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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
04/04/2017 |
Data da última atualização: |
18/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
YOSHIOKA, E. T. O.; COSTA, R.; BORGES, M.; TAVARES-DIAS, M. |
Afiliação: |
ELIANE TIE OBA YOSHIOKA, CPAF-AP; RAFAELLA COSTA, CPAF-AP; MOACIR BORGES, CPAF-AP; MARCOS TAVARES-DIAS, CPAF-AP. |
Título: |
Blood variables of hybrid tambacu farmed in Amapá State, Northern Brazil. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Veterinária e Zootecnia, v. 24, n. 1, p. 201-208, mar. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study compared the blood characteristics of hybrid tambacu (Colossoma macropomum x Piaractus mesopotamicus) from three fish farms in the Macapá, State of Amapa (Brazil), which has a similar management. There were differences in the levels of dissolved oxygen in the water and pH in the ponds of the fish farms, but condition factor showed good body condition of the fish. In blood of tambacu were identified thrombocytes, lymphocytes, monocytes, neutrophils, PAS-positive granular leukocytes (PAS-GL) and eosinophils. Plasma glucose and protein levels, hematocrit, total leucocyte count, total thrombocytes count, monocytes, neutrophils and eosinophils count were similar among the three fish farms. However, hemoglobin concentration, total erythrocytes count, mean corpuscular hemoglobin concentration (MCHC), mean corpuscular volume (MCV), number of lymphocytes and PAS-GLshowed differences among fish of these fish farms. Although the results showed a relative similarity between the blood parameters in the fish of the different fish farms, but the management conditions regarding the water quality in the ponds and food should be improved to increase the productivity in these fish farms. |
Palavras-Chave: |
Management; Manipulação; White blood cells. |
Thesagro: |
Hematologia; Peixe de água doce. |
Thesaurus Nal: |
Freshwater fish. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/158613/1/CPAF-AP-2017-Blood-variables-of-hybrid.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
04/03/2011 |
Data da última atualização: |
04/03/2011 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
PAIVA, F. F. de A.; LIMA, A. C.; CARNEIRO, A. L.; CAVALCANTI JUNIOR, A. T.; SILVA, E. de O.; BOMFIM, E. T.; BEZERRA, F. F.; MARINHO, F. de A.; ALMEIDA, H.; PARENTE, J. I. G.; PAZ, J. de S.; PONTES, J. B.; ABDALLAH, J.; LEITE, L. A. de S.; OLIVEIRA, P. A.; OLIVEIRA, V. H. de. |
Afiliação: |
FRANCISCO FABIO DE ASSIS PAIVA, CNPAT; ANTONIO CALIXTO LIMA, CNPAT; Antônio Lúcio Carneiro, SINDICAJU; ANTONIO TEIXEIRA CAVALCANTI JUNIOR, CNPAT; EBENEZER DE OLIVEIRA SILVA, CNPAT; Egberto Targino Bomfim, EMATERCE; Francisco Férrer Bezerra, FIEC/INDI; FRANCISCO DE ASSIS MARINHO, CNPAT; Henrique Almeida, RESIBRAS; José Ismar Girão Parente, SECITECE; José de Sousa Paz, SDA; João Batista Pontes, ASCAJU; Jonas Abdallah, Kraft Foods do Brasil; LUCAS ANTONIO DE SOUSA LEITE, CNPAT; Paulo Alberto Oliveira, SDA; VITOR HUGO DE OLIVEIRA, CNPAT. |
Título: |
Castanha de caju - ganhe mais com melhoria da qualidade. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Fortaleza: Ematerce, 2010. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Cartilha. |
Conteúdo: |
Cuidados antes da colheita; Coroamento; Cuidados durante a colheita; Descastanhamento; Cuidados após a colheita; Ensacamento da castanha de caju; Armazenamento da castanha de caju; Comercialização da castanha de caju; Recomendação final. |
Palavras-Chave: |
Catanha de caju. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01070nam a2200313 a 4500 001 1880052 005 2011-03-04 008 2010 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aPAIVA, F. F. de A. 245 $aCastanha de caju - ganhe mais com melhoria da qualidade. 260 $aFortaleza: Ematerce$c2010 500 $aCartilha. 520 $aCuidados antes da colheita; Coroamento; Cuidados durante a colheita; Descastanhamento; Cuidados após a colheita; Ensacamento da castanha de caju; Armazenamento da castanha de caju; Comercialização da castanha de caju; Recomendação final. 653 $aCatanha de caju 700 1 $aLIMA, A. C. 700 1 $aCARNEIRO, A. L. 700 1 $aCAVALCANTI JUNIOR, A. T. 700 1 $aSILVA, E. de O. 700 1 $aBOMFIM, E. T. 700 1 $aBEZERRA, F. F. 700 1 $aMARINHO, F. de A. 700 1 $aALMEIDA, H. 700 1 $aPARENTE, J. I. G. 700 1 $aPAZ, J. de S. 700 1 $aPONTES, J. B. 700 1 $aABDALLAH, J. 700 1 $aLEITE, L. A. de S. 700 1 $aOLIVEIRA, P. A. 700 1 $aOLIVEIRA, V. H. de
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Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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