis-12 conjugated linoleic acid (CLA) and changes in milk fat content and secretion of dairy ewes. In: JOINT ANNUAL MEETING, 2012, Phoenix. [Abstracts...]. Phoenix: ADSA: ASAS, 2012. p. 105.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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4.Imagem marcado/desmarcadoALESSIO, D. R. M.; BALDIN, M.; DRESCH, R.; SOUZA, J.; GAMA, M. A. S. da; SOARES, M. P.; OLIVEIRA, D. E. Milk fatty acids composition of dairy ewes fed increasing levels of an unprotectd CLA (UnCLA) supplement. In: JOINT ANNUAL MEETING, 2012, Phoenix. [Abstracts...]. Phoenix: ADSA: ASAS, 2012. p. 351-352.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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